vrijdag 29 mei 2015

St. Hellier_Jersey (EN)

We ontwaken met het tikken van de regen op onze ramen... oei, vandaag is een was-voormiddagje gepland en wil wél de delicate stukken ophangen...
Het tempo ligt laag. Douchen, ontbijten en dan naar de wasserette van de haven. Terwijl ik me hierop toeleg, klust men ventje aanboord. Tegen dat ik de was kan ophangen dreigen er donkere wolken boven de haven. Wél of niet ophangen? Ik waag het erop en de zon breekt door. De rest zit in de droger en de zon en wind maakt van onze boot een goede, goedkope droogtrommel ;-) Toch wél een tijdverspillende bezigheid zo wassen en drogen op verplaatsing. Thuis steek je je was ofzo in en ondertussen verlaat je het huis of gaat slapen of wat dan ook...Nu moet je het toch een beetje in de gaten houden en zien dat er niemand met jou kleding ofzo aan de haal gaat! En dan je slipjes enzo die je aan de reling van je boot hangt...toch een beetje raar, hé. Maar ach, elke cruiser doet het, dus dat geraken we ook wél gewoon zeker. Er zijn erger dings, hé om je voor te schamen of aan te ergeren ;-)
We trekken erop uit en verkennen de stad. Het is gezellig druk; blijkbaar is het hier een weekje schoolvakantie, dit hadden we ook reeds in Guernsey ervaren.
Het is zonnig, maar toch nog fris en winderig. Maar op ons privé-terras is het gezellig vertoeven. Morgennamiddag varen we, indien de wind het toelaat weer een beetje verder en gaan we terug naar de Franse kust.

Guernsey (EN) - Jersey (EN)

Geen wekker vanmorgen. We lagen gisterenavond reeds vroeg in onze kooi, ook al is het hier een uur vroeger dan bij ons. De afgelopen korte nachten en lange vaardagen zitten nog in ons lijf. Een beetje uitrusten doet ons goed.
De zon is reeds wakker. Iets over 10u verlaten we Guernsey. De wind laat ons in de steek en op moter met stroom mee, zetten we koers richting Jersey. Even komt er wat wind en we schakelen de motor gelijk uit. Die rus is onbetaalbaar! We dobberen rustig verder in het kalme water met een prachtig zonnig weertje.
In St. Hellier Marina moeten we over een drempel met HW(hoogwater). We komen tijdig toe en meren af in de 5 gouden ankerhaven!!! Het liggeld kan ook tellen op dit belastingsvrije eiland ;-)
De havenmeester is een praatgrage en gezellige man met leuke verhalen.
We trekken nog snel naar de winkel voor lekkers en eten op ons privé-terras in de de kuip. Morgen gaan we St. Hellier, Jersey verkennen.