donderdag 22 september 2016

Curacao, Spaanse Water 10(Caraïben)

Woensdag, 21 september '16

De werkzaamheden aan de opbouw gaan rustig verder in de vroege en late uurtjes, wanneer de zon wat zwakker is. Stukje per stukje... We kunnen er ons al in 'spiegelen' ;-)
Vanaf nu geld er een nieuwe regel: 'rode nagellak dragen is verboden op Zensation!' Deze laat zich NIET zo makkelijk verwijderen. The Captain zwoegt op de fijne dunne rode streepjes... en is niet 'happy' :-( Geluk is rood niet mijn kleur ;-)
Digitaal is handig, gewicht en plaatsbesparend. Maar is niet hetzelfde als een boek van papier. Al maanden snak ik naar Nederlandse/Belgische tijdschriften. De laatste maanden kwamen we amper nog Nederlanders of Vlamingen tegen, dus ook geen boeken-swaps. Maar, nu heb ik er! Sinds Bonaire vind je ze in alle horecazaken, waar ik dan af en toe eentje uitkies en in mijn tas laat verdwijnen. Welliswaar oudere uitgaven, maar dat vind ik niet erg, als ik het nog niet gelezen heb. Ook vanuit België zijn er héél wat Libelle 's meegekomen. Ondertussen ligt er al een hele stapel bladen aan boord. Zelfs enkele Allerhande 's. Tja, en sinds ik in het bezit ben van weer echte boekskes om te kunnen doorbladeren en terwijl de geur van het papier op te snuiven, heb ik nog geen tijd gehad! Ja, echt waar... Onze laatste opstappers begrijpen deze twee woorden: 'Géén tijd!', nu maar al te goed en hebben dit al klakkeloos overgenomen ;-)
Dagen gaan zo snel voorbij en ons programma zit altijd vol met zowel sociale activiteiten als andere. Begrijpen jullie het? Neen, tja, je moet het dan aan boord maar even komen ervaren, hé.
De buren (van True Blue/Flip Flops, Blue Spirit & Jonas(enkel voor een afzakkertje)) zijn vanavond alvast van de partij en met zeven smullen we van een tapa's- & hapjesavond. Gezelligheid troef. Hebben alleen een probleem...ofwel eten ze te weinig, ofwel voorzie ik te veel eten. Dat vind onze buurman niet erg en neemt met plezier een doggybag mee ;-)

Curacao, Spaanse Water 9(Caraïben)

Dinsdag, 20 september

De polyester onder handen nemen, dat is iets dat langer bij the Captain op de planning staat. En dus begint hij de opbouw te polieren en te waxen. Ondertussen hou ik me beneden bezig met poetsen en kokkerellen in onze 'sauna-wordende' kombuis.
Daarna rijden we naar immens grote doe-het-zelf zaken, waar je in verloren kan lopen, met een eet-en drinkhoek en een mega-grote binnenspeeltuin van twee verdiepingen! De max! Ik zou het wel weten als kind ;-)
Voor een bezoekje aan de grote AH, hebben we nog tijd. Maar eerst genieten van een portie kibbelings en een drankje in de eet- & drinkhoek, alvorens we de winkel gaan verkennen. Niet alle gangen lopen we door, we hebben er al te genoeg doorlopen vandaag.
Op dit eiland zijn heel wat diverse supermarkten en dus geen probleem om hier straks onze proviand aan te vullen en goed te bevoorraden, alvorens door te varen naar andere oorden!
Weer aan boord, worden de aardappelschijfjes al voorgebakken.
Geert gaat nog een stukje polieren, m.b.v. een poliermachine die met de generator werkt. wat een lawaai!
's Avonds komen de hardwerkende buren, Ton & Dominique (SY True Blue & Flip Flops) dineren. De moeilijkste eter van alle cruisers komt langs, een hele uitdaging! Maar het is niet de eerste keer dat Ton bij Restaurant 'Zensation' komt tafelen. In St. Maarten heeft ie al kunnen voorproeven. So, no problem! Gelukkig lust Ton toch wel wat van het assortiment dat op tafel verschijnt en hoeft ie thuis geen curryworsten meer te bakken, alé Dominique bedoel ik...
Uitdaging doorstaan en buikjes rond gegeten ;-)

Curacao, Spaanse Water 8(Caraïben)

Maandag, 19 september '16

Acht uur en de schilders vertrekken naar de werf. Aan boord word al wat gerommeld en de achterkajuit wordt weer opgevuld.
Dominique pikt me een uurtje later op. Bij de grote AH stoppen we even om kaarten voor een optreden (van aanstaande vrijdag) te kopen en worden verleid door het kraampje buiten, dat verse Hollandse maatjes en kibbelings verkoopt. Heum...dat zou wél smaken straks op de werf. Het lekkers wordt zorgvuldig ingepakt. Een bezoek aan de winkel is voor een andere keer, want Bobo is er niet toegelaten en het is tijd voor de afspraak met de dierenarts.
Hun hond Bobo (boomer van 12j 5m, met vocht op de longen doordat het hart niet voldoende pompt) moet op controle. De afspraak loopt echter meer dan een uur uit! Eindelijk wordt hij onderzocht, goedgekeurd en met extra pilleke kan zijn hart en vocht onder controle worden gehouden.
Ondertussen zijn de mannen al klaar met de laatste laag anti-fouling en reeds op de terugweg.
Dan maar lunchen aan boord van True Blue, op het Spaanse Water. Nou, dat smaakt! Hoe lang geleden hebben we nog kibbelings of maatjes gegeten? Nu voelen we ons helemaal in Nederland ;-)
Na de lunch duiken Geert en ik even in het water en gaan wat internetten bij Piratesnest.
Weer aan boord neem ik mijn yogamatje en vaar met Lien (SY Lazuli) mee naar de surfclub. Matjes worden uitgespreid op het strandje en verschillende poses worden, naar voorbeeld, aangenomen.
Heerlijk zo op het strand met de wind in ons gezicht, het water dat tegen de kant botst en kabbelt, de zon die ondertussen ondergaat... De relaxatie neemt plaats onder een sterrenhemel en maanlicht...zo anders en weer helemaal ZEN! Na vele jaren, bijna steeds, dezelfde leraar, is het een verademing om andere lesgevers en soorten yoga te beoefenen.
Een fijne ervaring en ideale afsluiter van de dag...een nachtrust dringt zich op ;-)