vrijdag 18 juli 2014

vakantie 1-27/06/'14

Zaterdag, 7 juni '14
Weymouth(EN)

Rustdag... effe genieten en verjaardag vieren... Eigenlijk is elke dag een feestdag:ik ben blij met elke dag dat is "goeie morgen" en "slaapwel" kan zeggen!!! We verleggen ons op een andere plaats, omdat we nog een nacht blijven en de ferry die héél de nacht heeft liggen draaien(waren te moe om er last van te hebben), verlaat eindelijk de haven. Na een douche en het ontbijt, gaan we op verkenning in Weymouth. Vorig jaar zijn we hier komen overnachten en doorgevaren, dus nu is het moment. Tijdens onze wandeling zien we véél mooie "postcard-uitzichten", prachtig gewoon. En dan, wanneer we tussen het groen wandelen:krrrr krrrr krrr... een eekhoorn. Neen, één, twee, drie,... en nog één en nog één... Ze komen van alle kanten en lopen en springen op verschillende bomen en zelfs op het gras, tot aan onze voeten. Fantastisch! Aan je ene kant zie je het water/het kanaal en toch sta je midden in een bos met van die mooie knaagdiertjes om je heen! Voor lunch kopen we verse krab en verorberen deze met een slaatje op ons privé-terras, in de kuip. Het is gezellig druk in Weymouth, veel dagjes toeristen die genieten van een pint en fish&chips op de stadskade. Onze buren zijn fijne Britten, die we uitnodigen in de kuip voor een babbel...altijd leuk op de de verhalen van andere zeilers te aanhoren. Daarna wandelen we naar het strand, de boulevard en de winkelstraat en gaan op zoek naar een Indisch of Thais restaurant. Maar we vinden géén van de twee, dus kiezen we voor Italiaans en smullen van een lekkere pizza. We genieten in de kuip nog na van onze fijne dag... dit is vakantie!

vakantie 1-27/06/'14

Vrijdag, 6 juni '14
Eastbourne - Weymouth(EN)

Vanmorgen maakt mijn kapitein me wakker met dikke kussen en vraagt wat mijn wensen zijn voor mijn 40ste verjaardag. Ik wens: dolfijnen rond Zensation en een lekker Indisch of Thais diner. Maar... in plaats daarvan, krijg ik 116NM en 15u30' zeilplezier... Mijn vrienden, de dolfijnen geven forfait, maar de de zon schijnt de hele dag, al zit bikini-zeilen er nog niet in. De gevoelstemperatuur is fris. We kunnen 75NM op SPI varen en het gaat super goed vooruit. Wanneer we in Weymouth arriveren is het reeds donker en ook hier is het weer alle ogen aan dek, of beter op de plotter en kaart. Pfff... blij dat we de ingang gevonden hebben en ligplaats hebben. Ondertussen zijn we zaterdag...

vakantie 1-27/06/'14

Donderdag, 5 juni '14
Dover - Eastbourne(EN)

Net voor 6u varen we Dover buiten. We hebben goede wind en zeilen naar Eastboune. Deze haven lijkt een beetje op Disneyvillage...er is een sluis en verschillende waterweggetjes met bruggetjes tussen de modernere gebouwen.Er zijn ook heel wat eet-&drinkgelegenheden rondom, alsook winkels en cinema achter de haven,je waant je zo in Amerika. De Disneyfiguren ontbreken, maar niet voor lang, want zaterdag komen de Toy Story-figuren op bezoek. Maar de Scilly's roepen, dus géén Buzz Lightyear of Cowboy Henk voor ons. Wanneer we in de haven arriveren, genieten we van een aperitief, nemen een douche en eten aan boord. Daarna maken we nog een wandeling en slaan nog wat proviand in...de supermarkt is hier 24/24u open, best handig. Morgen is het mijn BD en voor ik mijn ogen toegaan, ben ik al 40j, in België... The captain slaapt al...

vakantie 1-27/06/'14

Woensdag, 4 juni '14
Dover(EN)

Er is veel wind en regen voorspelt voor vandaag, dus besluiten we hier te blijven liggen en morgen door te varen. We trekken de stad in en slenteren door de straten van Dover. De boulevard is mooi, met leuke rust- en kijkplaatsen en het weer valt nog mee:af en toe een buitje en windstoten. We gaan vroeg naar bed, want vertrekken morgen al vroeg.

vakantie 1-27/06/'14

Dinsdag, 3 juli '14
Oostende(BE) - Duinkerke(FR) - Dover(EN)

We nemen een douchen en slaan nog wat proviand in voor we vertrekken. We verlaten voor half tien de haven en ontbijten onder zeil. De wind is vlageris en moeten af en toe de motor bijzetten. We willen zo ver mogelijk geraken voordat de stroom keert. In de namiddag krijgen we nog een extra natuur-douche over ons heen... Om 15.40 komen we toe in Duinkerke en besluiten hier even te rusten en wachten op het keren van de stroom. Net voor zeven uur 's avonds, varen we verder en doelen op Calais. De wind trekt aan en we gaan goed vooruit. We besluiten door te varen naar Dover. Mijn ogen houden het niet meer en ik leg me even neer, terwijl mijn solozeiler en onze stuurautomaat, George, verder zeilen. In de "traffic lane" ziet Geert op de plotter, dat we in aanvaringskoers varen met een vrachtschip... we gaan te snel en moeten de zeilen reven om snelheid te minderen. Daarbij heeft hij mijn hulp nodig. Ik kruip uit men slaapzak en ervaar meteen buiten dat het stevig waait en een woelig watertje onder ons beweegt. We passeren zonder problemen het vrachtschip. Het is nog een stevig tochtje tot aan de aanloop van de haven van Dover. Ook het binnenvaren in het donker is best "tricky", ook al heb je het reeds in het daglicht gedaan en gezien... Er zijn zoveel achtergrondlichten, dat het moeilijk is om de havenlichten eruit te halen. Gelukkig is de plotter hier een goede hulp. Om 01.20 of 00.20LT(local time) liggen we vast. Good Night.

vakantie 1-27/06/'14

Maandag, 2 juni '14
Kortgene(NL) - Oostende(BE)

Deze morgen is Geert met de auto naar Kats gereden om de spinnaker te laten herstellen. Hij was vrij snel terug. Nadat we de dinghy op het voordek hadden gelegd en vastgemaakt, konden we de trossen losgooien om 9u50. Scilly's here we come... We varen op motor naar de sluis van Veere en verder via het Kanaal van Walcheren naar de sluis van Vlissingen. Daarna zeilen we richting Belgische kust en iets voor half elf s'avonds, meren we af aan de wachtsteiger van de sluis van het Mercatordok in Oostende.