zondag 21 februari 2016

Guadeloupe, Marine Rivière Sens - Deshaies (Caraïben)

Vrijdag, 19 februari '16

Alweer is de regen van de partij als we ontwaken. Het is weer even geleden dat de deining ons een onrustige nacht bezorgde, maar vannacht was het zover :-(
Een pelikaan komt ons begroeten en maakt aanstalten om op het dek te landen, maar bedenkt zichzelf dan. Prachtig hoe die vogels net boven het wateroppervlak zweven.
Onze planning om te voet naar de stad Basse Terre te stappen, een mijl verderop, veranderen we door er naar toe te varen. Maar wanneer we er toekomen, lijkt het ons te stads en nodigt het ons niet meteen uit, dus varen we meteen door naar Deshaies. De wind laat ons meerdere keren in de steek. Zeilen heisen, strijken, motor aan, dit scenario wordt een aantal keer herhaald. Het is een rustige tocht en eindelijk gaat de vismolen nog eens af, trrr...we houden van dat geluid! Aan de haak hangt een kleine tonijn van slechts 20cm. We bevinden hem te klein en geven hem terug zijn vrijheid, zodat hij nog wat kan groeien en in de hoop dat we als beloning van onze goede daad een groter exemplaar vangen...maar dat gebeurt jammer genoeg niet...althans vandaag niet ;-)
We varen voorbij Pigeonn Island, een mini archipel van eilandjes en rotsblokken. Het bekend als réserve Jacques Cousteau, een druk bezochte duikparadijs, het ligt er vol met excursieboten, veel te toeristisch, maar het ziet er wél mooi uit boven water, wat voor schatten zijn er allemaal onder water verstopt?!
Deshaies ziet er knus uit en heeft kleurrijke beach bars met houten paalterrassen op het strand. Het water nodigt uit en we koelen af in het water. Als ik me even later afdroog, zie ik een zeeschildpad nog net zijn kopje boven water steken!
Tussen de regendruppels door varen we naar de dinghysteiger en gaan uitklaren, zodat we morgenvroeg Guadeloupe kunnen verlaten. Ook hier is er weer geen controle van onze papieren. We lopen nog even langs de boulangerie en kopen nog baguetten en brioche, want we krijgen bezoek op de borrel. Voor morgen nemen we nog een toetje mee. The Captain houdt wél van de Franse eilanden, of is het van de bakkers, of van de toetjes die ze verkopen? Tompoes, oftewel millefeuille en een eclair kunnen hem wél bekoren ;-)
Borrelen op onze dame met Brigitte & Rob van SY Twixx en met Maaike & Leo van SY Chimo, waar we mee kennis maken. De avond is zo weer voorbij en we plannen allen om morgenvroeg tegen zeven uur het anker op te halen.