maandag 19 september 2016

Curacao, Spaanse Water 6(Caraïben)

Zaterdag, 17 september '16

Om acht uur wordt Geert alweer opgehaald door Dominique & Ton en samen met Leo rijden ze naar de werf om aan Flip Flops te gaan werken.
Onze dame en ikzelf blijven alleen achter en daar maken we gebruik van: schoon schip maken, blog schrijven, babbeltje met de voorbij zwemmende buren, zelf een zwemmetje maken, wat lezen en relaxen. Naarmate de dag vordert begin ik meer en meer mijn buikspieren te voelen...stijfheid treedt op! Hierdoor wordt ik, telkens ik van houding verander, pijnlijk herinnert aan mijn inspanningen en het afzien van gisteren in de sportschool! Amai, amai,... Sporten is gezond...met maten (die had ik toch bij) ;-) Van strechen had de lesgeefster nog ni véél kaas gegeten!
Wanneer de schilders terugkeren, dinghieën we allen naar het Santa Barbara strand, zodat de smurfen alle blauwe verf, m.b.v. een natuurlijke zandscrub, van hun lichaam kunnen schrobben en afwassen.
In het water wagen Dominique en ikzelf ons nog aan enkele oefeningen, in de hoop de stijfheid en pijnlijke spiertjes hiermee te verwennen!
Bij aankomst heeft onze gesoffisticeerde MacGuyver-schakelhendel het begeven... Ton weet nog een truk om alsnog de motor te kunnen starten, wanneer ie in zijn 'voorruit' staat. En daar gaan we dan, geen sleepje nodig. Thuis vliegt mijn handyman er meteen in en plakt de hendel er weer in met epoxylijm. Afwachten hoe lang ie het weer volhoudt. De volgende dinghy-rides worden weer extra spannend!

Curacao, Spaanse Water 5(Caraïben)

Vrijdag, 16 september '16

Iets over zeven wordt Geert al opgehaald en naar SY Flip Flops gebracht. Samen met Ton & Leo vaart hij de boot mee naar Pescadera Marina, waar ze uit het water gaat om nieuwe anti-fouling op het onderwaterschip te schilderen.
Dominique, René en ikzelf gaan sporten! De fitness is boven de kleine AH (Van den Tweel). Voor 25NAF mag ik een hele dag doorbrengen in de sportschool, lessen volgen en gebruik maken van de kleedruimte, douches en sauna. Vanmorgen gaan we voor twee groepslessen: buikspieroefeningen en spinning. Het tempo zit er stevig in en rusten na elke oefenreeks zit er niet in! We hebben net ons materiaal opgeborgen en staan reeds in de volgende zaal het zadel en het stuur van een spinningfiets op hoogte te regelen. Daar gaan we...possitie 1, 2, 3...weerstand kwartslag bij en nog en nog...recht staan en vooral blijven trappen en sneller en nog sneller... Wouw, wat een tempo! Het zweet druppelt over onze lijven.
Achteraf kiezen we voor een zwemmetje om de boot. Na een douche, waag ik me aan het autorijden, dat is sinds januari geleden! Dominique is 'Tom Tom' en leidt ons naar de werf. De mannen zijn nog druk aan het werk: romp afspuiten, kiel proper maken, tape plakken,...
We lunchen samen in de kuip, hoog en droog op de stelten. Na een uurtje is het onderwaterschip verfklaar, maar eerst moet de romp nog drogen. De rest is voor de komende dagen.
Het is reeds 16u wanneer we thuis zijn. De moeheid is te voelen van het sporten en werken...
Wokgroenten gaan de pan in en worden vergezeld op tafel van een vers gebraden kippetje van AH. Lekker, lekker,...

Curacao, Spaanse Water 4(Caraïben)

Donderdag, 15 september '16

Stilte en ruimte overvalt ons op Zensation. We zijn weer met ons drietjes. Raar!
Geert klust wat en voor de rest genieten we van het 'niks' doen!
Al enkele weken zijn er onenigheden bij de olieraffinaderijën in Curacao en dit leidt tot stakingen met als gevolg dat er delen van het eiland géén elektriciteit hebben en natuurlijk ook geen internet!!!
The Pier zorgt dat de 'Captainsdiner' wél kan doorgaan, het start vroeger, zodat ze tegen zonsondergang kunnen sluiten. Bij kaarslicht is het een gezellig samenzijn met de andere cruisers en smullen we van een lekkere pasta met scampi.
Op True Blue wordt er nageborreld...

Gastenblog 1-14 september '16

Geschreven door Mirella:


Liefste, beste vriendjes..... Schatjes van pattatjes <3 <3

September 2016, een maand om nooit te vergeten.
Wat een reis, prachtig avontuur!
THIS IS IT...... Het was....is AMAZING!

Het begon donderdag 1 september.
Op de luchthaven van Curacao, met jullie pracht ontvangst en de nodige tranen
van geluk erbij :-)
Blij jullie beiden nog eens dik te kunnen knuffelen en xjes te geven.

Onmiddelijk vertrokken naar Zensation om onze bagage af te zetten met jullie Dinghietje.
Beetje opfrissen en ons avontuur kon beginnen.
Het heeft me zoveel energie gegeven, om bij jullie te zijn.
Te zien hoe graag jullie elkaar zien en hoe geweldig jullie dit allemaal doen.
Bedankt, bedankt, bedankt dat mijn petekind Steve en ik samen met jullie een stukje van dit prachtig avontuur mochten meemaken.
Zoveel moois gezien en gedaan op, in en naast het water.
Mijn mond stond open van verbazing.
Het is onbeschrijfelijk, je moet het gewoon zelf gezien hebben!

Het waren 14 bangelijke dagen, waarvan een deel uitgestippeld was, echt toppie gedaan :-) De rest kwam gewoon op ons af...
Het snorkelen was een uitdaging die ik ben aangegaan en waarbij ik mijn 'neus-adem'- & 'opgesloten neus'- angst heb overwonnen. Een nieuwe wereld ging voor me open. Ongelooflijk mooi is het onder water met al dat leven en kleuren...zo uniek! Puur genieten en ontspannend.

I'm soooooooooo happy en opgeladen.
Het was echt fijn om bij jullie te mogen zijn.
Op jullie prachtige boot ZENSATION, met alles erop en eraan.
Het paradijs bestaat echt!!!

Nu lees ik de blog op een heel ander manier, gewoon omdat ik een stukje van jullie avontuur heb mogen proeven en beleven.
Nu wetende hoe het eraan toegaat, hoe fijn jullie het hebben. En hoe close, behulpzaam en hartelijk alle cruisers onder elkaar zijn.
Wie dit leest en de kans heeft om naar mijn vriendjes te gaan.....
GEWOON DOEN.... NIET TWIJFELEN......

Terug vertrekken deed ik niet zo graag, 'k had nog veeeeeeeel langer willen blijven.... Maar het was een hele ervaring......
Het was een TOP VAKANTIE!!!

Gelukkig heb ik 2 palmboompjes op mijn terras staan, die hebben me, toen ik vrijdag ochtend 16 september @ home
ontwaakte, toch een heel klein beetje kunnen troosten ;-)

Mis jullie, maar tot heeeeeeeel snel in oktober @ home.
Bedankt voor deze super, prachtige, top vakantie.
Bedankt voor alles, jullie goede zorgen.
Super content dat ik deze beslissing heb genomen,om een stukje mee te genieten, van jullie prachtig avontuur.
Jullie hebben al veel moois gezien en er gaat nog veel komen.
Geniet er met z'n 2tjes van!


GEERT , CINDY, ZENSATION

CURACAO, BONAIR,

U BENT GEWELDIG

LOVE JULLIE ALLE 2, ZORG GOED VOOR ELKAAR

DIKKE KNUFFELS & VELE XJES...... :-* <3

Mirella ( Mie)

Curacao, Spaanse Water 3(Caraïben)

Woensdag, 14 september '16

Sporttassen worden ingeladen...de realiteit is niet te mijden...Mirella & Steve vliegen terug naar Nederland/België!
Terwijl ze hun spullen pakken, inclusief: schelpen, koraal en zand, en kajuiten poetsen, maak ik wraps, want we willen nog wat leuks doen voor hun vertrek.
Dominique dinghiet mee om alle bagage en ons naar de kant te brengen.
Wagen inladen en weg zijn we...
Bestemming: verrassing!
Bij 'SeaAquarium Park'parkeren we en prijken foto's van dolfijnen op de reclamepanelen. Steve meld nog even dat hij nog nooit een dolfijn gezien heeft. Ja, en ook tijdens onze zeiltochten samen lieten ze zich niet zien...jammergenoeg komen ze nog steeds niet op aanvraag.
Maar als de dolfijnen niet naar ons komen, gaan wij naar hen toch!!!
Verrassing!
Bij het park hoort een 'Dolphin Academy', waar therapieën plaatsvinden tussen mensen en kinderen met beperkingen en dolfijnen. Hierin ben ik geïnteresseerd en wil ik me als vrijwilligster aanbieden. Steve en ik mogen door het park naar de Academy lopen. Hier heb ik een kort gesprek en worden mijn gegevens genoteerd, zodat ze me kunnen uitnodigen voor een rondleiding...spannend! En of we nu dolfijnen aan het werk kunnen zien? Neen, de sessies zijn privé. Jammer :-(
Bij buitenkomst aan het kantoor, bevindt zich een groot natuurlijk basin, waar toeschouwers staan te kijken... Toeval: er is net een dolfijnenshow gestart! Steve kan zijn geluk niet op! En ik ook natuurlijk :-)) We genieten van het spektakel en de mooie dieren. Ze zijn toch zo wonderbaarlijk!!!
Een prachtige onverwachte verrassing en ideale afsluiter van een onvergetelijke vakantie!
We wandelen nog langs Mambo Beach/Boulevard met de vele winkeltjes, bars, restaurants en ligbedden.
Grijze wolken dringen zich op en weer in Willemstad, krijgen we een hevige regenbui over ons heen. De grote parasols op het terras 'Bij de Buren' houden ons droog. Laatste souveniertjes worden gekocht.
Met een weertje in 'vertrekkers-modus' verlaten we de hoofdstad en rijden, met piepende ruitenwissers, richting Hato Luchthaven. De sfeer is kil en we voelen ons allemaal als het weer...triest...
Bagage wordt ingecheckt en het vliegtuig is op tijd. Met waterige ogen, krop in de keel en stevige knuffels nemen we afscheid...tot binnen drie weken in België. Bedankt voor de fijne tijd samen op Bonaire, Klein Bonaire, Curacao en Klein Curacao xxx
Het waren fantastische veertien dagen samen! Hopelijk vonden zij dit ook. Eén ding staat vast, ze begrijpen nu dat we 'GÉÉN TIJD' hebben ;-)
Het is ook steeds een uitdaging voor onze opstappers om zuinig te zijn met zoetwater en elektriciteit en op anker of aan meerboeien te slapen. Steve start vanaf morgen aan zijn studies 'Energie management'. Deze ervaring zal hem misschien wél tot nieuwe uitvindingen brengen om ons cruisersleven meer luxe te geven i.v.m. het produceren van water en elektriciteit. We zijn alvast in blijde verwachting ;-)
Als troost stoppen we nog even bij de watersportwinkels en gaan we een frietje steken!

Curacao, Spaanse Water 2(Caraïben)

Dinsdag, 13 september '16

Kapsalon Zensation is weer actief, één van de cruisers, Lien (SYLazuli) wordt een pittig kort kopje aangemeten.
Het ontbijt wordt uitgebreid genuttigd met havermout- en gewone pannekoeken en gebakken fruit...njamie :-)
Met de auto rijden we langs het Fort Beekenburg naar Tug Baai, waar een gezonken motorschip ligt, nml.: de 'Tugboot'. Een favoriete duik- en snorkelplaats aan een duikcentrum.
Het wrak is klein, maar druk bewoond door vissen en koraal. Even verderop wordt het koraal nog groter, kleurrijker en mooier! Hier zien we ook nog eens pijlstaartinktvissen, de eerste keer voor onze vrienden. De luchtbellen van de vele duikers komen van onder ons naar het oppervlak en ploffen. Prachtig om dit bellen-spel te observeren!
In de Jan Thiel baai/beach zien we allerlei resorts, bar, restaurants, winkeltjes en ligstoelen en hemelbedden op het strand. Voor elk wat wils. Het oogt en is er luxueus. Na een fotoshoot en een drankje keren we terug naar het Spaanse Water en kiezen we voor 'The Pier' om ons laatste diner samen op Curacao te nuttigen. Een goede en lekkere keuze in een prachtige setting...
Dominique & Ton nodigen ons nog uit voor een afsluiter bij hen aan boord van SY True Blue.

Curacao, Spaanse Water(Caraïben)

Maandag, 12 september '16

Ontwaken op kalm water in de grote lagoon van het Spaanse Water met zicht op de 'Tafelberg'. Neen we zijn niet plots wakker geworden in Zuid-Afika! Deze 194m hoge kleine zus van de Zuid-Afrikaanse versie, wordt ook wél 'Bijzettafelberg' genoemd, door de op grote schaal afgegraven fosfaat.
De jaloersmakende villa's om ons heen doen onze monden kwijlen.
Met de luxe van water, met name een 'natuurzwembad' om ons dobberend prachtig bootje, nemen we hier gretig gebruik van en starten met een ochtendzwemmetje.
Daarna worden mijn haartjes verwend door Mirella en voel ik weer een zuchtje wind in mijn nek. Voorlopig geen staartjes of vlechtjes meer voor mij.
Na het ontbijt worden we door Herman, van het autoverhuurbedrijf, opgehaald en we huren de wagen tot we naar Nederland vliegen. Handig om het eiland verder te verkennen en boodschappen te doen.
En dan eerst naar Willemstad inklaren. Of toch maar eerst onze dorst lessen op een terras op het Wilhelminaplein?! Tuurlijk ;-)
Na het inklaren bij de verschillende instanties, wandelen we verder door enkele straten in Otrabanda. Het dorst-lessende terras daar is net wat anders! Dan maar weer naar de bekendere en aangenamere terrassen op het Whileminaplein in Punda.
Winkeltjes krijgen ondertussen bezoek van onze vrienden.
Langs de Sha Caprileskade gaan we nog even langs de beroemde 'drijvende markt'. Onder wapperende tentdoeken liggen groenten, fruit en vis uitgestald op houten kraampjes langs het water, dat dagelijks vanuit Venezuela met bootjes overkomt. De kooplieden proberen hier allen hun waar te verkopen. We kiezen voor hetzelfde kraam en verkoper, als afgelopen week en scoren, m.b.v. Wat Spaanse woorden en Engels, weer zakken vol lekkers voor een goede prijs.
Het is altijd weer even wennen aan de munteenheden en wisselkoersen. In Bonaire is het de US$ (1 US$=€0,90) en in Curacao gebruiken ze NAF (Nederlandse Antilliaanse Florence of guilders (van de vroegere Nederlandse Gulden) genoemd) (1 NAF=€0,50).
Met een ijsje/milkshake in de hand wandelen we weer naar de parking.
Bij zonsondergang zitten we weer na te genieten, babbelen en dineren in de kuip.

Klein Curacao - Curacao, Spaanse Water(Caraïben)

Zondag, 11 september '16

Zensation had het moeilijk door de rollende deining, alsook de crew heeft een wobbelige, schommelende nacht achter de rug. Al vroeg wordt de baai en het strand opgevuld door de 'Mermaid' en meerdere excursieboten!
We duiken allen het water in en zeggen nog even dag tegen onze onderwaterbewoners. Vooral onder onze dame haar romp treffen we vele bewoners aan. Leuk!
Na het ontwijken van vele snorkelaars kunnen we zeil zetten en richting Curacao zeilen. Met de wind in de rug gaat het weer snel voorruit. Het prachtige eiland met vuurtoren verdwijnt al snel in het niets. Hengels hangen uit en een verse vangst is van harte welkom voor de cruisers-BBQ vanavond. Maar het mag niet zijn en de twee vislijnen spelen net voor het binnenhalen een spelletje 'in elkaar draaien'! The Captain heeft er weer een leuk klusje bij ;-)
Tegen de middag varen we het Spaanse Water binnen en het lijkt als toekomen in Nederland, in Kortgene of Colijnsplaat. Nederlandse en Belgische landvlaggen, bekende boten en zwaaiende mensen die ons 'welkom' heten. Dat geeft een fijn gevoel.
Met zijn drietjes werken we de hapjes en een gerecht af (had gisteren reeds enkele voorbereidingen getroffen) voor de cruisersbijeenkomst, terwijl Geert de ineengedraaide vislijnen uit elkaar probeert te krijgen.
Tegen 15u vertrekken cruisers in hun bijboot gevuld met eten, drank en toebehoren naar het 'Barbara Strand', dat zich aan de ingang van het Spaanse Water bevindt.
Met een glaasje in de hand staan we tot aan onze schouders in het water en genieten van het weerzien van bekenden en het kennismaken met nieuwe mensen. Ondertussen passeren er allerlei lekkere hapjes en wordt er vrolijk op los getaterd! Zo gezellig en een ware culinaire water- & strandwandeling ;-)
Ook onze opstappers genieten van deze ervaring en worden weer helemaal in het cruisersleven/-milieu opgenomen. One BIG family!
Na afloop blijven we uitgebreid onder de zoetwater buitendouche staan en krijgen onze haren veelvuldige wasbeurten, inclusief een haarmasker! Morgen volgt mijn kappersbeurt...Joepie!