zaterdag 26 september 2015

Albufeira & São Bartolomeu de Messines, Algarve(PT) 4

Zondag, 20 september '15

The Captain begint de dag met het verplaatsen van de zonnepanelen...voor de tweede keer deze week. Om de toevoerbedrading mooier weg te werken, moeten ze gedraaid worden. D.w.z. opnieuw gaten boren. Maar de boormachine laat het afweten, de twee batterijen laden niet meer op. Dan maar het werk laten liggen en onderweg naar de B&B op zoek gaan naar een doe-het- zelf zaak.
Bij aankomst, zijn we nog geen tegengekomen en dus hebben we nog geen boormachine. Louis Mast bezorgt ons een getekend plan/weg naar een bricolage en zonder gps rijden we z'n vier met de huurauto erop uit, op zoek naar de winkel. We vinden het bijna feilloos. Twee handige Harry's in een MEGA-grote zaak vol klusmateriaal... Ze zoeken en vinden wat we nodig hebben en we kopen ons een nieuw boormachine. Opdracht volbracht ;-)
We kiezen op aanraden van onze gidsen en tipadvisors, Heidi & Louis Mast, voor een uitstap naar Carvoeiro. Dit is een vissersdorpje dat verscholen is in een smalle inham in de grillige kleurrijke rotsformaties. Het heeft een leuk strandje. Je kan een wandelweg van houten planken volgen naar de 'Cabo de Carvoeiro', bovenop de vlakke bovenkant van de rotsen. Onderaan de Cabo is een trap van 134 treden die uitgehouwen zijn in de  roodbruine rotsen, die door de zee zijn gevormd tot punten, bogen en zelfs 'ogen'. Prachtig om hier foto's van en door te nemen. Er is ook een onderwatergrot, waar water uit de Oceaan naar binnen klotst en kolkt. Klif-diven kan je hier ook doen, maar op het moment is er geen heldhaftig iemand die zich daar aan waagt.
In deze prachtige woeste natuur staat een knusse bar, waar we wat verkoeling zoeken onder de schaduwdoeken en iets fris nuttigen na de prachtige wandeling.
Daarna wandelen we terug naar het dorp en zetten onze zoektocht terug in naar de B&B en nemen daar nog een verfrissende duik in het zwembad. Na de apo kiezen we een restaurant uit het road-book en volgen foto-pijl tot aan de zaak.
Het eten is lekker en het is een zalige avond onder de sterrenhemel. We zetten mijn ouders weer af aan hun B&B en rijden terug naar de haven van Albufeira om in onze kooi te kruipen. We hebben eindelijk naar het advies van Louis Mast geluisterd en heel de dag zonder gps gereden en dit zonder te verdwalen ;-)