woensdag 20 april 2016

USVI's, Water Island, Honeymoon Bay - St. Thomas, Lindbergh Bay - Brewers Bay - Water Island, Honeymoon Bay(Caraïben)

Zondag, 17 april '16

Honeymoon Beach en de baai laten we achter ons, opzoek naar nog enkele snorkelparadijsjes. In Lindberghs Bay lonkt een mooi zandstrand en enkele uitstekende rotsen en al gauw bevinden we ons onder water.
Een camera onder de boot zou handig zijn om te zien wat er zich onder ons bevindt, alvorens we het anker droppen en om het ideale ankerplekje te vinden. Zo kunnen we mooi koraal of de kop van een schildpad beschermen, maar ook zien of we niet op een resterende ketting of touw van een meerboei terechtkomen of op een andere ankerketting...dit zou soms wél wat ongemakken kunnen voorkomen. Meestal vinden wél een geschikte ankerplek tussen de vele aanwezige meerboeien en na het voorval met de boze Française in Anse Mitan, Martinique, checken we meestal even het anker met de snorkel. Tja, overal is het water niet glashelder of te diep om een goed zicht op de bodem te krijgen. Zo ligt er nu onder Zensation heel wat rotzooi: restanten van een buizensysteem, een afgeknapte boomstam, ladder, enz... Weer even een open plek tussen de rommel.
Na een mooie snorkeltocht en telkens weer in elkaar verstrengelt te geraken met onze zwemvliezen, zeilt Zensation op voorzeil naar een volgende plek. Brewers Bay heeft een lang uitgestrekt zandstrand en een beach-disco voor de aanwezige zonnekloppers. De start- en landingsbaan ligt er naast en zorgt weer voor indrukwekkende beelden boven en naast onze dame. Buiten vliegtuigspotters komen we hier ogen te kort voor de vele aanwezige zeeschildpadden die beurtelings of samen met enkele ook even een blik op de vliegtuigen gooien. Al snorkelend spotten we de sierlijke beestjes op de bodem, waar ze rustig aan het gras grazen en met hun zwemvliezen vooruit schuifelen over de ondergrond. Gelijktijdig met enkele van hen steken ook wij even ons kopje boven...Wat een belevenis!
Voor de overnachting varen we terug naar Water Island, maar in de Flamingo is niet voldoende ankerruimte en dus ankeren weer op ons plekje in Honeymoon Bay. Dezelfde coördinaten als eergisteren verschijnen zwart op wit in het logboek= onze plek hier tussen de privé-meerboeien.
Het optreden in de beachbar is reeds bezig en de muziek lokt ons weer naar 'Dinghy's' waar we meegenieten van de sfeer en de muzikale klanken. Ondertussen hebben de muggen ook een feestje op mijn lichaam...zelfs de vele deet die ik op elke centimeter heb gespoten, krijgt hen niet weg! Resultaat: jeukende beten en hopelijk geen Zika-virus...