maandag 7 december 2015

Gran Canaria, Puerto de Mogán(ES_Canarische)

Zaterdag, 5 december '15

Zensation heeft net als haar Capatain weinig of niet geslapen. Ze hebben de hele nacht heen en weer gerold...de ene op het water, de andere in bed ;-) Onze puts en drijfanker hebben niet geholpen, of althans niet genoeg.
Zelf heb ik er niet zo veel last van gehad en was diep verzonken in dromenland. De ene keer lukt het al beter als de andere, zo is dat. 
Van zodra het havenkantoor opent, proberen we via de marifoon contact te maken en een ligplaats te bemachtigen. Ze persen ons tussen de boten in en we horen fenders tegen de rompen piepen...heum...gaat dit ons wakker houden vannacht?!
Het is warm, maar de ijle lucht houdt de zon tegen en dit is het weerbeeld voor de komende drie dagen, volgens de weerberichten. Het is opmerkelijk rustiger in het stadje Mogán en in de horecazaken, dan een week geleden. 
In het havenkantoor laat de computer het afweten en dus weten we nog niets meer over onze ligplaats voor binnen enkele weken en kunnen we ook geen rekening betalen...no problema, it 's Espagnã! Kom maandag maar terug... Dus geen Tenerife voor maandag. Dit wordt vóór ons hierbij beslist...
Ondertussen is de wind volledig ingezakt en ziet het water er rustig en vlak uit op de ankerplaats. Hebben we te snel beslist om binnen te varen? Zou het nu wél aangenaam slapen zijn daar? Geert heeft de meerlijnen van de twee buren, waar niemand aanwezig is, bijgetrokken en het piepen en wrijven van de fenders is gestopt, dus we liggen hier goed en rustig.
De vissers komen net toe, wanneer we passeren en ze takelen een grote bak vol schoon dikke gigantische tonijnen aan wal. Zulke kanjers willen we ook vangen! In Puerto Rico was the Captain bij een vis-excursie-standje, waar kunstaas tentoongesteld lag, gaan informeren naar welk aas hij het best gebruikt. Voor €70 werd hij uitgenodigd om mee op excursie te gaan en dan zouden ze hem alles leren! Vangst krijg je niet mee... We zullen nog maar wat aanmodderen, maar ondertussen is alle zelfgevangen visvoorraad uit de vriezer op, dus het mag op de volgende trip wéér beet zijn ;-)
Pakjesavond: morgen is het Sinterklaas zijn verjaardag! Onze sandalen hangen in het mandje aan ons Selfietje. Zou Sinterklaas ons hier vinden? Zijn we braaf geweest? Zou er morgen iets in het mandje liggen? Gaan we wél kunnen slapen van de spanning?