woensdag 29 juli 2015

Ares-Sada(ESP)

Zondag, 26 juli '15

Iedereen heeft goed en lang geslapen...de vorige nacht is alweer vergeten ;-) en de batterijen zijn weer opgeladen, zowel van Zensation(walstroom), als van onszelf.
De dag begint grijs en af en toe valt er regen. We hebben geen haast en het ontbijt wordt brunch. In de late namiddag beginnen we aan een tripje van slechts 4NM. Er staat een goed briesje en het zonnetje breekt door de wolken. Een pilletje voor zeeziekte is preventief genomen, dus de hele equipe is aanwezig en is er klaar voor.
We verlaten de haven en the Captain spot al snel dolfijnen! Joepie, dit maakt onze dag alweer FANTASTISCH! Ze zijn op jacht, want volgen Zensation niet... We gaan overstag en keren terug. Al snel zien we ze weer. We gaan nogmaals overstag en deze keer volgen ze ons een tijdje. Vooral de grootste dolfijn, het mannetje, springt vlak naast Zensation. Met momenten lijkt hij wél bijna op het gangboord te belanden, zo dicht springt hij naast de romp. We laten allemaal kreetjes van opwinding en roepen waar we ze zien. We kloppen op de romp, om hen daarmee te lokken en langer bij ons te houden... Het blijft toch elke keer weer geweldig om ze te zien in het wild. Zulke mooie wezens!
We zijn, ondanks onze terugrit, snel in de volgende stad, baai Sada en droppen het anker naast de haven. We gaan afwachten of we hier rustig en beschut liggen, anders varen we de haven binnen voor de nacht. Het water is vlak en liggen vrij rustig, dus we gaan het nogmaals proberen ;-)
Het stadje is wat drukker en toeristischer en heeft een mooie boulevard naast de baai. In de Vaarwijzer hebben we gelezen over een restaurant 'La Terraza' dat een absolute must is om te bezoeken. Een houten jugendstil gebouwtje met veel glas-in-loodramen en gietijzeren framewerk dat vroeger in La Coruña gesloopt moest worden, maar gered werd door een onderaannemer. Die liet het demonteren en hier terug opbouwen. We vinden het restaurant en het lijkt wat op een van de gebouwen in de zoo van Antwerpen. Speciaal, anders en mooi, het mist alleen een nieuw likje verf. Het eten is ook lekker. Na een nightcap kruipen we voldaan en vol goede moed, met een rustige waterspiegel om ons heen, in onze kooi.