maandag 11 juli 2016

SVG, Tobago Cays, Petit Rameau & Petit Bateau(Caraïben)

Zaterdag, 9 juli '16

Reeds voor negen uur landen we op 'Petit Bateau'. Van kop tot teen ingesmeerd met citronella, sandalen aan de voeten, en voorzien van fotocamera en een flesje water. Klaar om te gaan hiken en op zoek te gaan naar de enkele landschildpadden die op dit kleine eilandje wonen. Enkel hun schichtige vrienden, de iguana's laten zich zien, maar verdwijnen snel tussen het groen. Op het hoogste punt bewonderen we het postkaart-uitzicht over de andere omliggende eilanden van Tobago Cays en de Grenadines.
Weer aan boord zoeken we even verkoeling rond onze dame, zonder camera en voor we het weten snorkelen we rond 'Petit Rameau' en spotten we enkele vissen, zeeschildpadden en een rog. Deze laatste twee natuurschepsels stralen steeds rust uit, door de manier en traagheid waarop ze zweven boven de bodem of naar het wateroppervlak zwemmen. Hoe verder we gaan, hoe meer de stroming voelbaar is, het lijkt wél of we tegen jetstreams in moeten zwemmen en keren weer naar Zensation.
Even later dinghieën we terug naar 'Petit Bateau' en droppen het anker aan het rif. Kleurrijk koraal met idem bewoners openen zich voor ons. Inktslierten drijven voor onze duikbril en dan zien we de veroorzakers ervan: pijlinktvissen. Deze keer zijn ze met meer dan tien en er zitten er enkele dikkere, grotere bij,...we beginnen er van te likkenbaarden. Maar, een zwartepunthaai die voorbij zwemt brengt ons weer met onze voeten op de grond! Die zou ook wél zo'n visje willen en we gaan zijn maaltijd niet inruilen voor onszelf ;-) De stroming dwingt ons stevig terug te zwemmen naar ons Dinghietje. Motor aan en even aan de andere kant van het eiland proberen. Hier treffen we nog meer prachtig koraal en vissen aan, alsook drie zwartepunthaaien! Ja, drie...om de beurt passeren ze de revue en houden we ons uitermate stil en knijp ik men ventjes hand bijna blauw! Het zeewier dat boven ons drijft kriebelt op onze lichamen en geeft een 'creepy feeling', het idee dat er iets aan ons zit...brrr!
Wauw dit was een prachtige snorkeldag, met veel te zien en te beleven. Benieuwd of we er iets van hebben kunnen vastleggen deze keer...tja, de camera maakt echt geen mooie beelden, jammer... Een raad: koop géén action-cam van 'Denver'!
Een uien-kaastaart, á la recept van Gerda SY Divine, komt uit de Zensation-oven en is een goed vullende heerlijk welgekomen maaltijd na deze sportieve dag.
Zoals bijna dagelijkse is de afsluiter van ons dagprogramma: 'movie under the stars'. In de kuip installeren we de dvd-speler en kijken naar een serie of film. Soms lukt het om het einde te zien alvorens de luikjes vroegtijdig sluiten ;-)