zaterdag 6 augustus 2016

Carriacou, Tyrrel Bay11(Caraïben)

Donderdag, 4 augustus '16

De wandelgroep trekt er weer op uit. Eerst weer langs de ruïnes van het hotel aan de zuidkust, dat enkele jaren geleden door een orkaan getroffen werd! Via het strand, rotsen en bos stappen we westwaarts. Ook nu is het uitkijken voor de talrijke uitwerpselen van geiten, schapen, ezels en koeien die overal verspreid liggen. Het kruipen tussen en onder de machineelbomen blijft een secure onderneming, niemand wil in aanraking komen met het gif. Gelukkig is het droog weer en zijn ze minder dreigend om hun gif af te geven op onze lichaamsdelen.
Voor alle inspanningen en zweet worden we beloond met een immens zicht op de baai.
Weer aan boord worden de stank en zweet weggespoeld tijdens een zwemmetje rond onze dame.
Enige tijd later vertrekken er dinghies richting het rif. We volgen met ons Dinghietje en snorkelen met z'n allen rond op zoek naar pijlstaartinktvissen. Slierten inkt die voorbij drijven onder water verraden hun aanwezigheid. Een grote school zwemt aan ons voorbij, enkele pendelen met hun lijntje voorzien van een speciaal aas en er worden vier inktvisjes gevangen! Dat is niet slecht, zo'n aas willen we ook, want dit lekkers visje willen we ook wél vangen en opeten.
Het vertrek van een aantal cruisers gaat morgen echt door, want Grenada Carnaval is al over enkele dagen. Met een hele groep gaan we, voor de laatste keer, samen eten. Het is pizza-avond in de jachtclub en we palmen alle stoelen en tafels in. Leuke lieve mensen en een zotte gevarieerde bende met verscheidene nationaliteiten en allen dezelfde passie, droom en levensstijl... Vriendschappen die snel ontstaan en intens zijn. Sommige van hen zien we misschien ooit ergens ter wereld weer, andere waarschijnlijk niet... Het blijft raar!

Carriacou, Tyrrel Bay10(Caraïben)

Woensdag, 3 augustus '16

Een aantal vertrekkers stellen hun vertrek enkele dagen uit...tof, kunnen we samen nog wat leuks doen, waaronder 'noodlen'.
De cruisers-noodle-lesgeefster is weg... De vervangende juf heeft het 'Zika-virus'... Toch zijn we met enkele sportievelingen en proberen samen een les op te vullen met de gekende oefeningen en hebben hierbij dolle pret! De Denen hun drone komt overgevlogen en legt de noodleklas vast op beeld: 'Big Brother is watching us!' Hi, hi, hi,... We liggen nog langer in het water en tateren er op los, de uren vliegen voorbij, alsook de dag.
Bij avondval wordt de vishengel uitgehangen naast Zensation, met een stukje varkenskotelet aan de haak. Dit lusten de buurtbewoners wél! Al snel hebben we drie keer beet, maar de twee red snappers en de roze lipvis meten slechts een vijftiental centimeter en worden te klein bevonden en krijgen hun vrijheid terug... No fish for the freezer... Volgende keer beter!

Carriacou, Tyrrel Bay9(Caraïben)

Dinsdag, 2 augustus '16

The Captain heeft bij het ontwaken honger en...nadorst ;-)
Het is een productieve dag in de keuken. Brooddeeg wordt gekneed, melk wordt gemaakt met warm water en melkpoeder en yoghurt, dezelfde ingrediënten plus enkele lepels yoghurt. Ben benieuwd hoe dit alles uitdraait. Terwijl het ene experiment afkoelt, rijst het andere en duik ik in de bilge. Daar ontdek ik dat bijna alle blikjes cola hun inhoud in een bak staat! Hoe kan dit? Van de druk misschien? Ze kunnen niet alle twaalf een fit hebben, toch?! Raar... Nou, het feit blijft dat dit opgeruimd moet worden en dus weer een fantastisch leuk jobke is... Alles gaat uit de bilge en met de bak en isolatie, die de buizen beschermd, plaats ik me achteraan op de boot, op het zwemplatform. Zo wordt alles om de beurt in het water gesopt en afgewassen. Ik verlies mijn evenwicht op het gladde, natte platform en duikel het water in...hierbij scheurt mijn bovenbeen over de opgeplooide beugels van de zwemtrap! Auwtch!!! Geert hoort de plons en opent de zwemtrap. Een koel blikje bier moet pijn en zwelling van de schaafwond, van ongeveer vijftien cm, verlichten... Dat is alweer een mooi versierinkje op mijn been, dat straks alle kleuren van de regenboog gaat krijgen! Stom, maar ach ja, dat geneest wél weer ;-)
Ondertussen in de keuken: het deeg rijst goed en enige tijd later komen er twee prachtig gebakken broden uit de oven. Straks even proeven of ze ook eetbaar zijn.
Meer en meer boten plannen hun vertrek naar Grenada voor Carnaval, dat komend weekend plaatsvindt. Om nog even samen te zijn is er vanavond een 'Braai'. Het brood is goedgekeurd (beste dat ondertussen in bakkerij Zensation geproduceerd is) en dit gaat mee als 'gerecht om te delen'. In nog géén tien minuten tijd is het brood verslonden door de andere cruisers met een zelfgemaakte look-brushetta-boter-smeerseltje erop. Dat was alvast een succes :-)) inclusief de braai! We gaan weer aan aantal van hen missen en ook deze gezellige evenementen...