woensdag 16 november 2016

Bonaire, Kralendijk 6(Caraïben)

Maandag, 14 november '16

Snorkel- & zwemgerief worden ingepakt en meegenomen.
De huurwagen wordt netjes afgeleverd bij 'Karel's'. Zo zijn we weer extra mobiel voor de komende twee dagen.
Prioriteit: zaak en/of persoon vinden i.v.m. de alternator/dynamo. Van verschillende eilandbewoners krijgen we namen en plaatsten. Tussen de zoektocht maken we enkele ontspannende tussenstops: snorkelen, drinken, hapje,... En zo zien we ook eindelijk weer de prachtige roze gekleurde vogels en het statisch symbool van het eiland, nml.: de flamingo's. Fijn om ze weer te mogen bewonderen in hun habitat.
Eindelijk vinden we de plaats waar we hopelijk geholpen kunnen worden. De dynamo moet eruit en ter plaatse geraken. Dus weer naar onze dame en het ding demonteren. The Captain maakt hem ook open om te kijken hoe het eruit ziet. Dit gaat echter niet zo makkelijk omdat een schroef tegenwerkt. De zaak is reeds gesloten, wanneer we er met de alternator toekomen. Hopelijk lukt het morgen wél en komen we meer te weten!
Dan maar een laatste Happy Hour bij 'Karel's' met Brigitte & René (SY Blue Spirit) en Rudy (SY Sea Ya) alvorens ze morgen naar St. Maarten varen.
Onder het felle licht van de extra grote 'volle maan' cocoonen we op ons privé-terras, terwijl er heerlijke bakgeuren uit de combuis naar boven cirkelen... morgen kunnen we van de appel- & vruchtencake proeven!

Bonaire, Kralendijk 5(Caraïben)

Zondag, 13 november '16

De rug van Geert is iets beter, maar nog pijnlijk.
Bar 'El Mundo' krijgt weer bezoek van de cruisers-supportersbende. Eerst voor de Formule 1 race. De Nederlander Max Verstappen is hier de favoriet natuurlijk en telkens wordt ie luid toegejuicht wanneer ie iemand inhaalt en behaalt een podiumplaats door zijn prachtprestatie!
Ondertussen is er ook nog voetbal: Nederland - Luxemburg. Met Nederland als winnaar. En nadien is er de match Begië - Estland met een oververbluffende score van 8-1!
Een geslaagde sportnamiddag voor België & Nederland.
De avond sluiten we met z'n tweetjes af met een romantisch dineetje aan het water bij 'Karel's'.

Bonaire, Kralendijk 4(Caraïben)

Zaterdag, 12 november '16

Er is al enkele dagen meer bewolking met af en toe een buitje. De vriezer staat weer aan en de zonnepanelen leveren niet genoeg energie om de servicebatterijen op te laden.
Dan maar de motor laten draaien om wat extra elektriciteit te maken. Bij starten van de motor ziet the Captain op de digitale batterijmonitor dat de alternator/dynamo niet goed blijkt te werken, op de analoge meters kan hij aflezen dat de alternator geen stroom levert en dat de spanning constant wijzigt tussen de 11,7 en de 15,5 volt, dus veel te hoog. Zou de spanningsregelaar stuk zijn?
Met rare pijnlijke bewegingen probeert hij in de motorruimte de batterijen en aansluitingen na te kijken en uit te meten. Maandag even polshoogte nemen bij enkele zaken op het eiland.
Om energie te sparen wordt de diepvriezer uitgezet en nemen we de visvangst mee naar de buren, Blue Spirit, waar we er een gerecht van maken die we samen nuttigen.
Heerlijk! Altijd het negatieve naar iets positiefs proberen om te zetten, toch ;-)

Bonaire, Kralendijk 3(Caraïben)

Vrijdag, 11 november '16

Na de ochtendsnorkelronde horen we onze bootsnaam vanop de kade roepen en uitbundig naar ons zwaaien. Het is een dame, voor wie we een pakketje meegebracht hebben vanuit Curacao. Snel even nr daar dinghieën, maar het overhandigen van het pakje gaat niet zo makkelijk, doordat er wat golfslag staat een geen veilige aanlegsteiger in de buurt is. De dame, Jeanette, is heel dankbaar en wil ons wél een lift geven indien we ergens heen willen. Nou, naar de wasserette zou wél handig zijn.
Snel douchen en aankleden...oeps daar gaat het mis!!! Bij het opheffen van z'n been, gaat er wat mis in the Captain z'n rug...hij heeft geen kracht in zijn benen en kan niet staan :-( O...oooo... Effe wat oefeningen proberen om verlichting te brengen.
Voorzichtig en krampachtig geraken we aan de kant bij 'Karel's' en in de auto van Jeanette.
Wat een luxe. Zo besparen we een hele wandeltrip en rijden we ook samen nog naar Van den Tweel/AH voor een ontbijt van een smoothie en een broodje en kopen we meteen nog enkele boodschapjes.
Jeanette woont reeds dertig jaar op Bonaire en bezorgt ons nog enkele nuttige tips, o.a. voor een huurwagen en zet ons weer af bij de wasserette. Na enige tijd internetten tijdens het wachten, hebben we weer frisse was en vangen we onze wandeltocht aan. Een man komt ons achterna en vraagt of hij ons ergens heen kan brengen. Blijkt dat ze deze dienst voor hun kanten aanbieden! Wat een luxe, zeker met mijn kreupel, moeizaam stappend mannetje en een zware tas met wasgoed.
De rest van de middag is het ter plaatse rust voor hem.
Ondertussen is de prachtige klassieke viermaster cruiseschip 'Star Clippers' afgemeerd aan de stadskade.
Happy Hour bij 'Karel's': ons cruisersgroepje wordt getrakteerd met een borrelhapjes-mix van de zaak! Wij echt HAPPY :-))

Bonaire, Kralendijk 2(Caraïben)

Donderdag, 10 november '16

In de voormidddag keuvelen bij de buren, Hägar, onder het genot van koffie/thee, roomboterkoek, speculoos en Belgische chocolade. Wie heeft wat meegebracht?! ;-)
Klussen, snorkelen, koken, smullen van onze visvangst en zo gaat de dag voorbij en slinkt de voorraad barracuda en Mahi Mahi in de vriezer.