vrijdag 4 november 2016

Curacao, Spaanse Water 7(Caraïben)

Donderdag, 3 november '16

Het polierwerk van gisterenavond wordt bekeken en the Captain is niet te vreden :-( De generator gaat aan, poliermachine, product en doekjes in de aanslag en de hele stuurboordkant wordt extra onder handen genomen, tot de zon te fel wordt!
Ondertussen worden rondom ons boten vertrekkensklaar gemaakt en wordt er uitgeklaard. Tijdens 'Happy Hour' en de 'zeilershap' bij de Pier kunnen we iedereen nog even knuffelen, een goede vaart wensen en 'tot ziens' zeggen.

Curacao, Spaanse Water 6(Caraïben)

Woensdag, 2 november '16

Al vroeg sta ik achter de kookpotten, het beste moment van de dag omdat de binnentemperatuur nog dragelijk is. Alhoewel tijdens het kokkerellen deze al snel oploopt het een sauna-gevoel veroorzaakt ;-)
Pas tegen de late namiddag wordt er weer actie ondernomen. Op SY Helena, helpen we Ria & Peter even met het beklimmen van de mast om de verstaging te controleren en de windvaan extra stevig te bevestigen.
Een flinke regenbui van een kwartiertje koelt alles af en maakt de romp nat. Oeps...kunnen de werken nu wél doorgaan?! Druppels worden afgedroogd en de poliermachine glijdt weer over de heupen van onze dame.
De verse spaghettisaus met groenten en kippengehakt wordt gesmaakt door de harde werkers.
De doos met Belgische pralines slinkt ook zienderogen ;-)

Curacao, Spaanse Water 5(Caraïben)

Dinsdag, 1 november '16

Een klein beetje blink blink is al te zien op de romp van onze dame.
Met Brigitte & René (SY Blue Spirit) rijden we mee naar Willmstad. Ieder heeft wat adresjes waar ie moet zijn, we splitsen ons op en spreken op een terras weer af. Met een sim-kaart voor mobiele data keren we weer. Kunnen we het weer op de voet volgen vanaf de ankerplek en hoeven we niet steeds het hele eind naar de kant te dinghieën en op Café gaan ;-)
Nog even een stop in de supermarkt en met verse producten komen we weer thuis en kunnen we weer in het water springen. De wind blijft zoek...
Al snel valt de avond en wordt de romp verder geswanjeerd.