maandag 25 juli 2016

Grenada, Secret Harbour(Caraïben)

Vrijdag, 22 juli '16

Vanavond hebben we Jo & Gregg uitgenodigd om mee te smullen van onze Mahi Mahi & tonijn.
Terwijl ik de nodige voorbereidingen tref voor een driegangendiner. Gaat Geert met enkel mannen wandelen naar een plek met een foodstand, waar ze lekkere kip kunnen kopen en opeten.
The Captain is doodmoe na de zware wandeling...of is het van de biertjes?!
Enkele uren later genieten met vier in de kuip van allerlei lekkers.
De vis wordt gesmaakt en het gezelschap is weer top!!!

Grenada, Prickly Bay - Secret Harbour(Caraïben)

Donderdag, 21 juli '16

Regenopvangzeil hangt al twee dagen, want gisteren zouden we een Tropical wave overkrijgen met tachtig procent kans op regen...de regen bleef uit! Zo is dat als ons zeiltje hangt, hi, hi, hi,... Maar vanmorgen kon het dan toch zijn werking bewijzen en zo wordt de watertank wat aangevuld, eveneens enkele emmers en flexibele manden. Alles heeft een positieve kant!
Op motor varen we een baai terug naar het oosten, nml.: Secret Harbour in Mont Hartman Bay. Gerommel klinkt in de verte en naast ons zien we een dikke donkere squall...de donder wordt luider vergezeld van bliksemschichten. Voor het eerst worden alle toestellen: Tablets, gsm, handmarifoon,... in de oven gestopt. Gaan we die dan bakken?! Neen, dat is om ze te beschermen tegen een blikseminslag, die alle apparatuur aan boord kan verwoesten! Gelukkig staat de oven niet aan, of is ie nog warm, hi, hi, hi,...
Een vaargeul die betond is, leidt ons de baai langs de riffen naar binnen.
Hier Grenada zijn verschillende prachtige diepe, natuurlijke grote baaien die ook voor een goede beschutting zorgen tijdens het passeren van een eventuele orkaan.
Jo & Gregg van SY Serenade staan ons al vanop hun schip toe te zwaaien. Zensation krijgt een mooie plek bij hen in de buurt en ze ankert zich alweer snel in haar nieuwe verblijfplaats.
Het regenzeil wordt snel weer opgehangen, want de buien blijven overkomen. Met het extra water poetsen we onze dame langs binnen en buiten. Ze is alweer zoutvrij.
Het is weer een Spooky-baai qua onderstroom, iedere boot draait een andere kant op. Onze Oostenrijkse buren worden er wat zenuwachtig van en zijn bang dat onze dames elkaar gaan raken...no problem..maar om hen wat geruster te stellen geven we nog extra ketting!
De sociale activiteiten zitten weer op een hoog tempo. Met enkele cruisers hebben we een uitstap naar een bierbrouwerij gepland. Een kleine, stijle wandeling later belanden we allen dorstig in een grote bar met stookvaten en een toog vol tapkranen. Zelfs een Belgische Tripel staat op hun lijst. Enkele schuimende bierpotten verschijnen er en de eerste dorst wordt gelest ;-)
Na enkele vinkjes op de bierlijst keren we terug naar de Marina en nemen deel aan de pizza-& filmavond, kwestie van het niveau 'eten & drinken' op pijl te houden. De film 'Maze Runner' laten we links liggen en verkiezen de leuke gesprekken met elkaar.