vrijdag 12 augustus 2016

Carriacou, Tyrell Bay - Sandy Island(Caraïben)

Dinsdag, 9 augustus '16

Na het ontbijt maken we onze dame vaarklaar. Nog even langs de tanksteiger en de douane voor wat informatie i.v.m. Tax-free tanken en ons cruiserspermit. En dan anker op...
Meer en meer lijkt ons anker zich vast te roesten op een bepaalde plaats, of zijn het wij die ergens moeilijker kunnen weggaan? Zensation is blij dat ze haar romp weer tegen het bewegende water en golven kan schuren en haar zeilen kan spreiden. Ook wij genieten van de extra wind die over onze snoeten kriebelt. Het is slechts voor enkele mijlen...we zeilen hoekje om naar het mooie smalle kleine eiland met zandstrand en palmbomen, nml. Sandy Island. Hier willen we de onderwaterwereld bij het rif even exploreren.
Het anker wordt gespoeld door het turquoise water, tijdens het ingraven in het witte zand.
Even later begeven we ons in het heldere water...ooo, wat voelt dit goed. Jammer van de windgolven, de deining en stroming, dit maakt het snorkelen moeilijk. En na een poging om rond onze dame te zwemmen, hou ik het voor bekeken. The Captain probeert de alsmaar langer wordende baard van de schroef te halen!
Heerlijk liggen we hier te dobberen en te genieten van het zicht op dit mooie eilandje!

Carriacou, Tyrell Bay15(Caraïben)

Maandag, 8 augustus '16

Een heerlijk rustige dag in Teryll Bay. Wat zwemmen, lezen, koken,...
Tegen 17u trekken Freddie en the Captain er op uit met hun vishengels. Jacqui en ikzelf zorgen voor iets voor bij de vis, als ze die kunnen vangen natuurlijk. Tagliatelle en vissaus staat klaar. Indien de mannen géén succes hebben en met het hoofdingrediënt thuiskomen hebben we een alternatief: de vissaus wordt dan een gazpacho met verse groentjes en het groentenstoofpotje van Jacqui kan met kip uit blik bij de tagliatelle. Maar we kijken alle vier uit naar een vers visje of twee of drie of...
Net voor het donker komen ze aangedinghiet en een smile on there face. Drie beestjes hebben ze gevangen: twee Jacks en een geep. Joepie! Let's eat.
Met de gerechten en nog wat apo dinghieën we even later naar SY Shavora.
Eerst een witte sangria met een touch á la Zensation om op de goede vangst te toosten en dan worden de jacks gebakken en opgediend. Njamnjam, fantastisch! Dank je wél heren ;-)
Er is nog over van de begeleidende gerechten en de geep zit in de koelkast. Het lijkt wél een paling binnenin met al die graten. Jacqui gaat hem morgen proberen van de graat te koken.
Moe, voldaan en met gevulde magen verlaten we SY Shavora.
Plots zie ik de thermossen staan met het yoghurtkweeksel. Oeps die was ik even uit het oog verloren. De zelfgemaakte yoghurt wordt nog even uit de thermosflessen gegoten en in potten in de koelkast gezet. Tja, die heeft enkele uren meer kunnen kweken dan voorzien, maar het resultaat ziet er super uit! Nu kan ie verder rijpen in de koelkast. De smaaktest volgt één van de...