woensdag 23 december 2015

Gran Canaria, Puerto de Mogán 2(ES_Canarische)

Maandag, 21 december '15

Onze nachtrust was lang, we hebben met z'n vieren bijna het klokje rond geslapen en dat heeft ons allen deugd gedaan! Een uitgebreid ontbijt volgt en ook al hebben we een lang 'to do'-lijstje af te werken, ligt het tempo laag en geraakt er weinig van ons lijstje afgevinkt... 
Onverwacht begint het te sneeuwen op Zensation! Een witte kerst in Gran Canaria!? De boot ligt al snel vol witte vlokjes...papier: een papierenzakdoekje in de zakken van mijn fleecevest heeft zich in de wasmachine in honderde stukjes verdeeld en die dwarrelen op het dek neer.
Een zakje vergeten af te tasten/leeg te maken kan plezante gevolgen hebben ;-) Dan toch géén witte kerst op deze zonnige warme lokatie. Regen daarentegen krijgen we in de namiddag over ons heen en wordt de was snel binnengehaald, om een tijd later weer te drogen te hangen. Alles vanuit de garage ligt op dek en wordt ook in alle haast weer weggestoken. De wind is aangetrokken en Zensation gaat net als de andere boten, schuin liggen. Meerlijnen en landvasten worden bijgetrokken, nadat de knopen-tros van de meerlijn (die de havenmeester gisteren terug gooide, omdat hij het niet meer zag zitten en de knopen er niet uitkreeg!) ontward is! De paarse Prins-handschoentjes en Rita's ontwar-kunsten komen van pas. We krijgen onze dame wat rechter en de zon komt weer piepen.
Na toch enkele taakjes te hebben afgewerkt of gestart, brengen we in de vroege avond een bezoek aan het stadje Mogán zelf, zo'n zes kilometer van de haven. Veel is er niet te zien en na een drankje in een typische bar en het bewonderen van prachtige afbeeldingen gecreërd met de typische grillige blinkende gekleurde mozaïek tegeltjes, keren we weer naar Zensation. 
Onze Cherrenstef gaat aan de slag en ons diner is om duimen en vingers af te likken, ook al hangen ze vol met de schalen van de heerlijke langostines á la plancha :-)°
Met onze 'top'-verpleegster Rita overlopen we de boordapotheek en EHBO-koffer. Droge voeding-inventaris wordt genoteerd en inkoop-/boodschappenlijstjes aangemaakt, voor het bunkeren voor de oversteek. Elke dag komen er enkele lijstjes bij: proviand aan boord met vervaldatum en ligplaats; wat nog te doen; wat nog te kopen; wat moet er mee naar België; wat moeten we meebrengen van België? Enz, enz, enz...
Als afsluiter krijgen we nog wat gitaar begeleiding van Prins himself (Johan, top-fan van...) bij ons kattengejank.
Toch leuk en handig zo extra volk aan boord. Ieder heeft zijn kwaliteiten en samen maakt dat licht werk en uren pret en fijn gezelschap ;-)

Gran Canaria, Puerto de Mogán(ES_Canarische)

Zondag, 20 december '15

Het is zo ver: Rita & Johan zijn gearriveerd! Joepie! We gaan samen iets eten en bijkeuvelen. Onze vrienden zijn moe van de vroege vlucht en wij maken verder schoon schip. 
In de vroege avond klinken we reeds op de komende feestdagen, hun vakantie en de komende oversteek en houden we een restjes-tapa-diner in de kuip. Vanaf nu ben ik de sous-chef van de Cherrenstef en we vormen een goed team. Dat belooft voor de oversteek-maaltijden. De buikjes worden goed gevuld met al het lekkers en onze vier lichtjes gaan vroeg uit... ;-)

Tenerife, Los Cristianos-Gran Canaria, Puerto Mogán dag 2(ES_Canarische)

Zaterdag, 19 december '15

Dolfijnen komen the Captain tijdens de nacht even gezelschap houden, hij hoort ze springen en blazen, maar ziet ze niet echt. De maan heeft hem reeds verlaten. 
Iets over twee uur komt er terug een beetje meer wind en zet the Captain weer zeil.
Ik slaap heerlijk in de voorkajuit, de geluiden zijn draaglijk en de bewegingen zacht, ik merk niet veel van wat er rondom ons heen gebeurt. 
Na enkele uren ga ik horen of alles ok is en de wacht moet overnemen. Geert vaart verder. De contouren van Gran Canaria  worden zelfs in het donker steeds duidelijker, we zijn er bijna, ik kruip nog even terug tot Geert me komt roepen dat we er zijn. 
Mogán en de lichtjes duiken voor ons op, half zes droppen we ons anker en kruipen nog voor enkele uurtjes in onze kooi.
De zon staat reeds aan de hemel als we ontwaken. Via de marifoon roepen haven op en een uurtje later liggen we op onze plaats. Pfff...Het is heet!
Na het ontbijt kan de werkdag beginnen:poetsen, wassen, opruimen, aanzuigleiding van de tweede dieseltank ontluchten,  enz...morgen komen onze vrienden/bootsitters toe en moet alles spik & span zijn. Maar de tijd haalt ons in en de vermoeidheid weegt door...de rest is voor morgen...

Tenerife, Los Cristianos-Gran Canaria, Puerto Mogán(ES_Canarische)

Vrijdag, 18 december '15

Mijn oordopjes doen redelijk hun werk...met tussenpozen slaap ik. Maar the Captain wil geen oordopjes en slaapt niet door het rollen en bijhorende geluiden... Om twee uur heeft hij het gehad en het hekanker wordt terug uit gegooid. Ons meisje beweegt zich meteen langzamer en de geluiden worden zachter.
Om vier uur begint ze opnieuw feller te rollen. Geert denkt dat hekanker los is. Maar ik merk er niks van tot de wekker om zes uur gaat. The captain haalt alvast het hekanker op, maar heeft enkel het met lood verzwaard ankertouw in zijn handen...zonder hekanker...die hangt er niet meer aan! Het oog is gelost! Dit zou niet mogen!
Wat doen we nu? Varen we door en kopen we ergens een nieuw hekanker? Of wachten we tot het licht is en proberen we het te zoeken?
We besluiten te wachten en bij het eerste zonlicht snorkelt the Captain rondt de boot en de plek waar we denken dat het lag. Maar het ligt op 12m diepte...het is zoeken naar een 'spelt in een hooiberg'! Ondertussen hebben onze vrienden door dat er iets mis is...ze zien van op het appartement dat we er nog liggen...
Hij besluit naar de kant te varen en in de haven een duiker te gaan zoeken. De duikschool komt ons helpen, maar de duiker gaat zonder overleg meteen het water in. De reddingsactie wordt door onze paparazzi-vrienden vanop het strand nauwlettend gevolgt en vastgelegd ;-) Even later voelen en zien we Zensation achteruit gaan en horen we geluiden aan de ankerketting. Euh, het is wél niet ons vooranker dat hij moet ophalen, hé! Door op de romp te kloppen, krijgen we de duiker zijn aandacht en kunnen hem de juiste richtlijnen geven. Maar zijn tijd zit erop, de rib vol betalende klanten wachten op een duik. Hij wil in de namiddag terugkomen... We stellen ons vertrek uit, dan varen we vannacht maar.
Voor alle zekerheid herankeren we en gaan even rusten. Na de middag trekt Geert zijn surfpak aan en neemt het kleine dinghy-anker mee met een extra touw waar een kleine fender aanhangt. Deze kan hij dan op de positie van het hekanker leggen, als hij die vindt.
Ik volg hem met de verrekijker, maar als ik even van beneden kom, zie ik enkel het witte fendertje. Ah, hij zal het hekanker gevonden hebben en op de bodem het andere ankertje aan het bevestigen zijn. Maar ik zie de fender verder en verder afdrijven... Ik tuur en tuur, maar geen snorkelpijp te zien. Pas een tijd later verschijnt hij aan de zwemtrap...hij is het fendertje kwijtgeraakt! En geen hekanker te zien...
Een halfuur later onderneemt hij nog een poging en ons gele ankerballetje hangt aan het touw. Deze keer verlies ik hem niet uit het oog! Plassen, dat is voor later, hou het maar op ;-)
Zonder resultaat komt hij weer aan boord. Het is reeds bijna 16u. Komt de duiker nog of stuurt hij zijn kat? We denken het laatste...
We besluiten verder te varen en halen anker op...jammer van het hekanker, maar ja...
Zeilen worden gezet en we zeilen met een fijne 6kn tussen twee ferry's voorbij de haven van Los Cristianos. Na enkele mijlen zie ik een rode rib in volle snelheid onze kant uitvaren. Hey, is dat niet de rib van de duikers? Ze halen ons in en willen nog poging wagen en maken duidelijk dat ze niet vroeger konden komen vanwege hun job op de duikschool. We keren terug en droppen weer ons anker. De duikers zijn reeds aan het zoeken, ze zijn met twee, de ene bestuurt de rib en de andere duikt en is  met een touw verbonden aan de rib. Al snel komt hij boven en doet teken. Zou hij ons anker gevonden hebben? Hij gaat weer onder en komt even later weer aan het oppervlak met iets blinkend in zijn handen...het is ons Fortress aluminium hekanker. Joepie!!! Ze lag verborgen in het zeegras. De duiker had slechts een klein stukje ervan zien blinken!
Na een cola en een koekje en een leuke babbel, rekenen we af en halen ons vooranker weer op. De duikers blijven bij ons tot ook dit anker veilig boven is, dat is lief. Bedankt!
Zeilen worden weer gehesen en weg zijn we naar Gran Canaria, we zien het al liggen met dit helder weer. We hebben de wind tegen, maar we kunnen lange rakken opkruisen. Maar de wind valt weg na enkele uren en we zetten motor aan maar willen niet sneller dan rond de 5kn op het log varen omdat we geen haast hebben. We zullen toch 's nachts toekomen en hoe langer we er over doen, hoe lichter het zal zijn.
De zon gaat onder en laat lang een prachtige rode gloed op de drie westelijk gelegen buureilanden: La Gomera, La Palma en El Hierro. Prachtig! De halve maan en sterren zijn er snel en zorgen voor een heldere avond en veel licht. 
Na het eten neem ik de eerste wacht en geniet van de  heldere hemel en het licht van de halve maan die schitterd in het water. Na een tijdje wordt het frisser en trek ik mijn zeiljas aan en geniet van de kap en het pelsje er rond. Mijn ogen hebben het zwaar en de keukenwekker helpt me om de 15' weer waakzaam te zijn. Maar we komen niks tegen, buiten twee vrachtschepen in de verte.
Iets over 23u neemt Geert over, hij heeft toch al een beetje kunnen slapen...

Tenerife, Los Cristianos 6(ES_Canarische)

Donderdag, 17 december '15

Zoals elke morgen starten we onze dag met een plonsje rond de boot. Na het ontbijt halen we het hekanker op. De wind is wat gedraaid en dus ook Zensation. Gaan we het hekanker weer uitgooien of gaan we de laatste nacht zonder slapen? Ons meisje lijkt zich goed te gedragen en de wind blaast stevig.
Samen met onze vrienden maken we een wandeling naar Playa de Las Américas. Hier zien we windsurfers, kiters en achter de hoek ook weer golfsurfers. Toch knap om ze bezig te zien en hen te zien wachten tot ze de juiste golf kunnen berijden.
Na de lunch wandelen we door de straten en langs de boulevard van Los Cristianos. Het is onze laatste avond hier... Gran Canaria roept!
We varen nog even naar ons rollend huisje om ons om te kleden, of beter gezegd: kleding op te halen en pas aan land aankleden. 
Aperitieven doen we in stijl met 'echte' bubbels met zonsondergang bij onze vrienden op het appartement en gaan daarna samen uit eten.
Er is een tijd van komen en een tijd van gaan... Morgenvroeg halen we anker op en hopen voor het donker Puerto de Mogán in Gran Canaria te bereiken.
Dus laten we onze vrienden hier achter op Tenerife en nemen afscheid voor even.. afspraak in België. Tnxxx...voor de leuke tijd en tot gauw x

Tenerife, Los Cristianos 5(ES_Canarische)

Woensdag, 16 december '15

Klussen, poetsen en blog schrijven, dat is ons programma voor de voormiddag. Kruiden worden aangevuld en de keukenkast herschikt. Zondag komt onze 'Cherrenstef' (was in Oostenrijk een grapje/verspreking met Sterren Chef),  Johan aan boord! Maar de tijd vliegt alweer te snel en voor we het weten zitten we te lunchen op een terras met Karin & Gunter, met zicht op Zensation. 
Het is alweer een prachtige dag en onze vrienden gaan de uitdaging aan om met ons Dinghietje mee te varen naar ons privé-terras op onze dame voor een aperitiefke in het zonnetje. The Captain brengt eerst Karin & mij naar de boot en vaart daarna terug om Gunter op te halen. Iedereen geraakt droog aan boord, daar klinken we op. Het is heerlijk aan boord en onze vrienden worden niet groen van het geschommel van ons Zensation. Een geslaagde namiddag!
Tegen zonsondergang varen we met z'n vieren samen terug naar het strand, dat kan ons Dinghietje en 5Pk-tje wél aan. De twee mannen houden er wél een natte broek aan over van een opspattende golf ;-)
We zien nog net de zon ondergaan vanop het strand en op het terras op het  appartement houden we alweer een gezellige lekkere restjes-tapa-avond.

Tenerife, Los Cristianos 4(ES_Canarische)

Dinsdag, 15 december '15

Met z'n drieën hebben we rustig en goed geslapen. Ook onze vrienden Karin & Gunter hebben hun eerste nacht in Tenerife goed doorgebracht en nodigen ons uit voor het ontbijt op het appartement.
Een fantastisch weerzien met elkaar wordt meteen rijkelijk beklonken en verorberd. We vallen weer met ons 'gat in de boter'! Het is alweer veel te gezellig, maar we moeten tijdig door om de huurwagen af te leveren. Nog even de wagen leegmaken en over en weer varen met ons Dhingietje om te lossen. De paparazzi staat reeds in de aanslag om ons vertrek en natte landing vast te leggen op de gevoelige plaat. Gelukkig houden we het zelf droog, ondanks de redelijke golven.
Na een week rondtoeren op Tenerife, leveren we de auto, zonder schade, tijdig in. We hebben heel wat van dit eiland gezien en geleerd en dat is leuk. Met de bus rijden we terug naar Los Cristianos. Dat ging vlot. 
We treffen onze vrienden weer op een terras aan het strand en zakken daarna af naar het appartement, waar we genieten van een tapa-avond bij zonsondergang. Het is hier zalig vertoeven en het gezelschap is Toppie ;-)
Ondertussen is de wind aangetrokken en zien en voelen we onze dame stevig rollen, bij thuiskomst.

Tenerife, Los Cristianos 3(ES_Canarische)

Maandag, 14 december '15

Om 00u30 hoor ik gestommel boven me. Geert ligt niet naast me. Ik doe de oordopjes uit en ga kijken. Hij gaat het hekanker uitleggen! Voorankerketting wordt verder afgerold en het hekanker achteraan uitgegooid, daarna halen we de ankerketting vooraan weer bij tot de ankerlijn van het hekanker op spanning staat. Voilá, na een half uur liggen we weer in onze kooi en...Zensation vindt ook weer haar rust. Zo kunnen we nog even naar dromenland ;-)
Toch heeft the Captain niet goed geslapen...de verschillende geluiden laten hun nog wél horen! De oordopjes helpen en ik heb goed geslapen.
Al vroeg pikken we Rita & Fons op in San Miguel en rijden samen naar Santa Cruz, de hoofdstad. Hier gaan we een onderdeel ophalen voor SY Jonas en haar crew, die ondertussen reeds in de Kaapverden vertoeven. Cruisers onder elkaar helpen waar we kunnen. Afleveren van het pakket zal ergens volgend jaar in de Caraïben gebeuren...
We maken meteen van de gelegenheid gebruik om langs de havenpolitie te gaan voor het nodige document om onze boten en onszelf uit te klaren uit Europa, voor we naar Kaap Verdië varen (na Nieuwjaar). Of het nu wél of niet moet is nog niet duidelijk, sommige cruisers worden ermee geconfronteerd, bij andere kraait er geen haan naar... We hebben het document en het kost ons enkel een klein kwartiertje, al had de ambtenaar niet veel zin en zag hij ons er liever morgen voor terug komen!
In de mercador gaan we op zoek naar 'eierbrood' ( hebben dit in Gran Canaria gezien en willen het eens proeven) en verse kruiden. Op een terras verorberen we enkele tapas met een glaasje wijn, of een biertje voor de heren.
Het indrukwekkende Auditorium gaan we van dichterbij aanschouwen. We hadden deze enkel bij aanloop van de haven, enkele weken geleden, vanop het water, in de verte gezien. Het heeft een aparte vorm en is belegd met kleine witte spiegelende mozaïek tegeltjes met grillige vormen, die blinken in de zon. In de Canarische worden hier ook bruggen, ronde punten, muurtjes, banken, enz...mee versierd, soms zelfs met kleuren en tekeningen erin. Knap!
Plots ontmoeten we Madonna! Ik ben blij haar toch nog te treffen, nadat ik haar concert in het Sportpaleis in Antwerpen heb gemist... Ook Michael Jackson, Tina Turner, Prins en zoveel andere celebrities zien we. Hun portret staat geschilderd op de stenen van de golfbrekers naast het auditorium. Orgineel en fantastisch gedaan!
Een klein rond fort, 'Castillo de San Juan',  staat ernaast in zee en daarnaast ligt alweer een openlucht zwembad complex naar de hand van César Manrique, zoals we eerder van de week in Puerto de la Cruz zagen.
Rita en ik droppen de mannen op een terras terwijl we even een shoppingcenter binnen wandelen.
Voor enkel oversteek-proviand, zoals Duvel ( voor erná!), gaan we nog met z'n vieren winkelen in grotere supermarkten. De dag vliegt alweer voorbij en we stoppen in het vissersstadje El Médano en sluiten de avond af in een visrestaurant met een vers visje en langoustines.
In San Miguel nemen we afscheid van onze Sunshine-vrienden, Rita & Fons. Tot? Waar? Onze vaarwegen gaan elkaar zeker weer kruisen!
Met onze Petzl (hoofdzaklampje) zoeken we met ons Dinghietje de weg naar onze dame. Met onze laatste energie verleggen we het hekanker m.b.v. de bijboot. Zo kunnen we het beter positioneren en Zensation nog stabieler leggen...op naar een goede nachtrust.

Tenerife, Los Cristianos 2(ES_Canarische)

Zondag, 13 december '15

Al vroeg zet de Watertaxi me af op het strand. Samen met Paula&Staf ga ik naar de wekelijkse markt die we koppelen aan terrasjes ;-) 
Geert is ondertussen aan boord voor de onderhoud van de motor. 
In de namiddag komt hij ons gezelschap vervoegen en genieten we van een late lunch, vroege diner. 
Voor Paula & Staf is het al hun laatste dag hier op Tenerife. Morgenvroeg vliegen ze weer naar België en worden ze afgelost door hun dochter en schoonzoon, onze vrienden: Karin & Gunter.
Op het appartement toasten we samen nog met een degustiefje op de fijne momenten samen en een goede terugvlucht. Alweer afscheid nemen...
Met een zak vol propere was, bedankt Paula en Staf, varen we naar ons rollend bootje. The Captain duwt met ons Dinghietje tegen Zensation haar kont, om haar op de richting van de golven te leggen. Helpt het? Ja, ze wordt rustiger...of toch niet?! Het duurt slechts een kwartiertje voor ze weer in een hevige kadans begint te rollen! 
In de  boordapotheek zoek ik naar oordopjes...nog nooit eerder geprobeerd. Ik ben benieuwd!

Tenerife, Los Cristianos(ES_Canarische)

Zaterdag, 12 december '15

De nacht was onrustig: rollen weer lekker in de baai! En dan die geluiden... Het lijkt wél of er ergens een knikker ligt te rollen, of ligt er ergens een flesje mee te swingen op de deining, of is het hout dat kraakt. Ik zoek naast het bed, onder de vloer, in de kasten,... Wat is het toch? Ik vind niks! Alles leeft binnenin onze dame. Haar ingewanden hebben heel wat te ondergaan, net als haar karkas... Ik smeek haar stil te liggen. Ja, goed zo, neen, niet weer... Ze heeft haar dansschoenen aan en beweegt in het ritme van de deining op het geluid van de muziek van een bar aan land. We leggen haar in deze verleidingen en kunnen het haar niet kwalijk nemen. Morgen slapen we misschien wat beter ;-)
Geert zijn nek voelt wat beter aan, hij kan 'Rita beter zien', zegt hij! Heu, ah ja, hij kan weer wat meer naar links draaien ;-)
De volledige eilandtour staat op het programma vandaag. We vertrekken verder naar het westen en rijden al snel langs de kust op een smalle kronkelig weggetje en klimmen hoger en hoger tussen prachtig grillig gebergte en diepe dalen, die ons langs het Piraten-/bergdorp Masca brengt. Hier kan je mooie wandelingen maken in de kloof. Bananenplantage kruisen voortdurend ons pad, maar ik weersta de drang om nog meer foto's hiervan te nemen. Van hopen stenen en gebergten daarentegen hebben jullie er nog enkele te goed. Op foto lijkt het misschien allemaal op elkaar, maar in realiteit zijn ze steeds NET iets anders ;-)
Het meest noordwestelijke punt bereiken we via een slechte weg met grote putten. Netten zijn rond het gebergte gespannen om vallende stenen tegen te houden. We doorkruisen nog enkele tunnels en bereiken dan Punta de Teno.
Het is alweer een heldere dag en kunnen ver zicht over de Oceaan zien en zien de contouren van het buureiland op La Gomera.
Langs het stadje Garachico komen we bij het wijndorp Icod de Los Vinos. Hier zou de grootste en oudste draken(bloed)boom staan. Hoe oud precies? Daar zijn de wetenschappers het onderling nog niet over eens/uit! We hebben al verscheidene drakenbomen gezien op de Canarische eilanden en Madeira, maar deze is inderdaad zeker een prachtexemplaar! 
Het stadje zelf is een van de autenthieke steden en er is net een soort braderij met Canarische producten en handwerk: geitenkazen, honing, borduurwerk, juwelen, parfum, enz... We maken een Selfie bij de kerstboom voor het stadhuis en trekken verder.
Puerto de la Cruz is de volgende trekpleister die een bezoek waard is. Hier staan weer heel wat hotels en zien we surfers op de golven rijden. 
De kunstenaar César Manrique heeft hier 'Lago Martiánez/Parque Maritimo' gecreëerd met natuurlijke zoutwaterbaden. Een mooi complex, een prachtig stukje kunst paradijs, openlucht zwembad, midden in een toeristische stad, die uitloopt in de Oceaan. In de oude stad is het gezellig flaneren tussen de huizen met de typische houten balkonnen.
We passeren een Thais massage-huis en blijven even staan...de aanbiedingen zijn aanlokkelijk... Even later keren we weer. Informeren kost niks, toch! Er is nog plaats. We vullen de vragen-/problemen-/aandoeningenlijst in en genieten van een theetje op het terras in een zen-decor met uitzicht op de oceaan en de stad. Even later worden onze lichamen 60' onder handen genomen... Helemaal ontspannen en verlost van enkele pijntjes of hebben we er nu meer?! Na de behandeling genieten we nog even na op het terras. Ondertussen gaat de zon onder en worden de straten en gebouwen extra verlicht met kerstlichtjes.
Hier stopt onze eilandtour voor vandaag. Het andere autenthieke stadje La Orotava moeten we jammergenoeg links laten liggen. We hebben nog een hele weg af te leggen naar ons bootje en verkiezen de langste, maar snelste weg via de autosnelweg verder rond het eilland i.p.v. de smalle en kronkelende weggetjes terug langs de kust.

Tenerife, San Miguel-Los Cristianos(ES_Canarische)

Vrijdag, 11 december '15

Er wordt al vroeg op Zensation haar romp geklopt... Het is Rita met een ontbijt-uitnodiging. Even later zitten we samen aan de ontbijttafel in de kuip van Sunshine. Heerlijk verwent worden we met lekkere omelet. Gezelligheid weer troef! 
Maar we kunnen niet blijven plakken, want we hebben een afspraak met Paula & Staf in Los Cristianos. We gaan ze ophalen en brengen ze mee naar San Miguel. Geert & Staf zeilen naar de baai in Los Cristianos en Paula, Rita, Fons en ik komen naar daar met de wagen.
Fons krijgt de autosleutels en na het losgooien van Zensation en haar en haar crew uitgezwaaid te hebben, vertrekken we met zijn vieren met de auto.
We passeren een marktje op een pleintje en bezoeken het. Er staan maar enkele kraampjes en de marktkramers zijn reeds aan het inpakken, maar het is altijd leuk om er even door te slenteren. In de verte zien we Zensation zeilen.
We maken nog enkele tussenstops onderweg, op zoek naar nog enkele nodige spullen en worstelen met de enkel richting straten, maar geraken toch weer op de juiste weg richting Los Cristianos.
Op een terras met WiFi ontvang ik een mail met het aankomst-bericht van Marine-Traffic over de aankomst van Zensation in Los Cristianos. Dat ging snel.
Wanneer de crew arriveert op het terras zien we dat Staf zijn kleren nat zijn en vol zand hangen: de natte landing met ons Dinghietje is 'echt' nat afgelopen voor hem! Hij stond reeds met zijn voeten op het strand en naast de bijboot, toen die nog gegrepen werd door een golf en Staf onderuit haalde!
Gelukkig kan een douche en propere droge kleren in het appartement hem snel weer opkrikken, of is het de DUVEL die hij op het terras verorbert?!
Met ons zessen gaan we dineren en hebben we veel plezier. The Captain heeft weer redelijk wat last van zijn nek en kijken naar zijn gezelschapsdame, Rita, die links van hem zit, is het steeds moeilijker voor hem tijdens de conversaties... Maar dat drukt de pret niet van ons gezellige avond/dag en het lekkere eten. Tja en Los Cristianos, daar hebben we ook nog niet echt iets van gezien... Dat zal voor één van de volgende dagen zijn ;-)
Van Paula & Staf nemen we afscheid aan het appartement en we voeren Rita & Fons terug naar Sunshine die nog in Puerto de San Miguel ligt.
Daarna rijden we terug naar Los Cristianos en proberen een parkeerplek te zoeken in de buurt van Playa de las Vistas, waar Zensation voor anker ligt.
Het is reeds donker als we bij onze met zand gevulde bijboot komen. Twee oudere dames en een jongetje zitten er naast. De waterfietsen naast ons Dinghietje hebben ook een zand-bakfeestje gekregen van het jongetje: resten van zand-ijsjes, -pannekoeken, -kastelen, enz... zien we op alle bootjes liggen. Met een zandbroek komen we toe op Zensation en spoelen al het zand op onze bijboot weg.
The Captain 's nek krijgt nog een massage en een smeerbeurt van de 'Rado Salil'-stick.

Tenerife, San Miguel 2 (ES_Canarische)

Donderdag, 10 december '15

Na een grote tour gisteren, hebben we voor vandaag een kleinere tocht zonder hoogtestage gepland. We hebben dus de tijd om te vertrekken en naar onze eerste bestemming te rijden: de piramides van Güímar. Het lijkt een redelijke grote stad en we stoppen nog even bij enkele ferreteria's op zoek naar enkele spullen. Op de tegels van het voetpad staat de naam van de stad.
We vinden het openlucht museum van de piramides en de inkom is vrij prijzig. We kiezen voor de omgeving er rond en zien ook daar de vierkante terrasvormige met stenen gebouwde piramides. 
Na een drankje zetten we onze trip verder naar de stad Candelaria.
We willen een kijkje nemen in de haven, maar we mogen niet binnen, het is  privé-eigendom. Alleen van het zwembad kunnen we nog net een glimp opvangen.
Aan de andere kant van de stad bevindt zich een grote basiliek met een bronzen beeld van de heilige Madonna en een groot plein ervoor. Aan de waterkant staan negen grote beelden van Guanchen koningen.
De golven botsen tegen de rotsen. Het is een prachtige dag en we genieten van wat lekkers op een terrasje met zicht op het plein, de basiliek, de zee en de beelden.
Het tempo ligt laag vandaag, maar toch vliegt de tijd en we zakken af naar de haven van San Miguel, waar we even borrelen en babbelen met Rita &Fons.
Geert heeft nog een hongertje en ik tover in vijf minuten een spaghetti carbonara op tafel...een testpakketje van KNORR! Met wat extra kruiden is het goedgekeurd voor een makkelijke 'snel-klaar-maaltijd' voor tijdens slecht-weer-zeilen of als we eens geen zin hebben om uitgebreid te koken, of verse ingrediënten ontbreken... Met extra verse groentjes tover je een NOG lekkerdere maaltijd op vijf minuten. Goede uitvinding, zulke 'lui-kook-pakketjes' ;-