woensdag 23 december 2015

Tenerife, Los Cristianos 3(ES_Canarische)

Maandag, 14 december '15

Om 00u30 hoor ik gestommel boven me. Geert ligt niet naast me. Ik doe de oordopjes uit en ga kijken. Hij gaat het hekanker uitleggen! Voorankerketting wordt verder afgerold en het hekanker achteraan uitgegooid, daarna halen we de ankerketting vooraan weer bij tot de ankerlijn van het hekanker op spanning staat. Voilá, na een half uur liggen we weer in onze kooi en...Zensation vindt ook weer haar rust. Zo kunnen we nog even naar dromenland ;-)
Toch heeft the Captain niet goed geslapen...de verschillende geluiden laten hun nog wél horen! De oordopjes helpen en ik heb goed geslapen.
Al vroeg pikken we Rita & Fons op in San Miguel en rijden samen naar Santa Cruz, de hoofdstad. Hier gaan we een onderdeel ophalen voor SY Jonas en haar crew, die ondertussen reeds in de Kaapverden vertoeven. Cruisers onder elkaar helpen waar we kunnen. Afleveren van het pakket zal ergens volgend jaar in de Caraïben gebeuren...
We maken meteen van de gelegenheid gebruik om langs de havenpolitie te gaan voor het nodige document om onze boten en onszelf uit te klaren uit Europa, voor we naar Kaap Verdië varen (na Nieuwjaar). Of het nu wél of niet moet is nog niet duidelijk, sommige cruisers worden ermee geconfronteerd, bij andere kraait er geen haan naar... We hebben het document en het kost ons enkel een klein kwartiertje, al had de ambtenaar niet veel zin en zag hij ons er liever morgen voor terug komen!
In de mercador gaan we op zoek naar 'eierbrood' ( hebben dit in Gran Canaria gezien en willen het eens proeven) en verse kruiden. Op een terras verorberen we enkele tapas met een glaasje wijn, of een biertje voor de heren.
Het indrukwekkende Auditorium gaan we van dichterbij aanschouwen. We hadden deze enkel bij aanloop van de haven, enkele weken geleden, vanop het water, in de verte gezien. Het heeft een aparte vorm en is belegd met kleine witte spiegelende mozaïek tegeltjes met grillige vormen, die blinken in de zon. In de Canarische worden hier ook bruggen, ronde punten, muurtjes, banken, enz...mee versierd, soms zelfs met kleuren en tekeningen erin. Knap!
Plots ontmoeten we Madonna! Ik ben blij haar toch nog te treffen, nadat ik haar concert in het Sportpaleis in Antwerpen heb gemist... Ook Michael Jackson, Tina Turner, Prins en zoveel andere celebrities zien we. Hun portret staat geschilderd op de stenen van de golfbrekers naast het auditorium. Orgineel en fantastisch gedaan!
Een klein rond fort, 'Castillo de San Juan',  staat ernaast in zee en daarnaast ligt alweer een openlucht zwembad complex naar de hand van César Manrique, zoals we eerder van de week in Puerto de la Cruz zagen.
Rita en ik droppen de mannen op een terras terwijl we even een shoppingcenter binnen wandelen.
Voor enkel oversteek-proviand, zoals Duvel ( voor erná!), gaan we nog met z'n vieren winkelen in grotere supermarkten. De dag vliegt alweer voorbij en we stoppen in het vissersstadje El Médano en sluiten de avond af in een visrestaurant met een vers visje en langoustines.
In San Miguel nemen we afscheid van onze Sunshine-vrienden, Rita & Fons. Tot? Waar? Onze vaarwegen gaan elkaar zeker weer kruisen!
Met onze Petzl (hoofdzaklampje) zoeken we met ons Dinghietje de weg naar onze dame. Met onze laatste energie verleggen we het hekanker m.b.v. de bijboot. Zo kunnen we het beter positioneren en Zensation nog stabieler leggen...op naar een goede nachtrust.