woensdag 23 december 2015

Tenerife, Los Cristianos(ES_Canarische)

Zaterdag, 12 december '15

De nacht was onrustig: rollen weer lekker in de baai! En dan die geluiden... Het lijkt wél of er ergens een knikker ligt te rollen, of ligt er ergens een flesje mee te swingen op de deining, of is het hout dat kraakt. Ik zoek naast het bed, onder de vloer, in de kasten,... Wat is het toch? Ik vind niks! Alles leeft binnenin onze dame. Haar ingewanden hebben heel wat te ondergaan, net als haar karkas... Ik smeek haar stil te liggen. Ja, goed zo, neen, niet weer... Ze heeft haar dansschoenen aan en beweegt in het ritme van de deining op het geluid van de muziek van een bar aan land. We leggen haar in deze verleidingen en kunnen het haar niet kwalijk nemen. Morgen slapen we misschien wat beter ;-)
Geert zijn nek voelt wat beter aan, hij kan 'Rita beter zien', zegt hij! Heu, ah ja, hij kan weer wat meer naar links draaien ;-)
De volledige eilandtour staat op het programma vandaag. We vertrekken verder naar het westen en rijden al snel langs de kust op een smalle kronkelig weggetje en klimmen hoger en hoger tussen prachtig grillig gebergte en diepe dalen, die ons langs het Piraten-/bergdorp Masca brengt. Hier kan je mooie wandelingen maken in de kloof. Bananenplantage kruisen voortdurend ons pad, maar ik weersta de drang om nog meer foto's hiervan te nemen. Van hopen stenen en gebergten daarentegen hebben jullie er nog enkele te goed. Op foto lijkt het misschien allemaal op elkaar, maar in realiteit zijn ze steeds NET iets anders ;-)
Het meest noordwestelijke punt bereiken we via een slechte weg met grote putten. Netten zijn rond het gebergte gespannen om vallende stenen tegen te houden. We doorkruisen nog enkele tunnels en bereiken dan Punta de Teno.
Het is alweer een heldere dag en kunnen ver zicht over de Oceaan zien en zien de contouren van het buureiland op La Gomera.
Langs het stadje Garachico komen we bij het wijndorp Icod de Los Vinos. Hier zou de grootste en oudste draken(bloed)boom staan. Hoe oud precies? Daar zijn de wetenschappers het onderling nog niet over eens/uit! We hebben al verscheidene drakenbomen gezien op de Canarische eilanden en Madeira, maar deze is inderdaad zeker een prachtexemplaar! 
Het stadje zelf is een van de autenthieke steden en er is net een soort braderij met Canarische producten en handwerk: geitenkazen, honing, borduurwerk, juwelen, parfum, enz... We maken een Selfie bij de kerstboom voor het stadhuis en trekken verder.
Puerto de la Cruz is de volgende trekpleister die een bezoek waard is. Hier staan weer heel wat hotels en zien we surfers op de golven rijden. 
De kunstenaar César Manrique heeft hier 'Lago Martiánez/Parque Maritimo' gecreëerd met natuurlijke zoutwaterbaden. Een mooi complex, een prachtig stukje kunst paradijs, openlucht zwembad, midden in een toeristische stad, die uitloopt in de Oceaan. In de oude stad is het gezellig flaneren tussen de huizen met de typische houten balkonnen.
We passeren een Thais massage-huis en blijven even staan...de aanbiedingen zijn aanlokkelijk... Even later keren we weer. Informeren kost niks, toch! Er is nog plaats. We vullen de vragen-/problemen-/aandoeningenlijst in en genieten van een theetje op het terras in een zen-decor met uitzicht op de oceaan en de stad. Even later worden onze lichamen 60' onder handen genomen... Helemaal ontspannen en verlost van enkele pijntjes of hebben we er nu meer?! Na de behandeling genieten we nog even na op het terras. Ondertussen gaat de zon onder en worden de straten en gebouwen extra verlicht met kerstlichtjes.
Hier stopt onze eilandtour voor vandaag. Het andere autenthieke stadje La Orotava moeten we jammergenoeg links laten liggen. We hebben nog een hele weg af te leggen naar ons bootje en verkiezen de langste, maar snelste weg via de autosnelweg verder rond het eilland i.p.v. de smalle en kronkelende weggetjes terug langs de kust.