vrijdag 11 september 2015

Baleeira-Lagos(PT)

Dinsdag, 8 september '15

Al vroeg halen we het anker op en gaan naast Ikiro liggen, zodat zij ons 'Rocna-anker' even op hun beslag kunnen passen, om eventueel ook één aan te schaffen. Daarna zetten we koers richting Lagos, op motor. De zon is er, maar de wind laat ons in de steek.
De vislijn wordt uitgegooid, maar even snel weer binnengehaald. We zien hier Fishfarms en nog vele ander visboeien. Er zijn nog meerdere fishfarms die niet op de plotter staan! Het is hier een heus mijnenveld van allerlei vistonnen en farms! We varen een stuk uit de kust voor visboeien-vrij water.
Voor Lagos zien we tientallen bootjes naast en in de rotsen, kliffen en inhammen varen. Hier is het duidelijk wél een toeristische attractie. 
We droppen ons anker voorbij de rivier, voor het strand. Even later worden we opgepikt door Christel & Andy en varen we met hun dinghie naar de haven, waar een grote havenwinkel is. Daarna wandelen we de brug over de rivier over, naar het centrum. In de haven en langs de mooie promenade met palmbomen, staat de ene na de andere boot-tocht-trip-verkoper/verkoopster. Ze prijzen iedereen die interesse heeft boottochten aan naar de 'caves'of 'dolfijn-watching'! 
Lagos is gezellig en toeristisch, waardoor we veel Vlaams en Engels horen. 
Even later gaat de telefoon...Heidi & Louis Mast van de B&B "Casa Dois Mastros" zijn toegekomen. 
Geert & Louis kennen elkaar al heel veel jaren van in de zaak. En volgende week gaan mijn ouders bij hen in hun B&B logeren. Leuk om elkaar hier nu al te treffen en ik met hen en zij met onze Zensation kennis kunnen maken. Ook goed om zo meer over Portugal te weten te komen en nog meer leuke en mooie plekjes 'to see' aan ons lijstje worden toegevoegd.
Met de dinghie worden ze naar Zensation gevaren. Ons Dinghietje gaat even op logement bij Ikiro, terwijl we met Heidi & Louis een zeiltochtje maken. Het is reuze gezellig en enkel uren later brengen we ze met ons Dinghietje terug naar de haven en gaan we samen nog lekkere vis eten, alvorens ze terug het binnenland inrijden naar hun B&B in Sao Bartolomeu de Messines.