donderdag 8 december 2016

Curacao, Spaanse Water 6(Caraïben)

Woensdag, 7 december '16

Gisterenavond hebben we de diepvriezer weer opgezet om te kijken hoeveel energie ie nodig heeft nu dat ie voorzien werd van het extra ventilatierooster.
Vanmorgen de motor gestart om te kijken hoe de nieuwe dynamo/alternator het doet en hoe de batterijmonitor hierop reageert nu de batterijen wat meer ontladen zijn door de diepvriezer. Alles blijkt gelukkig naar behoren te werken, behalve één van de drie uitgangen van de diodebrug(zoals we reeds op Bonaire hadden ontdekt). Een nieuwe diodebrug komt binnenkort mee met onze vrienden vanuit België.
Door het nieuwe ventilatierooster hebben we nu vloerverwarming aan de navigatietafel! Hadden we nu echt nodig, hi, hi, hi,... ;-) Ongelooflijk wat voor warmte er door komt van de diepvriezer.
De schaduwdoeken worden verplaats naar de voorste stang van de hekbeugel, zo heeft de vlaggenstok weer ruimte en kan onze driekleur weer wapperen. Een nieuwe plek wordt gezocht voor het opbergen van borstel, pikhaak, vishaak, e.d. die onderaan de hekbeugel hingen.
Inox wordt gepoetst en roestvlekken verwijderd.
Tip: OSPHO: wondermiddel om vliegroest te verwijderen van inox.
Bij gebruik van dit product moet er goed worden nagespoeld.
Daar zorgen de regendruppels nog extra voor. Ook al zijn het er maar tien, twintig, dertig of net wat meer...
De hele dag plagen de druppels ons en worden de luiken meerdere malen open en toe gedaan! Zo hebben we extra beweging, niet slecht ;-)
Het regenzeil wordt weer opgehangen. En wat denk je? Inderdaad, sindsdien géén druppel meer...
Bij het zoeken naar iets in de koelkast, vinden we een extra verrassing van Sint & Piet, nml. een doosje Leonidas pralines, met name: de witte 'met en zonder noot'! De enige chocolade die ik lust! Toevallig ook the Captains lievelingen! Danki S&P :-)) Menige cruisersvrienden zijn hier jaloers op, we gaan ze NIET delen, sorry...
P.S.: een vogeltje heeft me ingefluisterd dat je ze kan kopen op Curacao. Dus niet getreurd.

Curacao, Spaanse Water 5(Caraïben)

Dinsdag, 6 december '16

Ze zijn geweest!!! Sint en Piet! Speculoos, chocolade, letterkoekjes,... wat een zoete lekkere verwennerij! We zijn blij :-))
Een nieuw busavontuur moet ons naar Punda, Willemstad voeren en hopelijk van daar naar Zeelandia. Doel: met de MacBook naar het Apple Servicecenter. Hij weigert sinds tweede gebruik, na de vliegreis van Nederland naar Curacao, om 'op te starten'!
Bus één is een beetje in retard, maar heeft WiFi! Ja, echt waar! Hadden hier al van gehoord, maar dachten dat het we het gedroomd hadden, aangezien op de vorige busrit dit niet zo bleek te zijn... Door de vertraging missen we onze aansluiting. Dus op zoek naar een kleinere bus, in de vorm van een mini-busje/camionette. Die rijden naar plaatsen waar de grote bussen niet komen en wanneer er op hun bord, dat op het dashbord ligt, 'ROND' met 'D' of 'RONT' met 'T' staat, kan je vragen om je ergens naar toe te rijden, zoals bij een taxi, maar dan aan goedkoper tarief. En zo geraken we in een busje 'RONT' en voert de vrouwelijke chauffeuse ons naar onze eindbestemming.
In het Servicecenter leggen we ons probleem uit en wordt de MacBook opengeklapt en meteen zien we het 'Apple'-icoon oplichten van het moment dat de technieker de start-knop aanraakt!!! Hoe kan dit nu?! We kunnen het niet geloven dat dit ons overkomt... Na talloze pogingen aan boord, doet ie het nu meteen! De vriendelijke, behulpzame jongeman checkt voor alle zekerheid enkele dingen, maar volgens hem is er niets aan de hand en werk ie perfect! Nou, nou,... dat is een meevaller.
Blij wandelen we naar 'Van den Tweel/AH'. Een bakje kibbelingen en een broodje haring/maatje worden gekocht aan het kraampje op de parking. En eten dit lekker op in de grote koffiehoek vooraan in de supermarkt bij een frisje en gratis WiFi. De winkelrekken worden niet bezocht, hebben geen kleine onbederfbare boodschappen nodig.
In de buurt zijn nog enkele leuke grote Chinese winkels waar we wat rondlopen, alvorens we weer naar de bushalte stappen aan de grote baan. En meteen komt er een bus aan, dat is boffen.
In Punda, Willemstad is het gezellig druk. Plots horen we zingende stemmen... Aan de 'Dushi Curacao' letters staan en dansen allemaal kleurrijke Pieten en Sinterklaas. Zo leuk om hen te zien feesten en om hen in eigen persoon te kunnen bedanken voor al het lekkers ;-)
Nog een terrasje bezoeken en wat drinken met vrienden.
Tegen zonsondergang brengt de bus ons terug naar de 'Caracasbaai' en smullen we van een stukje tonijn in 'Piratesnest'.
Ons Sinterklaasfeest zit er alweer op voor dit jaar...
Tot volgend jaar Sinterklaas x

Curacao, Spaanse Water 4(Caraïben)

Maandag, 5 december '16

De schaduwdoeken moeten nog voorzien worden van ringen en bevestigd worden aan de achterkant van het schip, onder de beugel. Al het materiaal ligt klaar. Één voor één worden er gaten in de stof geponst m.b.v. een hamer en een bout voorzien van een rond gat(=pons). Telkens er een tik gegeven wordt op de pons, davert de kuiptafel, trilt alles wat erop staat of ligt en weerklinkt het geluid in de baai... tientallen gaten later en mooie koperkleurige ringen verder, hangen de doeken op. Prachtig! Hier gaan we veel geniet van hebben en hoeven we niet weg te kruipen van de hete brandende ondergaande zon. Zo kunnen we ze tot de laatste minuut en seconde bewonderen in haar 'pracht & praal' vergezeld van de mooie kleuren om haar heen...
Na een drankje in 'Piratesnest' en een spaghetti à la Zensation, is het tijd voor een jaarlijkse traditie: de schoen zetten voor Sinterklaas... In deze warme oorden zijn het sandalen. Hi, hi, hi,... En een worteltje voor het paard hebben we kunnen scoren en nog wat extra's... Benieuwd?! Kijk dan maar snel op de link van 'tumblr' voor de foto's ervan (en anderen natuurlijk) ;-)

Link:

http://zensationsailing.tumblr.com/
(Tik op de foto's om ze in ware grootte te zien)

Nu maar hopen dat we braaf zijn geweest en hij langskomt met één van zijn leuke Pieten en we morgenvroeg iets vinden!

Curacao, Spaanse Water 3(Caraïben)

Zondag, 4 december '16

Bij de 'finishing touch' van het kapsel van The Captain loopt het in de kapperstoel mis... Ik vergeet dat de 6mm begeleider niet meer op de tondeuse staat en teken zo een streepje achteraan op het hoofd! Oeps... maar voor de rest ziet mijn ventje er weer knap en fris uit met het 'Nieuwe Zensation-kapsel' ;-)
Reinhilde & Frits (SY Bella Ciao) komen langs en we worden zo naar Colombia gekatapulteerd door hun verhalen over hun ervaringen en reis in dat land. Binnen enkele maanden zullen we gretig gebruik maken van hun schatten aan informatie. We kijken er al naar uit om dit land te bezoeken!
Om ons erop voor te bereiden zijn we gestart met het bekijken van de serie 'Narcos'.