zondag 2 oktober 2016

Curacao, Spaanse Water 20(Caraïben)

Zaterdag, 1 oktober '16

We zijn er hier goed aan ontkomen!!! Ondertussen is orkaan Matthew in kracht toegenomen en uitgegroeid tot een orkaan van categorie 4 en stevent af op Jamaica!
Zelfs de voorspelde regen gisterenavond bleef uit. Donderdagvoormiddag hebben we de watertank nog wat kunnen aanvullen. Gisterennamiddag hebben we van het beetje regen niks opgevangen, omdat we de voorzieningen hadden verwijderd voor de voorspelde windstoten. In onze dinghy zouden we best een bad kunnen nemen en met een rietje kunnen we belletjes blazen en in een 'jacuzzi' zitten. Hi, hi, hi,.. :-))
Gelukkig kunnen we er om lachen en is hier alles goed verlopen. Verderop zal ie spijtig genoeg véél schade en drama veroorzaken.
Hier herneemt stilletjesaan het gewone leven zich.
Captainsdiner en Happy Hour zijn gisterenavond i.p.v. donderdag doorgegaan. Dit was een goed initiatief want iedereen was toe aan ontlading. En zo kon er ook een toost gebracht worden met mooie woorden van de weduwe op het overlijden van één van de cruisers, die na enkele dagen ziekenhuis de strijd had verloren...
De realiteit blijft hard, ook in de Caraïben! En daarom proberen we van elke dag een feest En een 'zondag' te maken.
Maar ook op feestdagen wordt er geklust en gewerkt. Wasjes gedraaid, supermarkt-winkeluitstap, enz... Zensation haar opbouw wordt verder opgeblonken en ook binnen worden kasten herschikt en opgekuist, proviand nagekeken en geïnventariseerd. We maken onze dame verder klaar voor onze afwezigheid.
's Avonds organiseren we restjes-/hapjesavond. Ieder brengt wat mee, onze microgolfoven kan na bijna tien maanden ook nog eens gebruikt worden (d.m.v. 'walstroom' 220V. Joepie!). Meteen maakte ik hier vanmorgen gebruik van om een verse soep te maken: snel en makkelijk. Restjes worden in onze 'pling pling' opgewarmd en zo verorberen we weer allerlei lekkers in elkaars fijne gezelschap. En dus was het weer een 'Super zondag' op zaterdag ;-)

Wil je meer lezen en op beeld zien hoe we ontsnapt zijn aan het weermonster Matthew, klik dan op deze link:

http://deachterkantvancuracao.blogspot.com/2016/10/curacao-gered-door-venezuela-en-colombia.html?m=1