donderdag 14 januari 2016

La Gomera, San Sebatián(Canarische)

Dinsdag, 12 januari '16

Fijn om weer op dit mooie eiland te zijn en in het authentieke San Sebastián. Het is hier zo rustiger en puurder dan op andere meer toeristische Canarische eilanden.
Hier kunnen we nog enkele dagen van genieten, voordat we aan de grote oversteek beginnen.
Met een boekje in kuip geniet ik van het zonnetje en vallen ook mijn oogleden weer snel naar beneden. Johan verkent ondertussen het stadje.
We lunchen met zijn drieën in de kuip en cocoonen verder. Heerlijk relaxed verloopt onze dag. Toch altijd weer wat op onze plooi komen na een nachttocht, dat beloofd voor de aankomst in Martinique, na ongeveer 20 dagen...
In de stad treffen we 's avonds op het kerkplein een TV-opname van UM1 television Canaria. Een programma met live orkest, optredens en promotie voor de lokale producten. Enkele ervan hebben ook wij aan boord en zullen tijdens onze oversteek van pas komen ;-)

Gran Canaria, Puerto de Mogán-La Gomera, San Sebastián(ES_Canarische)

Maandag, 11 en dinsdag, 12 januari '16

Nachtelijke overtocht van Gran Canaria, Puerto de Mogán - La Gomera, San Sebastián

Om 18u gooien we de trossen lossen en geven we onze dame weer vrijheid. Eindelijk mag ze weer varen en ook haar crew is blij dat de zeilen weer gehesen kunnen worden.
Met een zacht windje verlaten we Gran Canaria, zo varen we rustig aan de wind met een snelheid van 4,5 knoop. Geen te grote helling en comfortabel. Avondeten kan opgewarmd worden en zo dineren we in de kuip bij zonsondergang.
Selfie is goed op koers en de mannen slaan haar gade terwijl ik mijn kooi in de punt induik. Er staat geen deining en Zensation glijdt door het wateroppervlak.
Johan kruipt een tijdje later in de achterkajuit en the Captain neemt de eerste wacht en krijgt twee keer gezelschap van spelende dolfijnen die verlichte strepen achter laten m.b.v. de gekleurde algen. Er staan veel sterren en ook een stukje maan.
De wind trekt aan en ik voel Zensation accelereren, maar ze blijft heerlijk glijden, waardoor mijn slaapplek meegaat...
Rond middernacht neemt Johan de wacht en een tijdje later neemt de wind weer af, alsook onze snelheid. Het wordt kouder en met jas en muts en enkele tassen koffie probeert Johan zich te verwarmen.
Rond drie uur loopt mijn wekker af...heum...ik zou best nog wat kunnen blijven liggen. Trouwens heb ik net niet gedroomd dat we er al waren?! De werkelijkheid is anders, wanneer ik in de kuip kom. Maar we zijn toch al redelijk opgeschoten en dreigen voor zonsopgang toe te komen.
Maar al gauw zakt de wind verder in en is Selfie stuurloos, waardoor George het stuur overneemt. Na drie kwartier klotsen en zot draaiende windwijzers op de windroos en bovenaan in de vaan, kletsende zeilen en nog maar een snelheid tussen de 1,9 en 0,9 knopen, start ik de motor en rol het voorzeil in. Het grootzeil zet ik in het midden om verder comfortabel met een 4kn te motorsailen. Soms halen we tot 5kn met behulp van wat stroming. De sterren verdwijnen langzaam en er komt een beetje mist boven het water hangen, toch is het zicht nog goed en zie ik nog de lichtjes vanop Tenerife en voor mij reeds die van La Gomera. Een cruiseschip achtervolgt ons sinds mijn wacht en is ons net gepasseerd, wanneer the Captain weer overneemt. Hij heeft zo goed als niet geslapen, door zijn vervelende hoestbuien...
Nog enkele uurtjes en we zijn er, dus ik kan nog even dutten... Geert maakt me iets over zeven weer wakker met de mededeling dat we er binnen een half uurtje zijn.
De zon is reeds aan het opkomen en we zien de groene gekleurde gebergten van La Gomera naderen. Het cruiseschip ligt reeds afgemeerd en wij even later ook.
The Captain duikt na een warme croissant met kaas te hebben gegeten, weer in zijn kooi, hopelijk kan hij wat bijslapen...