maandag 7 november 2016

Curacao, Spaanse Water 10(Caraïben)

Zondag, 6 november '16

Onze trip naar Bonaire wordt gepland, waardoor we extra inslaan voor enkele weken. Hypermarkt 'Mangusa' is een grote supermarkt met een enorme aanbieding aan producten van verschillende merken, alsook Nederlandse huismerken en zelfs 'Everyday' van de Belgische 'Colruyt'. Hierdoor scoren we hun spaghettikruiden, die de uitputting nabij is ten huize Zensation ;-)
Met een volle boodschappenbijboot tuffen we windop over de plas van het Spaanse Water en krijgen zo héél wat spatwater over ons heen!
Nu is het wachten tot de wind afneemt, zodat the Captain de mast in kan en het ontbrekende stuk van het rolsysteem van de voorstag, voor het voorzeil kan bevestigen en we het voorzeil weer kunnen optuigen.
Ja, eindelijk hebben we wat wind, is het weer niet goed! In de namiddag is het moment daar en zit Geert hoog en droog in de top. Extra gereedschap is nodig om het klusje te klaren en in een emmer hijs ik het naar boven. De verstaging wordt extra gecheckt en dan mag ie weer met twee voeten op het dek landen. Het voorzeil gaat er weer op, werkgereedschap wordt opgeborgen en zo is Zensation vaarklaar. Alleen is het reeds te laat om uit te klaren, dus blijven we nog een extra dagje op Curacao.
No problem...

Curacao, Spaanse Water 9(Caraïben)

Zaterdag, 5 november '16

Iets over zes uur 'S morgens wordt Antoin met de dinghy opgehaald. Na een koffietje vliegen de mannen erin. The Captain springt het water in om onze weggedreven Dinghietje te redden. Er zijn er dus nog die niet de juiste knoop hanteren, hé Antoin ;-) Hi, hi, hi,... Geert is even buiten adem! Met enkele tussenpozen met lekkers en dorstlessers, is in de vroege avond de klus geklaard: onze dame schittert en blinkt! Wij allen happy :-))
Nog snel naar de stad, zodat we voor sluitingstijd de ritsen nog kunnen afleveren bij de stoffenwinkel 'Ackerman'. Er kan gestart worden aan het maken van onze zonnewering.
We eten nog wat in de stad en keren moe huiswaarts, het was een lange vruchtbare dag.

Curacao, Spaanse Water 8(Caraïben)

Vrijdag, 4 november '16

Enkele uren in verscheidene winkels worden gespendeerd aan de zoektocht naar microvezeldoekjes. Hadden we er maar meer meegebracht vanuit België/Nederland, van de favoriete en goedkope winkel: Action! Hier vinden we ze moeilijk en de prijs kan tellen en dat allemaal om mee te werken ;-) Alé, het is voor een goed doel, onze dame zal er morgen mee opgeblonken worden.
In de mailbox verschijnt goed nieuws: het pakket van de tuiger uit België is gearriveerd in de haven. We dinghieën naar de Sera Boca Marina voor ons pakket en gaan langs SY Fairy Queen, gezellig bijpraten met Nicole & Ronald.
Net voor donker weer aan boord en pakken de bestelling uit: gasveren, stukken voor de rolinstalatie voor de genua en ritsen.
Het stuk voor de rolinstalatie is fragiel geboord en de ritsen zijn de verkeerde kleur! Argh!!! En dan hebben we ook nog eens taksen moeten betalen op het pakket, terwijl de boot nog in transit was!!! Effe balen! Dan zit je aan de andere kant van de wereld, heb je alles per mail en telefonisch in België gecommuniceerd en besteld en worden nog verkeerde of onverzorgde spullen afgeleverd :-(