woensdag 24 augustus 2016

Bonaire, Kralendijk 5(Caraïben)

Maandag, 22 augustus '16

Fritz en Geert trekken er samen op uit. Ze gaan kitesurfen. En Reinhilde en ik zoeken de wasserij op. Een moderne grote wasserij met airco en internet, wat een luxe. Altijd leuker om in gezelschap dit klusje te klaren. Aan boord doet de zon de rest.
De dag gaat voorbij en het is net voor zonsondergang wanneer de sportievelingen arriveren. Onder het genot van een glaasje aanhoren we hun kunsten.
The Captain heeft zijn eerste drie uur lessen erop zitten (10j geleden had ie er ook al eens kennis meegemaakt) en heeft een schurend keeltje van al het zoute zeewater dat ie ongewild gedronken heeft ;-)
Moe en enthousiast denkt hij reeds aan de volgende lessen en stappen...will be continued.

Bonaire, Kralendijk 4(Caraïben)

Zondag, 21 augustus '16

De wateren om Zensation worden regelmatig verkend en haar romp is weer helemaal schoon. Alle pokken/schelpjes zijn er afgestoken. Hopelijk blijft ze zo!
Opspringende scholen kleine visjes zorgen voor een waar spektakel op sommige momenten. Boven hen proberen enkele fregatvogels één van de opgejaagde visjes te scoren en de jager zelf zien we soms gedeeltelijk uit het water komen en laat onze monden van verbazing openvallen. Een gigantische grote dikke, lekker uitziende geelvintonijn toont af en toe zijn lijf en laat ons lekkerbekken! Konden we die maar aan onze vislijn krijgen! Maar ofwel zou de lijn dit niet aankunnen, ofwel zouden we hem nooit binnenkrijgen, want hij is echt mega en weegt waarschijnlijk héél veel...
Het is een prachtige dag en aan wal is er een gezellige zondagse drukte, waar we tussen vertoeven en ook een terrasje meepikken. Pelikanen wachten ons daar reeds op en blijven rustig op het terras, aan de dinghy aanlegplaats, zitten en peddelen onder de houten terraspalen door. Ze zijn absoluut niet mensenschuw en geven graag een demonstratie van hun zweeftechnieken, met hun wijde vleugels, net boven het wateroppervlak en het vangen van een visje. Leuke entertainment.
's Avonds blijft de luide muziek uit en genieten we van de rust op ons privé-terras.

Bonaire, Kralendijk 3(Caraïben)

Zaterdag, 20 augustus '16

Klein Bonaire ligt vlakbij en na een mijltje varen, ligt Zensation bij het kleine eiland. Wit zand en verschillende tinten blauw omringen het eiland. Vanaf de boot snorkelen we naar het strand. Van een diepte van 50m verandert plots het zicht onder ons, van een donker gat naar een steile wand naar boven, naar enkele meters tot niks met koraal en vissen. Enkele grote soorten omcirkelen ons, kijken ons recht in de ogen, maar bevinden ons toch niet eetbaar en zwemmen weer door.
De papegaaivissen met hun mooie kleuren zijn weer talrijk aanwezig en lachen hun geblokte tanden bloot. Sommige hebben nood aan een tandarts om het koraal/tandplak van hun gebit te verwijderen ;-) Een reuze papegaaivis trekt onze aandacht. Wouw, die is zeker een halve meter groot!
Het is indrukwekkend om het koraalrif te zien en dan de diepte er vlak naast. Het lijkt wel of je vanop de top van een berg recht het dal inkijkt! Moeilijk te beschrijven...
In de namiddag varen we terug naar Kralendijk en nemen de boeien dichter bij Karel's Bar. Mensen met een dinghy houden halt en waarschuwen ons voor de luide muziek op sommige avonden/nachten. Grappig! Nou, we kunnen wél wat hebben en we hebben er de eerste nacht, bij aankomst, al kennis mee gemaakt. Nu, liggen we lekker dicht bij het dinghydok en het centrum. Bespaart ons brandstofverbruik van de buitenboordmotor.
Enkele reeds gekende Nederlands cruisers liggen hier ook en Johan, SY Aurora (Milly is in NL)) komt op de koffie en Reinhilde & Fritz, SY Bella Ciao treffen we op het terras bij Karel's Beach Bar.
Het is nog een aanpassing al dat Nederlands dat in onze oren klinkt, onze hoofden draaien nog steeds om, als we het horen... En ook weer wennen om gewoon in het Nederlands/Vlaams te kunnen praten met iedereen. En...even opletten wat we zeggen, want de meeste verstaan ons nu...hi, hi, hi,... ;-)
We trakteren onszelf op frietjes, curryworst (frikandel) speciale en een goulashkroket. Njammie!