dinsdag 27 september 2016

Curacao, Spaanse Water 15(Caraïben)

Maandag, 26 september '16

O, o, o,... Er lijkt wél een bom ontploft in Zensation! De motor krijgt een onderhoudsbeurt en hiervoor moet de achterkajuit weer leeg!!!
Terwijl the Captain met zijn hoofd in de motorruimte zit, geef ik op vraag gereedschap aan. De olie en -filter worden vervangen.
Om het reservemateriaal aangevuld te houden, rijden we naar enkele zaken. Maar na heel wat kilometers en winkels, waar de winkelbediendes behulpzaam ons doorverwijzen naar steeds een andere zaak, hebben we nog niet alles gevonden.
Het blijft ons verbazen hoeveel 'business' er is op dit kleine eiland voor slechts 150.000 inwoners.
Morgen zetten we de zoektocht verder...

Curacao, Spaanse Water 14(Caraïben)

Zondag, 25 september '16

BBQ-Day. Dus even wat kokkerellen voor deze namiddag.
Buren-onderonsjes staan op de planning.
'Freubelen' aan boord van SY Blue Spirit. Desiree maakt juwelen en brengt me wat basisbeginselen bij. Nu nog materiaal en dan kan ik voor familie en vrienden wat leuks maken, alsook voor de lokale mensen/kinderen die we onderweg ontmoeten. Altijd leuk om mee te ruilen(vooral in de Pacific) voor eten of als presentje. Dus hierbij een oproep aan allen: 'alle juwelen, kralen en ander sieraden-materiaal zijn welkom!'.
Daarna ga ik buurten bij SY True Bleu voor een manicure en pedicure. De nageltjes van Dominique worden voorzien van een kleurtje. De nagellak mag echter niet beschadigd worden, maar er moeten nog sausjes afgewerkt worden en dus roer ik even in de potten.
Al het lekkers wordt ingepakt en hop...dinghie in en naar Barbara Beach.
En zo staan we even later met z'n allen weer te keuvelen in het water met een drankje en hapjes.
Iedereen neemt afscheid van Desiree, de lieve zus van Brigitte, die weer naar Nederland vliegt.
Tegen zonsondergang ontruimen we het strand wordt en wordt het feestje verder gezet op SY True Blue. Brigitte krijgt extra drank en liefde van iedereen, niet alleen omdat haar zus weer naar NL is en haar man René nog in NL is, maar nu heeft ze ook nog eens als toemaatje haar enkel verzwikt :-( Niet handig op een boot op anker... Iedereen biedt zich spontaan als 'verplegende' hulp aan.

Curacao, Spaanse Water 13(Caraïben)

Zaterdag, 24 september '16

Ladies Day!
Vijf dames gaan op stap: Shopping trip! Kredietkaarten in de hand en daar gaan we dan: Angelique (SY Hagär), Dominique (SY True Blue & Flip Flops), Brigitte (SY Blue Spirit) en zus Desiree en ikzelf.
bij de gedachten alleen al wordt ik helemaal Happy! Ja, I'm à shoppingqueen! En winkels zoals hier vind je bijna niet op de andere Caraïbische eilanden. The Captain doet dit niet zo graag, dus is het ook anders, hé. Laat de mannen maar klussen...
Eerste stop: 'Home Plus'. Gisterenvond zagen we bij het Surinaams restaurant leuke lampjes en die willen we voor op de boot! De winkel is een kleinere versie van de Chinese winkels in Portugal/Canarische. We slagen onze slag en zijn blij met onze lampjes...het Spaanse Water gaat vol verlichte bootjes liggen ;-)
Kledingwinkels, pasbeurten, wél niet kopen,... we zijn even zoet... Bij Délifrance bekomen we even. Onze handen verwennen we bij 'Rituals', waar we helemaal high worden van allerlei geurtjes bij een lekker bekertje thee. De enthousiaste winkeljuffrouwen nemen met plezier foto's van ons.
Voor een late lunch houden halt bij 'Jan Thiel', en strijken we met onze voetjes in het zand neer op het terras van 'Zanzibar', waar we een heerlijk sandwich Ocean (met tonijnsalade, gerookte zalm, kappertjes, sla, ui, tomaat) eten. Puur genieten zo!
Nog even een supermarkt-tripje en dan weer naar onze dobberende huisjes en klussende mannen ;-)
In het licht van het 'nieuwe' lampje, geniet ik na van deze SUPER SUPER SUPER dag!!!
Wanneer is de volgende Ladies Day?!
Bedankt dames voor jullie fijn gezelschap en deze dag xxx

Curacao, Spaanse Water 12(Caraïben)

Vrijdag, 23 september '16

Ton & Leo brengen ons naar Pescadera Marina, om de auto op te halen.
We zijn tijdig in het 'Sea Aquarium Park'. Vorige week, had ik dezelfde dag van mijn bezoek aan het CDTC (Curacao Dolphin Therapy and Research Center) in de 'Dolphin Academy', nog een mail gekregen met de uitnodiging voor een rondleiding!
Onze prachtige vrienden zijn reeds aan een voorstelling bezig en tonen hun kunnen aan de andere bezoekers. Altijd prachtig om hun tuimelingen en andere kunstjes gaden te slaan! De pelikanen en fregatvogels zijn ook weer van de partij en hopen een visje van de tuimelaars te kunnen bemachtigen.
Om 11u neemt Sebastian ons mee en geeft meer uitleg over de werking van het 'CDTC'. We krijgen de kans om de trainers, stagaires, patiënten en dolfijnen als een team aan het werk te zien. Het is prachtig om de interactie tussen de patiënt (kinderen en volwassenen met gebreken, lichamelijk, geestelijk, enz...) en de dolfijn te zien. Heel interessant hoe ze hier werken en wat voor inpakt dit op de patiënt en de familie heeft. Er wordt een totaalpakket aangeboden voor het hele gezin, m.b.v. Pedagogisch opgeleide mensen, fysiotherapeuten, logopedisten, enz... Meer info zie website :

http://www.cdtc.info/en/

Nou, ik zie het wél zitten om aan dit project mee te werken en deel uit te maken van het team. Jammergenoeg ligt de leeftijdsgrens voor de stagaire/vrijwilliger op max. 35j. Dus... :-( Jammer...alweer een cariérekans gemist!
Ondertussen blijf ik hopen dat mijn lieve vrienden mee komen snorkelen en ik ze dan kan aanraken. Of zal ik er dan toch maar geld (+_180€) voor betalen, om mijn droom te verwezelijken?! Wat in dit park mogelijk is. Zo zien we betalende mensen genieten van deze ervaring!
Het is een prachtig openluchtpark dat aan de open zee ligt en slechts afgescheiden is door een rif en een, met stenen gevormde, afbakening. Hierdoor stroomt/klotst er continu vers oceaanwater binnen in de natuurlijke dokken/basins, waarin de dieren zich bevinden en kunnen ze ook zelf een visje, kreeftje, krab, of ander voedsel vangen.
In het park zien we nog ander dieren: citroen- en verpleegsterhaaien (deze kan je ook aaien en voederen tegen betaling), zeeleeuwen, flamingo's, allerlei koraal en -vissen, enz... In een duikboot zien we aan de andere kant van het glas allerlei vissen voorbijkomen, waartussen we al gezwommen hebben: Black eye jacks, pijlstaartroggen en vele ander soorten.
Met tegenzin nemen we afscheid van de prachtige dieren en verlaten het park.
Hopelijk zien we ze snel weer om ons heen...
Bij 'Mambo Beach Boulevard' lopen we nog even langs de winkeltjes en drinken wat op het strand.
Weer aan boord duiken we snel nog even in het water en maken ons klaar voor een avondje uit... Om 16u uur haalt watertaxi Jonas ons op en een klein uurtje later zitten we met z'n achten op het terras bij de Surinaam in Willemstad. Na een lekker diner is de start al gezet voor een leuke avond. Bij het Avila Beach Hotel is ons gezelschap compleet en worden we met z'n tienen in stijl ontvangen door prachtig geklede hostessen. We lopen binnen in een openluchtsetting van wuivende palmbomen en een sterrenhemel. Het podium staat klaar en we kijken vol verwachting uit naar het optreden van de Nederlandse zangeres Trijntje Oosterhuis (ons tot deze avond onbekend). Ze wordt begeleid door drie muzikanten en brengt muziek van de Fifty's. Covers van Frank Sinatra, Sam Cook, e.a. weerklinken in onze oren. Mooie nummers met prachtige lyrics en wat een stem heeft die vrouw. Tijdens een duet met een lokale zanger, worden de sterren letterlijk en figuurlijk aan de hemel gezongen!
Een dansfeest blijft echter wat achterwege, is het door de stijl van de muziek en de vele balades?
Toch hebben we met z'n allen genoten van de avond en elkaars gezelschap.
Voor mij was het een schitterende dag met heel veel indrukken en belevenissen en in dromenland wachten de dolfijnen op me ;-)

Curacao, Spaanse Water 11(Caraïben)

Donderdag, 22 september '16

Vandaag gaat SY Flip Flops weer te water. Met z'n zessen wringen we ons in de auto, vier paar vrouwenbillekes zitten tegen elkaar geperst op de achterbank. De volgepropte wagen rijdt richting Pescadera Marina.
Dominique (SY True Blue & Flip Flops), Brigitte (SY Blue Spirit) en zus Desiree (op bezoek) en ikzelf worden in de baai afgezet bij 'Pirates Bay'. Hier genieten we van een mooi uitzicht bij een tasje koffie/thee.
Ondertussen maken Geert en Ton (SY True Blue & Flip Flops) de boot weer vaarklaar.
Na enige tijd komen ze aangevaren. Het is echter niet diep genoeg aan de steiger van de bar, dus zit er niets anders op dan...te springen en te zwemmen! Gelukkig waren we hier op voorzien. Kleding en schoenen worden in de drybag gestopt en daar gaan we dan... Jump, zwemmen en aan boord klimmen!
Nou, nou,...dit was wél spektakel voor de aanwezigen! Dit is duidelijk niet de gebruikelijke manier om in te schepen ;-)
Hi, hi, hi,... De tocht kan beginnen.
Op motor varen we langs de kustlijn tegen de golven en wind in. Zo zien we Willemstad, hotels/resorts, baaien & stranden, Jan Thiel, Mambo Beach, Sea Aquarium Park, enz... van de andere kant. Heerlijk weer even op het water zijn en varen, ook al is het op motor.
Bij de steiger van Barbara Beach leggen we aan en klinken we op het 'weer te water gaan' van Flip Flops. Verkoeling vinden we in een zwemmetje.
De tijd vliegt en het anker wordt weer gedropt in het Spaanse Water. Nog even opfrissen en dan is het alweer tijd voor 'Happy Hour' en 'Captainsdiner' bij the 'Pier'.
Hier sluiten we deze mooie dag af met tal van medecruisers en een gerecht van Mahi Mahi.