dinsdag 27 september 2016

Curacao, Spaanse Water 12(Caraïben)

Vrijdag, 23 september '16

Ton & Leo brengen ons naar Pescadera Marina, om de auto op te halen.
We zijn tijdig in het 'Sea Aquarium Park'. Vorige week, had ik dezelfde dag van mijn bezoek aan het CDTC (Curacao Dolphin Therapy and Research Center) in de 'Dolphin Academy', nog een mail gekregen met de uitnodiging voor een rondleiding!
Onze prachtige vrienden zijn reeds aan een voorstelling bezig en tonen hun kunnen aan de andere bezoekers. Altijd prachtig om hun tuimelingen en andere kunstjes gaden te slaan! De pelikanen en fregatvogels zijn ook weer van de partij en hopen een visje van de tuimelaars te kunnen bemachtigen.
Om 11u neemt Sebastian ons mee en geeft meer uitleg over de werking van het 'CDTC'. We krijgen de kans om de trainers, stagaires, patiënten en dolfijnen als een team aan het werk te zien. Het is prachtig om de interactie tussen de patiënt (kinderen en volwassenen met gebreken, lichamelijk, geestelijk, enz...) en de dolfijn te zien. Heel interessant hoe ze hier werken en wat voor inpakt dit op de patiënt en de familie heeft. Er wordt een totaalpakket aangeboden voor het hele gezin, m.b.v. Pedagogisch opgeleide mensen, fysiotherapeuten, logopedisten, enz... Meer info zie website :

http://www.cdtc.info/en/

Nou, ik zie het wél zitten om aan dit project mee te werken en deel uit te maken van het team. Jammergenoeg ligt de leeftijdsgrens voor de stagaire/vrijwilliger op max. 35j. Dus... :-( Jammer...alweer een cariérekans gemist!
Ondertussen blijf ik hopen dat mijn lieve vrienden mee komen snorkelen en ik ze dan kan aanraken. Of zal ik er dan toch maar geld (+_180€) voor betalen, om mijn droom te verwezelijken?! Wat in dit park mogelijk is. Zo zien we betalende mensen genieten van deze ervaring!
Het is een prachtig openluchtpark dat aan de open zee ligt en slechts afgescheiden is door een rif en een, met stenen gevormde, afbakening. Hierdoor stroomt/klotst er continu vers oceaanwater binnen in de natuurlijke dokken/basins, waarin de dieren zich bevinden en kunnen ze ook zelf een visje, kreeftje, krab, of ander voedsel vangen.
In het park zien we nog ander dieren: citroen- en verpleegsterhaaien (deze kan je ook aaien en voederen tegen betaling), zeeleeuwen, flamingo's, allerlei koraal en -vissen, enz... In een duikboot zien we aan de andere kant van het glas allerlei vissen voorbijkomen, waartussen we al gezwommen hebben: Black eye jacks, pijlstaartroggen en vele ander soorten.
Met tegenzin nemen we afscheid van de prachtige dieren en verlaten het park.
Hopelijk zien we ze snel weer om ons heen...
Bij 'Mambo Beach Boulevard' lopen we nog even langs de winkeltjes en drinken wat op het strand.
Weer aan boord duiken we snel nog even in het water en maken ons klaar voor een avondje uit... Om 16u uur haalt watertaxi Jonas ons op en een klein uurtje later zitten we met z'n achten op het terras bij de Surinaam in Willemstad. Na een lekker diner is de start al gezet voor een leuke avond. Bij het Avila Beach Hotel is ons gezelschap compleet en worden we met z'n tienen in stijl ontvangen door prachtig geklede hostessen. We lopen binnen in een openluchtsetting van wuivende palmbomen en een sterrenhemel. Het podium staat klaar en we kijken vol verwachting uit naar het optreden van de Nederlandse zangeres Trijntje Oosterhuis (ons tot deze avond onbekend). Ze wordt begeleid door drie muzikanten en brengt muziek van de Fifty's. Covers van Frank Sinatra, Sam Cook, e.a. weerklinken in onze oren. Mooie nummers met prachtige lyrics en wat een stem heeft die vrouw. Tijdens een duet met een lokale zanger, worden de sterren letterlijk en figuurlijk aan de hemel gezongen!
Een dansfeest blijft echter wat achterwege, is het door de stijl van de muziek en de vele balades?
Toch hebben we met z'n allen genoten van de avond en elkaars gezelschap.
Voor mij was het een schitterende dag met heel veel indrukken en belevenissen en in dromenland wachten de dolfijnen op me ;-)