vrijdag 3 juni 2016

Martinique, St. Anne(Caraïben)

Woensdag, 1 juni '16

Heerlijk vertoefd in dromenland...zalig geslapen en uitgerust starten we de dag met een plons in het water en de zeeschildpadden om ons heen.
Met een fris coupeke à la Zensation kapsalon, dinghieën we naar de wal.
Inklaren en afval dumpen aan land. We kennen het hier nog van de vorige keer. Bijna vier maand geleden was dit het eerste Caraïbisch eiland waar we, na de Atlantische oversteek, voet aan wal zette. Dus we zijn terug bij af!
Volgens de weerberichten zou er een 'tropical wave', een trog= onstabiel systeem met mogelijk onweersbuien vandaag over Martinique passeren.
In de namiddag gaan we bijtatteren bij allerlei lekkers op Divine in het fijne gezelschap van haar gastvrouw en gastheer.
De uren en de dag vliegen voorbij met enkele buien die ons regelmatig naar binnen jagen... De Tropical Wave hebben we gehad. Enkele bliksemschichten lichten de hemel op, ver van de baai... No problem.

Dominica, Roseau - Martinique, St. Anne(Caraïben)

Dinsdag, 31 mei '16

Slechte beslissingen maakt iedereen wel eens en dat besef je meestal te laat!
Roseau was zo één. Althans een ligplaats dan toch, want van de stad kunnen we niks zeggen, aangezien we ze niet bezocht hebben...
De nachtrust was nihil door het hevig rollen van de ene naar de andere kant in bed. Voor zeven uur laten we de meerboei los en verlaten Dominica. Onvoorzien! Tja, we hadden nog uitstappen voorzien en nog graag mango's bijeen gesprokkeld, maar hier nog één of meerdere nachten liggen is géén optie en dus zetten we het overige op het 'nog te doen/bezoeken-lijstje'
Een pittige zeiltocht met squalls, regenbuien, acceleratiezones, wind tussen de 25 en 30 knopen en windstoten met nog meer tot bijna geen wind voor enkele minuten om daarna weer de hoogte in te schieten, varen we tachtig mijl rechtstreeks naar Martinique, St. Anne. Zeilen worden gereefd, ontreefd, meer gereefd, enzo gaat het de hele dag door met een ziltedouche en daarna een ontzilting door een regenbui, om alsnog weer gepekeld te worden... Zensation krijgt de ene dekwash na de andere!
Een barracuda van 60cm hangt aan onze haak...we zetten hem terug i.v.m. de ciguatera...misschien is ie wél safe, maar hebben liever eens een tonijn ;-)
Het weer houdt ons bezig en we zijn blij dat we net voor zonsondergang St. Anne bereiken.
Gerda & Anton van SY Divine verwelkomen ons hartelijk en we droppen Zensation in hun buurt.
Nog snel iets warms koken en dan is onze energie op en gaan we te kooi.
What a day! Dit zou een prachtige zeilrace-route en -weertje zijn.