donderdag 24 november 2016

Bonaire, Kralendijk 14(Caraïben)

Dinsdag, 22 november '16

Ontbijten en naar de buren, SY Hägar, Sipko & Geert buigen zich over de laptops en 'Open CPN' om zeekaarten van de San Blas eilanden te installeren, een prachtig maar moeilijk te bevaren gebied , omwille van de vele aanwezige riffen.
De anderen en ik dinghieën naar 'Klein Bonaire' en dompelen ons onder in snorkelland en genieten van de kleuren en het leven onder de waterlijn...heerlijk ontspannend...puur genieten!
Met lege tassen stappen de dames in de namiddag naar de supermarkt. AH ligt best een eindje stappen van de stad, is een stevige wandeling. Onze volle boodschappentassen gaan een uurtje later de taxi in en aan de kade en dinghieën we alles naar onze huisjes.
HH is vandaag extra speciaal: Hägar vertrekt morgen naar St. Maarten :-(

Bonaire, Kralendijk 13(Caraïben)

Maandag, 21 november '16

Muggen, muggen en muggen...windstil en genoeg broedplekken/-plassen door de regenbuien. Sinds we bijna twee weken terug hier zijn toegekomen, zijn ze talrijk aanwezig aan land maar ook aan boord. Ze verstoppen zich op tochtvrije plekken en 's nachts komen ze ons leegzuigen en lekprikken!
Welke deet of ander anti-muggenmiddel we ook spuiten of smeren, dan nog vinden ze een plekje dat ongeaangeroerd is of lijken voor alles immuun! Slimme, vervelende beestjes... iedereen spuit, wrijft, klopt en krabt erop los...en geurspiralen branden dag & nacht, want ook andere insecten willen meefeesten :-(
Muggenhorren...we hebben ze wél, maar waar liggen de rekken om ze te bevestigen? Op 14m vol hoekjes, kantjes en geheime bergruimtes zijn ze niet zo snel vindbaar en al zeker niet met een lekkend geheugen...hi, hi, hi, :-)) Ondertussen kunnen de kleine zwarte zoemende bloedzuigers scoren!
Beentjes strekken. Extra data wordt aangekocht bij een provaider. Kopje thee/koffie op een terras en cruiseschip-passagiers kijken, ijsje likken aan hoge snelheid om smelten proberen voor te blijven, milkshake slurpen en dan...dan is er: HH(Happy Hour) bij 'Karel's'!
Samen met de Hägar-crew, uitgebreid met hun drie vrienden/logé's. Gezellig, héél gezellig en het krijgt al snel een staartje met samen dineren bij 'Julian's'. Lekker, simpel, uitgebreid en goedkoop: US$13 voor: hoofdgerecht, softdrink en dessert. Een aanrader ;-)