woensdag 6 juli 2016

SVG, PSV(=Petit St. Vincent) - Petit Martinique - PSV(Caraïben)

Maandag, 4 juli '16

Een nieuwe dag en met nieuwe moed, energie en oplossingen start de dag.
Mijn handy-man gaat aan het werk. Met zijn Mc Guyver kwaliteiten probeert hij de buitenboordmotor te repareren. Het gebroken stuk wordt m.b.v. epoxylijm geplakt en bevestigd met een extra inox spanband eromheen. Duimen maar dat dit houdt!
Dan snorkel op en op sleutelzoektocht. Ze liggen gewoon naast de boot, dus dat is een meevaller dat ze niet met de wind en stroming zijn meegesleurd of dat er een drijver aanhing, anders hadden ze misschien op Union Island uitgekomen... De reservesleutels kunnen weer opgeborgen worden.
Tegen de middag steken we de halve mijl met Zensation over naar 'Petit Martinique'. Met ons half platte bijboot en slechts 5PK motor zou dit een niet zo'n comfortabele tocht zijn. Dit eiland behoort tot Grenada en dus zijn we hier eigenlijk illegaal. Maar hier zijn geen douane of immigratie en de bewoners vinden het niet erg. Hier vinden we misschien wél iemand die ons Dinghietje kan repareren, aangezien hier botenbouwers wonen. Gisteren zagen we ze vanop Petit St. Vincent (ook PSV genoemd), nog een boot in het water leggen, m.b.v. boomstammen onder de romp. Vandaag lijkt het eiland verlaten en zien we bijna geen levende ziel op dit kleurrijke eiland en idem vissersboten. De kleuren geel rood en groen, van de vlag van Grenada, komen overal in het straatbeeld of gebouwen terug. Even wat rondwandelen, navragen en worden van hier naar daar gestuurd, maar het levert ons niets op...ze zijn vooral gespecialiseerd in houten boten. Nog één kans: de watersportwinkel die binnen een uurtje open gaat. Die tijd verdoen we als enigste klanten in een bar.
In de watersportwinkel hebben ze slechts een beperkt aanbod van producten en onderdelen, maar ze willen wél proberen of ze van andere zaken vanuit Grenada het nodige kan bestellen en het ons laten weten. Nog even langs de supermarkt waar we een grote fles rum scoren en alle andere vijf items op het lijstje niet verkopen...
Anker ophalen, de blok modder eraf schudden en terug naar ons zwembad-plekje en wit zand voor PSV en het resort.
Zouden we even proberen om de gele vlag te hijsen? Zou er dan iemand van het personeel met de mini-moke (golfwagentje) langskomen rijden om te vragen wat we nodig hebben? O neen, dat haalt ie niet, maar misschien wél met een bootje, waarmee ze telkens over en weer varen naar Petit Martinique om het personeel op te halen of weer naar huis te brengen.
Het idee van de rode vlag=niet storen, kunnen we misschien eens uitproberen bij de boatboys ;-)
We liggen hier prachtig en rustig en denken ook goed beschut te liggen voor de aangekondigde wind tot 30knopen voor de komende dagen. Dus gaan we waarschijnlijk die windstoten hier uitzitten met af en toe een snorkeltrip aan het rif of rond ons huis met zeeschildpadden, indien het weer dit toelaat.
Ondertussen is het alweer avond en zien we de felle koplampen van de rondrijdende mini-moks op 'ons' privé eiland.