zondag 21 augustus 2016

Bonaire, Kralendijk2 (Caraïben)

Vrijdag, 19 augustus '16

Na een prachtige zonsondergang en het bewonderen van de volle maan tijdens het beluisteren van de muziek en Nederlandse stemmen op de radio van 'Dolfijn FM', vielen we gisterenavond in de kuip in slaap...
Ook vanochtend zit de moeheid nog in ons lijf. Met een snorkeltripje om de boot proberen we energie te creëeren. Maar 'Niks moet, Alles mag!'. Toch! Dus forceren we niks en chillen verder.
In de namiddag brengen we een bezoek aan het duikcentrum en kopen de verplichte 'Marine Park Tags', waardoor we toelating hebben om te snorkelen. We nemen meteen diegene met de natuurparken op het land erbij. Nu kunnen we een jaar lang overal in Bonaire snorkelen(10US$) en onbeperkt de natuurparken bezoeken(15US$)(samen dus 25US$). Er zijn hier vele duikcentra en deze bieden allen ook duikcursussen aan. Jaren geleden genoten we een initiatieduik in de Maladiven! Extra informatie winnen we over de aangeboden cursussen i.v.m. de duiksport.
Op een terrasje WiFi-en we, even in de 'Blokker' rondsnuisteren en daarna een kijkje nemen in de plaatselijke Chinese supermarkt, ja, ook hier zijn ze aanwezig... AH zal voor een andere dag zijn, deze ligt een stukje buiten het centrum. In de supermarkt ontdekken we een reeks bekende Nederlandse en Belgische producten en tot grote blijdschap van mijn man verkopen ze paprika chips! Ja en nog aan een klein prijsje ook (t.o.v. de andere smaken en soorten). Met echte 'Chocomel', krentenbollen, Hollandse kaas, vers 'Caraïbisch' fruit en zoveel zakken paprika chips als we kunnen dragen, keren we tevreden terug naar huis.
En wat verschijnt er op tafel als aperitiefhapje? Inderdaad...paprika chips ;-)
Na een alweer adembenemende zonsondergang achter Klein Bonaire, die een rozige lucht nalaat, eten we even later in het licht van de maan ons avondmaal, bestaande uit Mahi Mahi van eigen vangst.
Ondertussen verschijnen er lichtjes en bubbels in het water om ons heen. Duikers ontdekken de wereld onder ons!