zaterdag 26 november 2016

Bonaire, Kralendijk 16(Caraïben)

Donderdag, 24 november '16

Onderwater krijgt onze dame een poetsbeurt. Het heldere water hier heeft spontaan het onderwaterschip al wat properder gemaakt. Met een spons en plastiek spatel worden pokken en bruine vlekken verwijderd. Ook binnen is er bedrijvigheid: voorkoken, poetsen, kasten herschikken, kleding herstellen met naald & draad...
Ook de slotjes worden gemonteerd. Indringers zullen het nu extra moeilijk hebben om ons 's nachts te verrassen!!!
In de namiddag worden Loes & Leen opgehaald per Zensation-watertaxi voor een zwemmetje en een borreltje aan boord. Met het zuchtje wind is het in de kuip koeler en aangenamer dan op hun terras van het appartement. In hun zwembad missen ze ook de kleurrijke onderwaterwereld!


Bonaire, Kralendijk 15(Caraïben)

Woensdag, 23 november '16

Het cruisersclubje van Curacao&Bonaire wordt verder uitgedund...
Dikke knuffels en een 'tot ziens' worden gegeven aan boord van SY Hägar. Angelique & Sipko varen, in het gezelschap van hun vriend Piet, naar St. Maarten. . Hun andere vrienden, Loes & Leen, zetten hun vakantie op Bonaire nog even verder in een appartement.
Het 'Zensation-To Do-lijstje' krijgt weer enkele vinkjes! Eerst elektrische klusjes: een extra schakelaar komt op het navigatiepaneel, om de AIS uit te kunnen schakelen voor eventuele piraten ofzo ;-) Buiten wordt de kuipverlichting uitgemeten. De spot werkte niet meer en een nieuwe kwam mee van België. Bij verder onderzoek blijkt het probleem in de schakelaar te zitten en niet bij de lamp! De elktriciteitsdraden houden niet van water en al zeker niet met een vleugje zout! Nou, nou,...
Dan is het de beurt aan schrijnwerker-opdrachten: houten blokjes worden gezaagd om tussen de openstaande luiken te stoppen, zodat de wind ze niet kan dicht blazen.
Meteen worden er ook blokjes gemaakt voor de slotjes op de kajuitdeur te bevestigen. Afwerking volgt morgen. Genoeg aan het lijstje gewerkt voor vandaag. En zijn er nog dingen aan de 'To Do'-lijst toegevoegd?! Tja het is zoals in je woonst, er is altijd wél iets te verbeteren, te vervangen/vernieuwen, enz... zal jullie woonst ooit volledig klaar zijn? Zensation zal ook altijd wat nieuws voor ons in petto hebben ;-)
's Avonds wandelen we met Loes & Leen naar de 'Zazu bar' om weer van een heerlijk hamburger en rum-cola te proeven tijdens de wekelijkse 'Dive Masters Night'.