Afgelegde afstand : 162NM,waarvan157NM dichter bij ons doel
Gemiddelde snelheid : 6,2Kn
Knopen wind : 10-15Kn ONO
Positie : 18°00'N 031°29'W
Koers : 252°
Koers : 252°
Ongeveer nog af te leggen mijlen tot Martinique: 1725NM
Tegen de avond nemen de deining en de wind weer toe. Mijn
plan om na het avondeten, voor mijn wacht de voorbereidingen te treffen om
bananenbrood/-cake en brood te bakken, berg ik even op en ga nog even energie
halen voor mijn wacht, door een dutje.
Om 21u is het aan mij en kan Geert gaan rusten. De wind is
vlagerig en samen met de deining gaan ze op en af. Een gereefd voorzeil, zorgt
net als vorige nacht, voor meer comfort. Tegen het einde van mijn wacht begin
ik aan mijn bak-kunsten. Het kookwekkertje ligt naast me om af en toe in de
oven de baksels: een brood en een grote en kleine bananencake, te checken.
Ondertussen meld the Captain dat we onze eerste duizend mijl hebben afgelegd.
Nog nog duizend en...te gaan. We zetten samen de zeilen in
'melkmeisjes/vlinder'-stand, voor een betere koers. Het is bijna drie uur, als
deze bakkerin klaar is...het ziet er goed uit, hopelijk smaakt het morgenvroeg
als een 'eerste duizend mijl'- feestontbijt ;-)
Tegen zonsondergang neemt de wind af en zetten we SPI. De
bakboord genua-schoot wordt omgedraaid, omdat die reeds voor een groot deel
doorgeschavield is door de bek van de spinnakerboom. Drukke start en
ochtendgymnastiek...we trakteren onszelf op de zelfgebakken baksels. De
gofio-bloem in het broodbakmengsel heeft blijkbaar toch een andere bereiding of
zo nodig, want binnenin is het brood nog te vochtig/plakkerig, of is het de
oven? Thuis liepen de experimenten vanaf het begin goed. Wat nu? In al mijn
afgewogen mengelingen zit gofio-meel... Het bananenbrood/-cake is wél geslaagd
en met extra choco erop is een lekkernij voor the Captain.
Wolkjes spelen net als gisteren, ook vandaag af en toe
verstoppertje met de zon, mar het is warm en ook nu zorgt de bimini(zonnetent)
op de middaguren voor wat verkoeling. De mannen zien vliegende vissen... De
vislijn blijft op stok, we varen te snel om iets te kunnen vangen.
Zensation klieft heerlijk door het water en op onze kaart
staan al redelijk wat kruisjes...zo gaat het goed en voelen we ons goed.
We genieten in de kuip, aan de tafel van een spaghetti, met
zicht op het prachtige grote SPI-zeil...niet te geloven, hé, zo midden op de
oceaan.
Net voor zonsondergang en het afkloppen van onze dag, halen
we de SPI weg en vlinderen weer uit. Ook de bakboord schoot van de SPI heeft al
afgezien en moet ingekort worden. Soldeerbout wordt bovengehaald en de twee
schoten worden bewerkt. Schroeven op de kop van de spiboom staan los en moeten
bijgedraaid worden. We zijn klaar om de avond/nacht in te zeilen.