woensdag 6 april 2016

BVI's, Norman Island, The Bight(Caraïben)

Maandag, 4 april '16

Norman Island, één van de pirateneilanden...vroeger hebben hier 'echte' piraten vertoefd en zich schuilgehouden in de grotten, waar wij gisteren rustig aan het snorkelen waren. Gelukkig zijn er hier nu geen piraten meer!
Het eiland biedt enkele baaien met enkele bars/restaurants en dat is het. Het personeel reist dagelijks heen en weer vanuit Tortola, waar ze wonen. Dagelijks komt er een 'winkel'-bootje langs met: ijsblokken, fruit, groenten, drank, e.d. Alles heeft zijn prijs en zelfs bestellingen kunnen vooraf doorgegeven worden via VHF. Ook het vuilnis wordt tegen betaling opgehaald...niet met een vuilniswagen, maar ook met een bootje! Alleen het recycleren en verwerken van het afval laat nog te wensen over...de 'groen' kunnen de mensen hier nog wat leren. Hier gaan we in de zuidelijke Caraïben nog vaak mee geconfronteerd worden, volgens andere cruisers die daar reeds geweest zijn en dat ervaren hebben.
Ondertussen loopt de baai van The Bight weer leeg. Ook Twixx komt voorbij gevaren...Brigitte & Rob verlaten de BVI's en varen reeds naar de USVI's, we zien elkaar waarschijnlijk weer daar over enkele dagen.
Na wat taakjes te hebben uitgevoerd, proberen we de hendel weer van de buitenboordmotor...hij is weer gefixed. Een testrit naar de kant dan maar.
Samen met Lia & Remco zijn we uitgenodigd op SY Antares, voor een kennismaking met haar crew: Hedda & Walewijn en hun zoon Quirijn. Een leuk gezin met alweer leuke verhalen en tips...proberen zoveel mogelijk te onthouden, noteren en op te slaan...maar vooral genieten van deze momenten in fijn gezelschap!