donderdag 10 december 2015

Tenerife, San Miguel(ES_Canarische)

Dinsdag, 8 december '15

The Captain begint de dag met een sportieve noot. Voor de eerste keer sinds ons vertrek komen de 'slechts één maal' gedragen loopschoenen uit de bilge en worden ze op Tenerife-bodem ingelopen. Goe bezig, lovertje!
Plannen...wat gaan we doen en hoe lang blijven we hier en van waar gaan we een auto huren en het eiland verkennen? We krijgen de tip om de bus te nemen naar de luchthaven en daar een wagen te huren, dit zou goedkoper zijn dan aan de haven.
Zo gezegd, zo gedaan. En inderdaad het prijsverschil is groot! Onverwacht nemen we meteen de voorgestelde deal en wagen en zitten even later in alweer een 'Volkswagen Polo'. Dit maal mét wieldoppen ;-)
We besluiten Paula & Staf, die op vakantie zijn in Los Cristianos te verrassen en te bezoeken. Zo kunnen we ook meteen de ankerbaaien en - mogelijkheden daar bekijken. Achter de hoek is het duidelijk rustiger en minder wind, hier zouden we wél kunnen liggen. 
Een hongertje verplicht ons om uit te kijken naar iets om te eten en onze ogen vinden een uitnodigende menukaart bij 'D'n Hollander'. Friet met stoofvlees en een goulashkroket voor the Captain en friet met joppiesaus en een curryworst speciale (met curryketchup!) voor mezelf. Het lijkt al meer een Belgisch dan een Nederlands eetfestijn en het smaakt ons enorm...mmm...dat is lang geleden!
Even later vinden Staf & Paula ons. Een fijn weerzien! Een drankje wordt besteld, maar haalt net ons tafeltje niet...enthousiast en voluit en met 'hand en tand' is Staf aan het vertellen en zwiert met zijn hand tegen de plateau...en daar vliegt onze bestelling tegen de vlakte...zo zonde van die Duvel! Scherven brengen geluk en nieuwe drankjes bereiken veilig onze dorstige kelen ;-)
We maken kennis met de boulevard en op het terras van hun logeeradres kijken we uit op de haven en de ondergaande zon. Een lekker diner met gratis tapas en degustief, in super-tof gezelschap maakt de dag compleet. In het donker zoeken we de weg naar de haven van San Miguel, waar onze dame eenzaam op ons ligt te wachten.

Gran Canaria, Puerto de Mogán-Tenerife, San Miguel(ES_Canarische)

Maandag, 7 december '15

Van zodra het havenkantoor open is, checken we uit...de computer is ook al van de partij, maar nieuws over een ligplaats voor binnen enkele weken...dat is nog steeds een ??? 'No problema' it's Espagna!
Nog even tanken en weg zijn we, op motor. Wind, we willen wind! Er komt een beetje...zullen we SPI zetten? Gaan we dan snel genoeg gaan om voor zonsondergang San Miguel in Tenerife te halen? De spinnaker wordt getrokken en we lopen al snel tussen de 6 à 8 knopen. Fijn. Het wordt een mooie zeildag/-trip zo en we moeten pas het laatste halfuur weer de motor aanzetten. De contouren van Gran Canaria vervagen en die van Tenerife worden weer sterker. De pico van 'El Teide' heeft ons ook op Gran Canaria dagelijks kunnen bespieden en de vulkaantop ligt in de zon te schitteren. Zien we nu al een wit kraagje op de top? Neen,...nog niet. Nog even en we gaan het wat van dichterbij bewonderen!
Onze plaats is reeds telefonisch gereserveerd, maar omdat er geen antwoord komt via de VHF, leggen we ons vast aan het havenkantoor en net op dat moment komt de havenmeester eraan. Weer losgooien en naar de ligplaats. The Captain zeurt over mijn schoeisel, nml.: teenslippers en ik vervang ze door de warme zeilschoenen. Ik zie ondertussen nog een Belgische vlag wapperen en onze ligplaats is er achter. Ik maak Geert hier op attent en dat hij beter oplet wat hij zegt, want misschien zijn het ook Vlamingen!
Pas als we ons vastleggen zien we dat het 'Sunshine' is en Rita & Fons horen ons en komen ons begroeten. Wat een toeval om elkaar hier te treffen! we wisten dit niet van elkaar...onverwacht zien we elkaar wéér. Apo en diner worden van de twee boten bij elkaar gegrabbeld en aan elkaar gebreid met een heerlijke, gezellige avond als gevolg. Fantastisch!

Gran Canaria, Puerto de Mogán 2(ES_Canarische)

Zondag, 6 december '15

Joepie! Er ligt iets in ons schoenen-mandje, allemaal lekkers: letterkoekjes, spekjes en KitKat-chocolade. Sint & Piet hebben ons gevonden en beloond! We hebben ze niet gehoord. Zouden ze met de stoomboot de haven binnengevaren zijn?
De vallen van de buur tegen de mast tikten hebben we wél gehoord of was het Zwarte Piet die kunstjes maakte in de mast?! Ja, ja, het zal Zwarte Piet wél zijn geweest die probeerde om een zeil te zijn ;-)
We houden een 'echte' coccoon-zondag in de kuip en in de namiddag begeven we ons onder de andere toeristen op een terrasje aan de plage en houden 's avonds een diner aan boord.