zaterdag 25 juni 2016

SVG, Bequia, Admiralty Bay 7(Caraïben)

Donderdag, 23 juni '16

Klussen, klussen, klussen en bakken.
The Captain boort eindelijk een gat onze boot! Neen, niet om ze te laten zinken, maar om het water achter aan de zwemtrap een uitweg te geven. Al jaren zeur ik hier om en enkele weken terug op de werf wilde hij het nog steeds niet maken, omdat hij niet van gaten houdt in onze dame. Het water dat steeds in de rand blijft staan, maakt de boot aan de stootrand zo vies en vraagt telkens een serieuze schrobbeurt. En nu...is er het afvoergaatje en dat valt goed mee en houdt de rand netter!
Nu hij de smaak te pakken heeft, worden er nog meer gaatjes geboord! De luchthapper-afsluitstoppen krijgen aan hun smalle handvat allen een gaatje en daardoor gaat een touw, waar hij een mooi knotje van maakt.
Vanavond zijn we uitgenodigd bij Serenade en ik maak een witte sangria met een extraatje en bak een platte kaastaart met speculoos-bodem.
Na een hele dag klusjes, zwemmetjes en wat lezen is de avond weer snel daar en tuffen we naar de buren. Jo & Gregg verwennen ons met allerlei lekkers. Van al dat Engels praten, vergeten we soms weer over te schakelen in het Vlaams, wanneer we weer met z'n twee zijn of duiken er meer Engelse woorden op in onze conversaties ;-)

SVG, Bequia, Admiralty Bay 6(Caraïben)

Woensdag, 22 juni '16

Na de fruitsla begint er een experiment in de keuken voor de volgende fase van het ontbijt.
Platbrood of flatbread vraagt slecht drie ingrediënten en extra's naar eigen smaak voor een extra touch. Het hoeft niet te rijzen, dus het deeg is snel klaar en kan meteen gebakken worden in de pan en slechts een kwartiertje later kan de proef- en smaaktest plaatsvinden. Geslaagd! Super gemakkelijk en lekker en heeft veel mogelijkheden: maaltijd, apo, bijgerecht, enz... met kruidenkaas, lookboter, tatziki,... en je kan het ook bakken/grillen op de BBQ! Kan enkele dagen bewaard worden en is weer heerlijk na even op te warmen in de pan of toaster(indien je zulk elektrisch toestel aan boord hebt) of als pizzabodem, etc. Alleen het hoofdingrediënt, nml. yoghurt is hier niet over verkrijgbaar of lees 'betaalbaar'. Dus een yoghurtmaker staat nu zeker op ons boodschappenlijstje ;-)
Er worden nog wat klusjes aan boord gedaan en af en toe een afkoelend zwempartijtje rond de boot op zoek naar de schildpadden die af en toe zich laten zien boven het wateroppervlak.
In de namiddag trekken we naar onze stamkroeg Maria's om de match te volgen van het EK Zweden-België.
Foto's worden op de blog/Tumblr geüpload en mijn oog valt op de foto met het waarschuwingsbord van de 'Machineel tree' of Manzanillaboom. We hebben er van gehoord, gelezen en ze al eens gezien. Maar hier op het strand van Lower Bay, staat het vol van deze giftige boomsoort. De boom, bladeren en vruchtjes, die op appeltjes lijken, bevatten allen een sterk gif. Bij het breken van een tak of blad, komt er een wit melkachtig sap vrij en dat in aanraking met de huid, ogen of slijmvliezen een verbranding met blaren geeft! Zelfs bij het schuilen onder deze boom, tijdens een regenbui, kunnen de regendruppels deze reactie geven. Het eten van de appeltjes zorgt voor heftige keelpijn, maag-darmontstekingen, misselijkheid, ademhalingsproblemen door het opzwellen van de keel en shock veroorzaken! Dus u bent gewaarschuwd...meestal hangt er een bord op deze bomen of worden ze gekenmerkt door een rood kruis op hun stam.
Op het nippertje maken de Rode Duivels een goal en mogen ze door naar de volgende ronde! Dat wordt een tv zoeken op onze volgende lokatie binnen enkele dagen ;-)
Om dit te vieren gaan we op zoek naar een 'Happy Hour' bar en stoten op een zestal bekende cruisers en maken kennis met nieuwe. Het is een leuke mengelmoes van Frans & Engelse Canadezen, Amerikanen en Vlamingen; voertaal: Engels; drank: rum-punch en Hairoun bier. Ieder gaat weer naar huis. Volgende date: vrijdag bij 'Coco's' bar voor het optreden van de goede zanger/pianist van vorige week. Verlengen ons verblijf hier voor enkele dagen...