zaterdag 25 juni 2016

SVG, Bequia, Admiralty Bay 7(Caraïben)

Donderdag, 23 juni '16

Klussen, klussen, klussen en bakken.
The Captain boort eindelijk een gat onze boot! Neen, niet om ze te laten zinken, maar om het water achter aan de zwemtrap een uitweg te geven. Al jaren zeur ik hier om en enkele weken terug op de werf wilde hij het nog steeds niet maken, omdat hij niet van gaten houdt in onze dame. Het water dat steeds in de rand blijft staan, maakt de boot aan de stootrand zo vies en vraagt telkens een serieuze schrobbeurt. En nu...is er het afvoergaatje en dat valt goed mee en houdt de rand netter!
Nu hij de smaak te pakken heeft, worden er nog meer gaatjes geboord! De luchthapper-afsluitstoppen krijgen aan hun smalle handvat allen een gaatje en daardoor gaat een touw, waar hij een mooi knotje van maakt.
Vanavond zijn we uitgenodigd bij Serenade en ik maak een witte sangria met een extraatje en bak een platte kaastaart met speculoos-bodem.
Na een hele dag klusjes, zwemmetjes en wat lezen is de avond weer snel daar en tuffen we naar de buren. Jo & Gregg verwennen ons met allerlei lekkers. Van al dat Engels praten, vergeten we soms weer over te schakelen in het Vlaams, wanneer we weer met z'n twee zijn of duiken er meer Engelse woorden op in onze conversaties ;-)