woensdag 21 september 2016

Curacao, Spaanse Water 7(Caraïben)

Zondag, 18 september '16

Alweer Formule 1 en de mannen gaan kijken aan boord van SY Hägar, bij Angelique & Sipko. Daarna vliegen ze er weer in en gaan nog een laagje anti-fouling schilderen.
Het is duidelijk dat mijn, bijna dagelijkse, rug- en buikspieroefeningen, die ik doe, voor mijn spieren een gewoonte zijn, want ze zijn nog wat gevoelig van de nieuwe sessie van van de week... Ze moeten dus verder geswanjeerd worden en dus trekken de dames weer naar de sportschool. Op zondagmorgen kiezen we voor een yogales. Met zachte muziek op de achtergrond proberen we onze lichamen van de ene naar de andere arsana(beweging/houding) te plooien. Na vele jaren yoga, is de muziek erbij een nieuwe 'touch' voor me. Het was een fijne les en we voelen ons 'heerlijk'.
Straks is er weer de cruisers-BBQ en daarvoor halen we nog even wat ingrediënten.
Weer aan boord treffen we de voorbereidingen van allerlei lekkers en dinghieën met zijn allen richting Santa Barbara Beach. Hier dobberen we alweer, met wat fris in de hand, in het water. Hapjes passeren de revue en er is weer véél te véél lekkers! Mijn 'Tupperware' schaaltje krijgt als aandenken een gekarteld randje van de warme herbruikbare saté-spiesjes, die er even gleufjes in smelten... O, o, hoor ik ze thuis denken: 'Cindy haar Tupperware!!!' Nou, ja, géén ramp voor dit 'Tupper-trutje', mijn echte Tupper-schatten zijn veilig opgeborgen en opgeslagen in België ;-)
Met zijn allen hebben we het weer reuze gezellig en na de BBQ en een uitgebreide gratis zoetwater douche, pakken we al onze spullen weer bij elkaar.
De ene bijboot en buitenboordmotor is sneller dan de andere en dus mag ik steeds met een 'rappe' mee, zodat Geert kan proberen om 'alleen' (lees: minder gewicht!), in plané te gaan. En dit lukt...zijn hoofd komt nog net boven de dikke dinghy-tubes (rand) uit! Kei grappig :-)) We lachen ons een kriek met dat bewegende koppie...hi, hi, hi,...
Toch fijn zo wa meer horsepowers!