donderdag 24 maart 2016

BVI's, Marina Cay - Beef Island, Trellis Bay(Caraïben)

Dinsdag, 22 maart '16

Een snorkeltrip aan het privé-eiland staat op de planning. Maar het nieuws op de radio(de plaatselijke BVI-radio) drijft ons naar de bar voor WiFi: 'Aanslagen in België'!!!
Het brengt ons weer op aarde in dit paradijs... We staan stil bij de beelden en al de onschuldige levens en verminkte mensen die hier slachtoffer van zijn geworden...en hun familie en vrienden die een dierbare hierdoor verloren hebben, werkplekken die verwoest zijn en geen geborgenheid meer zullen bieden in de toekomst, dagelijks transport dat je voortaan liever niet meer neemt, enz...het leven zal nooit meer zijn als voor de aanslagen!!! Ook als is het ver van hier, toch is het héél dicht bij en laat het ons NIET koud! Het maakt ons boos dat er 'gekke' zijn die hiermee een standpunt willen overbrengen!!!

BVI's, Peter Island - Marina Cay(Caraïben)

Maandag, 21 maart '16

Na enkele 'kop-boven-water' begroetingen van onze water-huisdieren, de zeeschildpadden, verlaten we 'Peter Island'.
Met een scherp aan de windse koers zeilen we enkele mijlen naar het noordwesten, naar 'Marina Cay'.
Zoals steeds staat de VHF op 16, het verplichte uitluister kanaal, maar in tegenstelling met op ander plekken: het weerbericht, boeiwijzigingen, pan pan, security of may day's horen; horen we vooral lunch en nog meer diner reservaties!!! The Captain vond al aan het zien van de zeil-attitude van de zeilers die hier tussen de eilanden varen, aan de stand van hun zeilen en het wél of niet plaatsen ervan...het hier een 'Veerse Meer'-gehalte heeft. Met die vele ronddobberende charterschepen is het alleen nog erger en met de diner-reservaties, nog decadenter. Ja, de chartermaatschappijen: 'Moorings, Dreamyachtcharter en sunsail', draaien hier big-business! Privé-jachten zijn hier in de minderheid en als één van de weinige met een 'vreemde' landvlag, dobberen we hier voornamelijk tussen Amerikanen en Canadezen.
Het is leuk zeilen hier tussen de eilanden. Je ziet steeds andere eilanden liggen en soms varen slechts enkele mijlen om onze volgende bestemming te bereiken. Na minder dan een uur liggen we soms al op een andere plek, soms na enkele uurtjes, afhankelijk welk eiland of plaats waar we willen zijn of waar we het meeste beschutting vinden voor wind en deining.
Tussen het privé-eiland 'Big Camoen' en het kleine resort-eiland 'Marina Cay' liggen we nu achter een koraalrif.
Tijdens het snorkelen zien we in het ondiepe water van het rif rond 'Marina Cay', vooral afgestorven koraal, geen kleur en inie minie visjes. Tot plots...een rog voor onze neus sierlijk beweegt vanop de bodem...we volgen hem vanop afstand en hij neemt enkele visjes onder zijn brede roggenvleugels... Wauw!
Live Music wordt ons voorgeschoteld met Happy Hour, in de bar, op het hoogste punt van het eiland, met een panoramisch zicht op de baai. De muzikanten zijn man en vrouw en hun twee dochters zorgen voor extra dans-entertainment en hoelahoep-kunstjes, het is een zeilende familie die onderweg hiermee proberen hun scheepskas aan te vullen.
De muziek valt niet zo in de smaak en nadat bijna iedereen tijdens de pauze de benen neemt, druipen ook wij af en luisteren we naar betere muziek en eten een eigen bereide diner in onze kuip...