dinsdag 16 augustus 2016

Carriacou, afscheid van Tyrrel Bay(Caraïben)

Maandag, 15 augustus '16

Op het netje melden we, tijdens de rubriek 'new arravels or leaving the bay', ons vertrek en bedanken iedereen voor de 'fantastische' tijd samen. Het is dus definitief!
Geert haalt nog snel een fles glasfiber propaangas en aansluiting, omdat we onze campinggas-flessen in de ABC-eilanden niet kunnen vullen en de combuis moet kunnen blijven draaien, hé.
Met havermoutpannenkoeken en gewone pannenkoeken achter de kiezen en nog enkele in de koelkast, om tijdens de tocht verder te verorberen, kunnen we er tegenaan.
Ons Dinghietje wordt afgetuigd en vastgesnoerd op het dek. Russ staat ons al op te wachten aan de tanksteiger met 'Steward Little'. Dit wordt ons nieuwste bemanningslid en heeft regelmatig onze verzorging nodig...we stoppen hem in zijn bokaaltje in de koelkast en hopen er binnenkort wat lekkers van te kunnen bakken. 'Steward Little' is nml. een zuurdesemdeeg, dat je levend moet houden. We zullen ons best doen. 'Wordt vervolgd' ;-)
De diesel en benzine worden aangevuld terwijl ik onszelf uitklaar bij douane en immigratie. Vier dagen geleden is onze cruiserstoelating voor Grenada vervallen, maar de douane beambte houdt woord(had hierover vorige week bij hem over geïnformeerd, aangezien we gepland hadden te vertrekken, maar niet konden door het weer...) en we moeten niet extra betalen! Super! Met de verkregen douane-stempel krijgen we de vloeistof 'tax-free' bij het verlaten van het land en dat levert ons een mooie deal op. Nog even een brood en eieren kopen tijdens het afrekenen in de havenwinkel en we zijn er klaar voor. Nog enkele vrienden stevig knuffelen op de steiger en dan trossen los... Tijdens het buitenvaren van de baai van Tyrrel worden we uitgezwaaid en getoeterd! Deze plek en mensen hebben weer een stuk van ons hart veroverd...