woensdag 30 november 2016

Bonaire, Kralendijk 20(Caraïben)

Maandag, 28 november '16

De visjes zwemmen weer met ons mee...
Een koekje of brood in de hand die je onder water verkruimeld, zullen er zeker wél wat mee te maken hebben ;-)
Onze huisdieren onder water zijn verwend en wachten tot we weer in 't water gaan of wat lekkers overboord gooien.
De zon schijnt en het water wordt regelmatig opgezocht tussen de karweitjes door, of na 't lezen van enkele bladzijden.
The Captain trekt er op uit naar de doe-het-zelf zaak. Hij wordt verrast door een onverwachte regenbui, die van hem een verzopen kip maakt. Bij 'Karel's' schuilt hij en helpt ie het overvloedige water weg te trekken en wordt beloond met een drankje ;-)
Aan boord droge kleren aan en weer met z'n twee naar 'Karel's' voor HH met Loes & Leen en daarna dineren bij 'Julian's'.
Morgen weer een dag op dit chille-out-eiland. Love Bonaire!

Bonaire, Kralendijk 19(Caraïben)

Zondag, 27 november '16

Reeds voor negen uur zitten we al in bar 'El Mundo'! Ja, het is weer Formule 1, de laatste race en die mogen we niet missen! En zo denken wij vier niet alleen, want het zit er afgeladen vol!
Met een theetje en wat lekkers kijken we allen gespannen naar het grote scherm.
De rest van de dag genieten we van het zonnetje in de kuip en zwemmetjes in onze tuin.
De soldeerbout en touwen komen boven: de bijboot wordt voorzien van een nieuwe landvast, optakeltouwen en de twee trapfenders krijgen lijnen en worden langszij gehangen van onze dame. Nu kan The Captain makkelijker vanuit de dinghy aan boord klimmen en zorgen de fenders voor extra bescherming tussen de romp en de bijboot. Afvinken maar ;-)

Bonaire, Kralendijk 18(Caraïben)

Zaterdag, 26 november '16

Loes & Leen lenen hun huurwagen uit. Zo kunnen we de wasserij bezoeken en enkele boodschappen doen.
De komst van Sinterklaas is een feit, een weekje later dan eerst gedacht! Dit willen we niet missen en met z'n vier stellen we ons op aan de kade, fototoestellen in de hand.
Kinder-Pietjes wachten geduldig op de komst van de 'goede' man! Twee boten met toeterende horens, opzwepende muziek, dansende & stuntende Pieten op het dek en een zwaaiende Sint arriveren onder véél gejuich. Ze zijn er!!!
De Pieten zijn kleurrijk uitgedost zowel qua kledij als uiterlijk. Leuke, gekke,mooie Pieten. Géén 'zeurpieten'...daar kunnen ze in Nederland nog wat van leren!!!
Al dansend trekken ze door de straten en 's avonds rijden ze in wagens nog even een rondje door de stad.
Ik krijg een hand van de 'goede' oude man en high five's van de Pieten... Mijn dag kan niet meer stuk ;-)
Tijdens het diner bij 'Bobbejan's' ( Neen, zitten niet in Bobbejaanland!) worden de foto's bekeken en uitgewisseld. Leuk om dit hier te kunnen beleven...

Bonaire, Kralendijk 17(Caraïben)

Vrijdag, 25 november '16

Regen, regen, regen en nog meer regen. Straks verzuipen we hier nog :-(
De opvangbakken onder de bimini lopen over, alsook onze watertank!
Wie heeft er toch een 'regendans' gedaan?! Wie was het ook weer die ons drie maanden geleden vertelde dat ze de afgelopen acht jaar, géén 'echte' regenbuien hadden gehad op Bonaire?! Boffen wij weer even!!!
Toen we hier in augustus lagen, was ons huisje steeds bedekt met een laagje bruin-rood zand en nu wordt ze overvloedig schoon gespoeld...
De infrastructuur op het eiland is niet voorzien op deze grote hoeveelheden water. Het verschil is zichtbaar groot. Toen we hier de eerste keer toekwamen was alles dor en grijs en nu zien we groene bladeren en bloemen. Waar we toen op de harde droge gebarsten grond liepen, is het nu volgelopen...
Flamingo's zijn in grotere hoeveelheden aanwezig en kleuren nog feller roze! Zelfs een loslopend varken komen we tegen. We hadden al gelezen over deze beestjes die zelfs op het strand verschijnen ;-)
Uren zitten we gegijzeld op ons eigen schip... De vliegenvanger die als lokaas voor de kleine vampiertjes hangt, heeft meer succes met de menselijke bewoners die er tegenaan lopen en de plakkerige smeurie aan hun lichaamsdelen of haren krijgen!
In de namiddag wagen we het om tussen de buien door naar de kant te dinghieën en slechts enkele druppels nat te worden.
Straten staan blank en modder hangt aan onze sandalen, slippers en voeten! Het is koeler, maar nog 30°C! Grijs en géén zon.
De volgende bui stort zich uit en we zoeken troost bij 'La Crêperie' in een wafel en pannenkoek.
Reclame borden schreeuwen 'Black Friday' en 'Sales'! Dit is overgewaaid van Amerika: verkoop/solden de vrijdag na Thanksgiving.
De zon doet een poging en we kunnen droog door de winkelstraat flaneren en enkele leuke koopjes op de kop tikken... we zijn meteen fan van 'Black Friday' en willen het veranderen in 'Everyday Sales' :-))