woensdag 30 november 2016

Bonaire, Kralendijk 17(Caraïben)

Vrijdag, 25 november '16

Regen, regen, regen en nog meer regen. Straks verzuipen we hier nog :-(
De opvangbakken onder de bimini lopen over, alsook onze watertank!
Wie heeft er toch een 'regendans' gedaan?! Wie was het ook weer die ons drie maanden geleden vertelde dat ze de afgelopen acht jaar, géén 'echte' regenbuien hadden gehad op Bonaire?! Boffen wij weer even!!!
Toen we hier in augustus lagen, was ons huisje steeds bedekt met een laagje bruin-rood zand en nu wordt ze overvloedig schoon gespoeld...
De infrastructuur op het eiland is niet voorzien op deze grote hoeveelheden water. Het verschil is zichtbaar groot. Toen we hier de eerste keer toekwamen was alles dor en grijs en nu zien we groene bladeren en bloemen. Waar we toen op de harde droge gebarsten grond liepen, is het nu volgelopen...
Flamingo's zijn in grotere hoeveelheden aanwezig en kleuren nog feller roze! Zelfs een loslopend varken komen we tegen. We hadden al gelezen over deze beestjes die zelfs op het strand verschijnen ;-)
Uren zitten we gegijzeld op ons eigen schip... De vliegenvanger die als lokaas voor de kleine vampiertjes hangt, heeft meer succes met de menselijke bewoners die er tegenaan lopen en de plakkerige smeurie aan hun lichaamsdelen of haren krijgen!
In de namiddag wagen we het om tussen de buien door naar de kant te dinghieën en slechts enkele druppels nat te worden.
Straten staan blank en modder hangt aan onze sandalen, slippers en voeten! Het is koeler, maar nog 30°C! Grijs en géén zon.
De volgende bui stort zich uit en we zoeken troost bij 'La Crêperie' in een wafel en pannenkoek.
Reclame borden schreeuwen 'Black Friday' en 'Sales'! Dit is overgewaaid van Amerika: verkoop/solden de vrijdag na Thanksgiving.
De zon doet een poging en we kunnen droog door de winkelstraat flaneren en enkele leuke koopjes op de kop tikken... we zijn meteen fan van 'Black Friday' en willen het veranderen in 'Everyday Sales' :-))