zaterdag 31 december 2016

Aruba, Oranjestad, Surfside Bay(Caraïben)

Woensdag, 28 december '16

Iedereen heeft de nacht op anker goed verteerd. Eric miste wél de randanimatie 😉
Beetje bij beetje worden de reistassen leeggemaakt en komen er kadootjes boven. Dozen Leonidas pralines, bubbels en gin vullen de koelkast 😜
Het wordt een cocoon-dagetje aan boord, in het water,... deze trend zetten we door naar de hoteltuin, het zwembad,... en sluiten af met een hapje in de stad.

Aruba, Oranjestad, Reanaissance Marina - Surfside Bay(Caraïben)

Dinsdag, 27 december '16

De stadsgeluiden hebben ons niet wakker kunnen houden en Eric werd getrakteerd op extra randanimatie en heeft enkele nieuwsgierige voorbijgangers doen schrikken. En de struiken naast de steiger lokten ook wat behoeften uit...Hi, hi, hi,...😂 dat hebben we nog niet meegemaakt!
Net als de stad, ontwaken we langzaam.
De haven behoort tot twee hotels(één voor gezinnen en één voor volwassenen(adults only), een privé-eiland met flamingo's en faciliteiten: WiFi, zwembaden, handdoeken, douche met krachtige waterstraal en oneindig zoet water, animatie,...
Een tweepersoons hotelkamer bedraagt hier min. 580US$ (zonder eten of drinken)/nacht. Een ligplaats in de Marina kost per nacht 1US$/voet + tax = net géén 50US$ voor Zensation, inclusief gebruik van alle LUXE.
We laten de luxe en decadentie smaken en nemen het bootje naar het privé-eiland, 'Renaissance Island', een 40-acrenaissance Island, a 40-acre (=0,1618... km2) rustige omgeving met witte zandstranden en crystal helder water, bestaande uit twee baaien/stranden, één voor gezinnen en één voor 'volwassenen'(adults only), nml. 'Flamingo Beach' waar de flamingo's tussen de mensen lopen en leven...
Snorkelen, zwemmen, afkoelen, relaxen op een strandstoel, drinken aan de bar, lunchen in het restaurant,... het lijkt wél vakantie 😎
In theorie wordt teenager Louka niet toegelaten in de 'adults only' area, maar ze is groter dan mij, wat niet moeilijk is met mijn lengte! En dus gaan we met z'n vijven een kijkje nemen op het 'adults only' strand, 'Flamingo Beach'. Niemand houdt haar tegen of kijkt ons buiten. Het is er stil, geen joelende kinderen of strandspeelgoed, maar flamingo's die er rustig staan of rondlopen...voorzichtig ga ik dichterbij, ik wil ze niet storen of afschrikken, ze blijven rustig maar waakzaam.
Aan de mangroven zijn er ook en één komt er naar me toe, denkt dat ik wat te eten voor hem heb, maar draait net voor me af! Ongelooflijk om deze prachtige sierlijke vogels van zo dichtbij te kunnen observeren in de vrije natuur 😍 Wat een ervaring! Pas bij het verlaten van de Beach, zien we een draaikastje met flamingo-korrels...had ik dat geweten... Dat zal voor een volgende keer zijn.
Het taxibootje brengt ons terug naar de haven en de mannen haasten zich naar de vissers om een verse vis te scoren.
Patricia bewaakt de boot terwijl Louka & ik naar het hotel zijn. Bij terugkeer zien we haar gebaren en horen haar roepen. De mannen stuiven weg...wat is er aan de hand? Zijn we bestolen? Een slipper van Patricia is weg! Ze stonden op de steiger en ze zag enkele jongeren voorbij komen en één zich bukken en iets pakken! Ze snelt van boord en ziet dat ze een slipper mist en roept de dader achterna, die rustig verdwijnt...
Ik kijk onder de steiger en zie de slipper drijven tegen de rotswand. Snel probeer ik met de pikhaak hem te redden, alvorens ie verder wegdrijft...het lukt. De slipper is gered! De mannen komen terug met de dader!!! Na een flinke uitbrander, aanbieden van excuses en zich voor schut te hebben gezet voor zijn volk, druipt ie af. Tja, echte kwajongensstreek, hé. De locals van de excursie- & vissersboten zijn zwaar teleurgesteld in hem en hij zal zich daar niet snel nog vertonen of dit nog een keertje overdoen!
De onderhandelingen voor een vis gaan verder en een gefileerde 'Big Eye Jack' ligt even later in onze koelkast. Het liggeld wordt afgerekend. Tijd om de trossen los te gooien en de vrijheid van het open water op te zoeken.
De vissers en excursieverhuurders zwaaien ons uit. Ze zijn een communitie op hun eigen en extra bewakende ogen voor elkaars eigendommen.
Een kleine mijl van dit alles, haakt ons anker zich weer vast in Surfside Bay.
Heerlijk: rust, meer circulatie, wind in ons gezicht, geen muggen of nachtleven of felle neonlichten, gapende mensen, maar privacy, lekker dobberen en wiegen op ons ontelbare liters natuurlijk waterbed, genieten van de geluiden van de natuur om ons heen en het observeren van de tijdelijke huisdieren, zwemmetje in ons grote openlucht zwembad, enz...Deze luxe is 'ONBETAALBAAR'!!!
Hopelijk verteren onze vrienden dit goed. Achter het rif liggen we rustig. En onze dame doet haar best om haar stabilisatoren te laten werken 😂😂😂
Eric is kok van dienst en de Big Eye Jack smaakt heerlijk. Er gaat niets boven een vers visje!
In de verte klinkt vuurwerk en nu en dan zien we enkele lichtflitsen. Hey, waar is ons lichtje? We missen een licht...ik dacht gisteren al tijdens de zeiltrip: 'wat vliegt daar nu over boord?!' Ach ja, lichtjes genoeg op de wereld...
De dag was weer veel te snel voorbij... moe en voldaan gaan we te kooi.

Aruba, Oranjestad, Surfside Bay & Renaissance Marina(Caraïben)

Maandag, 26 december '16

Regen is reeds voor ons wakker... Kan de zeiltrip doorgaan? Gisteren heeft het na de annulatie, geen druppel meer geregend.
Vandaag varen we naar een ligplaats voor één nacht in de Renaissance Marina, zo kunnen we onze vrienden en hun bagage makkelijker aan boord ontvangen.
Het klaart op en het Amerikaanse gezin komt aan boord. Er is genoeg wind en golven. Met gereefde zeilen maken we een indrukwekkende start langs de drie afgemeerde cruiseschepen. Achter het rif worden de golven hoger en met een mooie helling varen we met halve wind tot aan de highrise hotels. De terugtocht heeft hogere golfslag en nog meer wind in petto, met tot 34 knopen. Een gratis deckwash overspoelt onze dame en ze is helemaal in haar sas en zeilt soepel tegen de windgolven in. Iedereen geniet, of toch niet...de zoon wordt wat bleker en begint te geeuwen, hij voelt zich niet zo lekker, tijd dus om koers te zetten naar de haven. Achter het koraalrif kalmeert het water en komt er weer kleur op zijn gezicht. De familie vondt het geweldig en we krijgen nog een extraatje van hen 😎
Ons dobberend huisje en wij zelf zijn klaar om onze vrienden te ontvangen. De luchthaven is vlakbij en we besluiten de twee kilometer te wandelen. The Captain denkt een kortere weg te weten...maar na een hele tijd zien we nog steeds geen luchthaven of enige wegwijzer. Een dode grote dikke slang ligt langs de weg, het is of beter was een boa!
Na bijna een uur lopen zien we eindelijk de controletoren en vliegtuigen landen en opstijgen. Daar komt KLM aangevlogen. Daar zitten ze in!
Even later staan we in de aankomsthal, van de Internationale Luchthaven Koningin Beatrix , hen op te wachten. Na een tijdje zien we Patricia & Eric en hun dochter Louka achter de glazen deuren en verschijnen ze door de automatische deuren! Joehoe!!!
Een taxi brengt ons tot aan het Renaissance Hotel, waar de bagage en wijzelf in een groot golfkarretje tot aan de boot worden gebracht. Bubbels bezegelen onze toost op elkaar, Aruba en een fijne vakantie samen 🍾
Nog een kleinigheid gaan eten en dan zijn de kaarsjes uit.
Zensation ligt in de stad, naast het casino. De vele lichtjes van de stad en het nachtleven zijn net wat anders dan een sterrenhemel en een volle maan en de geluiden ook.
Eric verbouwt de kuip tot zijn slaapplek 😴💤