vrijdag 11 november 2016

Bonaire, Kralendijk(Caraïben)

Woensdag, 9 november '16

Dag begint al goed! Het deksel van de koelkast belandt op mijn neus...het veroorzaakt een kap op mijn neusbrug en bloed, een koel blikje houdt hopelijk een zwelling weg. Gisteren plette ik mijn eigen vel van mijn kuit tussen het deksel van de bakskist, die blijkbaar nog niet volledig dichtgeklikt was, alvorens ik met mijn gewicht erop ging zitten! Ik lijk wél een clown met al mijn bont en blauwe plekken!!!
Er komen meerboeien op de eerste lijn vrij, we verhuizen Zensation. Sinds gisteren lagen nu op de tweede boeienlijn en als de wind draait, is het toch tricky qua diepte en de afstand met de kade. Nu hebben we meer ruimte om uit te zwieren.
The Captain maakt een beveiliging voor de koelkastdeuren: een touwtje met haak, zodat ie niet meer toeklapt, wanneer per ongeluk de veer wordt aangeraakt. Nu nog een gewoonte maken om het ook te gebruiken ;-)
De nieuwe gasveren worden ook geïnstalleerd in de giekophouder. De oude eruit en de nieuwe erin. Wat een verschil! Ze zijn extra sterk.
Na het werk wordt het aquarium onder onze dame weer uitgebreid bezocht.
In de namiddag verzamelen we met onze Nederlandse vrienden: Angelique & Sipko(SY Hägar), Brigitte & René(SY Blue Spirit) en Rudy(Sea Ya), voor het grote scherm bij bar 'El Mundo', om samen de voetbalwedstrijd Nederland-België te bekijken. Het is een vriendenmatch en de sfeer is vredig ;-) Tijdens de wedstrijd gaan de dames even langs de kraampjes op het Wilheminaplein. Maar we zijn al wat laat, het cruiseschip gaat vertrekken en de verkopers hebben hun koopwaar alweer ingepakt. Morgen meer geluk, dan komt er weer een cruiseboot! Dan maar enkele winkeltjes bezoeken ;-)
De voetbalwedstrijd eindigt op 1-1. Dit gaan we samen vieren. De mannen dinghieën naar de jachthaven en de dames gebruiken hun benen. Effe calorieën verbranden, alvorens ze te verorberen. Woensdagavond= diversevening: hamburger(alle burgers aan 8US$) en rum-cola(rum gratis, enkel de cola betalen) avond in Zazu Bar.

Curacao, Spaanse Water - Bonaire, Kralendijk(Caraïben)

Dinsdag, 8 november '16

Onweer: een heus klank- & lichtspel is afgelopen nacht boven ons gepasseerd. Akelig, wetende dat bliksem vaak een mast, die trouwens volledig een bliksemafleider is, als de makkelijkste weg naar de grond zoekt en water een perfecte geleider is. Enkele weken terug zijn al vrienden van ons getroffen, gevolg: alle apparatuur stuk!
Alles wat los is of afneembaar zit in de oven. The Captain krijgt een vreemd gevoel en een suis in zijn oren...
Bij het aanzetten van de apparatuur 's morgens, werkt alles! Oef...alles is ok. We kunnen vertrekken.
Curacao en het Spaanse Water laten we achter ons. Met twee pakketjes aan boord, die eindbestemming Bonaire hebben, zetten we koers richting oosten.
Zeilen op, motor bij, motor af, op, af, op, af en eindelijk is er wind genoeg om tegen de stroom in te zeilen.
De vislijn bewijst al snel dienst en wordt er een barracuda van een halve meter binnengehaald. En even later nog een mooie Mahi Mahi van een meter. Fijn, weer verse vis :-))
Blue Spirit verwelkomt ons reeds via de Marifoon, we zijn bijna in Kralendijk, Bonaire.
Brigit & René(SY Blue Spirit) komen met hun dinghy aanvaren en steken onze lijnen door de meerboeien, fijn zo'n hulp en ontvangstcomité!
Meteen ga ik voor een snorkelrondje...heerlijk weer in de onderwaterwereld te zijn. Dit heb ik gemist het Spaanse Water in Curacao, jammer dat het water daar niet zo helder is.
Dinghieën naar Karel's Beachbar en gaan eerst naar de officials. Snel en vriendelijk wordt het papierwerk afgehandeld. En zo zijn we snel terug, zelfs vijf minuten te vroeg voor Happy Hour ;-)
Brigitte, René en Rudy(SY Sea Ya) vervoegen ons en babbelen we weer bij van de afgelopen dagen.

Curacao, Spaanse Water 11(Caraïben)

Maandag, 7 november '16

Al vroeg zijn we in de stad en bevinden we ons in Punda in het douanekantoor, even later rijden we de brug over naar Otrabanda om bij migratie de nodige uitklaardocumenten te bekomen. Het gaat allemaal vlot en vriendelijk, na een kleine driekwartier zijn we weer vrij om het land te verlaten.
Eerst nog maar ergens iets als ontbijt eten. Voor de zaken onder de bogen langs het water, aan het fort in Punda, zijn we blijkbaar te vroeg en dus belanden we als van ouds op het Wilhelminaplein.
In de namiddag halen we Reinhilde (SY Bella Ciao) op en dinghieën samen naar het Santa Barbara Beach. Daar treffen we feestvlaggetjes en twee feestvarkentjes aan. We genieten met z'n allen van de verjaardagsborrel op het strand en af en toe een plonsje in het water.
Net voor het donker bereiken we ons huisje en kleden we ons om en leveren even later de auto af.
Weer aan boord bergen we de laatste losse spullen op en wordt de vishengel reeds klaargemaakt. Morgen eindelijk weer zeilen!