vrijdag 11 november 2016

Curacao, Spaanse Water - Bonaire, Kralendijk(Caraïben)

Dinsdag, 8 november '16

Onweer: een heus klank- & lichtspel is afgelopen nacht boven ons gepasseerd. Akelig, wetende dat bliksem vaak een mast, die trouwens volledig een bliksemafleider is, als de makkelijkste weg naar de grond zoekt en water een perfecte geleider is. Enkele weken terug zijn al vrienden van ons getroffen, gevolg: alle apparatuur stuk!
Alles wat los is of afneembaar zit in de oven. The Captain krijgt een vreemd gevoel en een suis in zijn oren...
Bij het aanzetten van de apparatuur 's morgens, werkt alles! Oef...alles is ok. We kunnen vertrekken.
Curacao en het Spaanse Water laten we achter ons. Met twee pakketjes aan boord, die eindbestemming Bonaire hebben, zetten we koers richting oosten.
Zeilen op, motor bij, motor af, op, af, op, af en eindelijk is er wind genoeg om tegen de stroom in te zeilen.
De vislijn bewijst al snel dienst en wordt er een barracuda van een halve meter binnengehaald. En even later nog een mooie Mahi Mahi van een meter. Fijn, weer verse vis :-))
Blue Spirit verwelkomt ons reeds via de Marifoon, we zijn bijna in Kralendijk, Bonaire.
Brigit & René(SY Blue Spirit) komen met hun dinghy aanvaren en steken onze lijnen door de meerboeien, fijn zo'n hulp en ontvangstcomité!
Meteen ga ik voor een snorkelrondje...heerlijk weer in de onderwaterwereld te zijn. Dit heb ik gemist het Spaanse Water in Curacao, jammer dat het water daar niet zo helder is.
Dinghieën naar Karel's Beachbar en gaan eerst naar de officials. Snel en vriendelijk wordt het papierwerk afgehandeld. En zo zijn we snel terug, zelfs vijf minuten te vroeg voor Happy Hour ;-)
Brigitte, René en Rudy(SY Sea Ya) vervoegen ons en babbelen we weer bij van de afgelopen dagen.