zondag 6 december 2015

Gran Canaria, Puerto Rico-Puerto de Mogán(ES_Canarische)

Vrijdag, 4 december '15

De voormiddag vliegt voorbij met allerlei klusjes en het downloaden van foto's.  Daarna varen we alleen op voorzeil, dit is uitzonderlijk voor the Captain, maar de wind komt pal van achter en het is slechts vier mijl varen naar het pittoreske Mogán. We ankeren voor de haveningang. Hier liggen tal van excursieboten die enkele uren hier komen liggen en met high-speed motorboten en jet-ski's sjezen ze rond de geankerde boten met achter hun mensen op een banaan of parasail. Het is een komen en gaan van boten en we ondervinden hiervan wél wat 'swell', hopelijk wordt het water straks rustiger als ze verdwenen zijn.
Ter voorbereiding van een rustige nacht, hangen we als experiment ons 'drijfanker' (wordt in een storm gebruikt voor-of achteraan de boot om de snelheid eruit te halen). Deze hangen we samen met de 'puts' aan één kant naast de boot in de hoop dat die ons een rustige stabiele nacht schenken.
We gaan met ons Dinghietje nog even naar de haven en strekken nog even onze benen aan land en slenteren weer over de bruggetjes en kanaaltjes in Puerto Mogán.
Als we weer keren staat er nog steeds een deining en Zensation ligt te rollen... Gaan we kunnen slapen? Helpt de puts en het drijfanker?