woensdag 2 maart 2016

St. Maarten, Simpson Bay 8(Caraïben)


Dinsdag, 1 maart '16

Vandaag verwachten we nog vier mensen, de aanvulling van de crew...
Ondertussen is het een drukke ochtend en na een heerlijk pannekoeken-ontbijt van chef Eric, worden taken verdeeld en de crew opgesplitst. Een groepje gaat naar de supermarkt, enkele blijven aan boord voor de opmeting van de spinakker en nog enkele gaan naar de inschrijving voor de Regatta.
Al die helpende handen aan boord zijn ook een luxe voor mij: koken, afwassen, afdrogen, boodschappen, enz... Ik ga ze nog missen als ik de komende dagen op het resort zit ;-)
De vijf mannen trekken na de middag naar Philipsburg. Ik probeer ondertussen mijn bagage voor het resort te maken. Wat heb ik nodig? Wat neem ik mee? Vanaf wanneer ga ik er slapen, vandaag of morgen? Heum...niet makkelijk om weer in te pakken, terwijl je het anders maar uit de kasten neemt...
Al snel is het tijd om onze vrienden aan de luchthaven te gaan ophalen. Hiervoor mogen we de opvallende gele pick-up van Dominique & Ton van SY True Blue lenen. Tnxxx...
Chris & Tony en Jeanine & Bob staan al voor het luchthaven gebouw. We zijn blij dat ze er zijn en de crew compleet is. Het is een heel avontuur met het opvallende geleend voertuig. De dames worden bij de bagage in de laadbak gedropt. Onze bips en ruggen mogen het meteen ontgelden, maar we krijgen wél extra zon!
Het verkeer op het eiland is een ramp, je staat meer in de file dan dat je kan rijden en al snel zitten we met ons drietjes te puffen in de laadbak en snakken we naar schijnbare wind...rijden aub...
Bob & Tony besluiten om meteen de crew aan boord te vervoegen, dus mag ik vannacht reeds in het resort blijven.
Na inchecken gaan we met zijn zessen de bagage naar onze kamer brengen. We hebben een terras met zicht op de lagoon. Een tweepersoonsbed bij de keukenblok en een tweepersoons uitklapbare slaapbank in de leefruimte, die je met een scheidingswand kan afsluiten en twee TV's. Een ruime badkamer met douche en haardroger en een keuken met kookfornuis, microgolf- en elektrische oven, afwasmachine, koffiezet, blender, enz... Alles is aanwezig: bad-, zwembad- en keukenhanddoeken, toiletpapier, keukenrol, zakdoekjes, douchegerief, afwasmiddel, sponsjes, koffie, thee, suiker, enz... En een wasserij met professionele wasmachines en droogkasten. En alles is proper en netjes. We gaan hier niks te kort komen!
Door de file hebben we wat vertraging opgelopen en is het weer kunst & vliegwerk om de laatste ronde van 'Happy Hour' te halen bij Lagoonies...maar de andere crewleden zijn er al en de rum-Punchen staan reeds voor ons klaar! Klinken op de vervollediging en het weerzien van de crew en een goede Regatta...proost ;-)
Na het eten plunderen de dames en ik nog wat proviand, bubbels en wijn uit de boot en nemen we een taxi naar ons luxe-verblijf...
Bye bye men, have fun!


St. Maarten, Simpson Bay 7(Caraïben)

Maandag, 29 februari '16

Iedereen is reeds vroeg wakker en liggen al in het water te plonsen en te spartelen. Onze dame haar snorretje en baard zijn weer verwijdert, dus ze kan weer scheuren door het water. Na het ontbijt varen we de brug door en kan de de trainingsdag beginnen met een Tour rond het eiland.
De eerste etappe is 'aan de wind' en onder de helling van 30° neemt het maken van de wraps voor lunch, een eeuwigheid in beslag! Ik kan amper op mijn benen blijven staan, laat staan de ingrediënten op de wraps mikken en oprollen ;-)
Een lunchstop bij het prachtige eiland Tintamarre met haar witte strand en turquoise blauwe water om haar heen, is een hoogtepunt. De ene zeeschildpad na de andere komt, rond onze dame, even naar lucht happen. Iedereen springt het water in en we kunnen de schildpadden, m.b.v onze snorkels, ook rustig op de bodem zien liggen en vervolgens weer naar boven zien zwemmen...de MAX!!!
Het vervolg van de eilandtour is ook een oefening op spinakker. Hier en daar moet de crew nog wat wennen en bijschaven, maar we zijn tijdig voor de brugopening weer in de lagoon en kunnen ons daar nog even afkoelen in het warme water ;-) Het was een mooie geslaagde zeildag.
Ook Team Brunel heeft een trainingsdag erop zitten en vaart voor ons de brug binnen. Ik kan hen net fotograferen met een overkomend vliegtuig boven hun mast. Graaf!
In de vaargeul, naar de haven, lopen we vast...al snel komen twee dinghies ons ter hulp en zijn we weer los. Ook onze ligplaats is nogal nauw, alle krachten worden verzameld om de palen uit elkaar te duwen om onze dame haar brede heupen, van 4,48m, er tussen te duwen! Door het vastlopen en squizen, zijn we wat tijd verloren en is het stressen om nog voor het einde van 'Happy Hour' Lagoonies te bereiken. Met teamwork en taakverdeling lukt het dat de drankjes voor de achter komende crew reeds besteld en klaar staan bij aankomst. Tjing, tjing ;-)
Ook de crew van Twixx en True Blue treffen we er en het is alweer super gezellig met zen allen.

St. Maarten, Simpson Bay 6(Caraïben)

Zondag, 28 februari '16

Een drukke dag en spannende dag ligt voor ons. Alles wordt in gereedheid gebracht voor de komst van de Heineken-Regatta-Crew! Dus wordt er heel wat extra aan boord gesleurd om hen te kunnen ontvangen met vooral een lokaal biertje en rum ;-)
Anker op en aanleggen in de Island Water World Marina. Dan nog: wassen, kajuiten leegmaken, poetsen, waxen,...
Zensation ligt er spik & span bij. En plots horen we bekende stemmen op de steiger...the Captain zijn ogen blinken van blijdschap bij het weerzien van zijn vrienden!!! Hier heeft hij lang naar uitgekeken! Art, Eric, Kurt, Tim & Uwe zijn ook door het dolle heen!
De komende dagen wordt ik omringd met een harem van zes mannen. Ben ik als vrouw safe of safe dan?! ;-)
Als verrassing hebben ze petjes laten maken met de opdruk: 'Zensation Sailing Team'! Super tof!
Na een uitgebreide apo en verfrissend zwemmetje, trekken we met z'n allen naar Lagoonies, maar daar staan we voor een gesloten deur, ook al is er geen deur ;-)
Dan trekken we maar verder op zoek naar een diner-plek. Na het eten zijn de kaarsjes van de mannen uit...ze hebben reeds een lange dag en reis achter de rug.


St. Maarten, Simpson Bay 5(Caraïben)

Zaterdag, 27 februari '16

In de hitte wagen we ons om de tocht naar het 'Flamingo Beach Resort' te maken. Vanaf het clubhuis is het een kwartier stappen met een stevige klim, dat gaan de dames en ik wél fit houden. Het resort ziet er dik OK uit! Vanaf hier kunnen we Simpson Bay zien en gaan we Zensation en de andere boten uit en in de lagoon zien varen.
Langs de andere kant van de brug wandelen we langs het strand naar de Beach Bar 'Karakter', die naast de landings-en startbaan ligt van de luchthaven. Het lawaai van de vliegtuigen nemen we er graag bij, wanneer we ze van dichtbij zien voorbij komen.
Weer an boord, wagen we ons er toch maar aan om het voorzeil weer op te tuigen. Dit gaat veel beter en zonder vaart te maken, dan het aftuigen van eerder deze week. Oef, we blijven rustig achter ons anker liggen...
Tegen 18u tuffen we naar de buren, Dominique & Ton van SY True Blue, een sympathiek Vlaams-Nederlands koppel met hun flodderende honden Bobo & Sailor. Ze zijn hier zeven jaar geleden toegekomen en liggen hier nog steeds verzeild ;-) Ondertussen hebben ze een AirB&B en nog een boot die ze charteren. Ze blijven hier dus nog even plakken, alvorens ze hun wereldreis vervolgen.
Ook Dirk, de Nederlander die we enkele dagen geleden een sleepje gaven met zijn dinghy is van de partij...het is een kleine wereld!
Curryworsten speciale van Mora en andere lekkere hapjes verschijnen op tafel en verdwijnen in onze mond...heerlijk. Het is alweer een gezellige boel. En St. Maarten heeft ondertussen geen geheimen meer voor ons...we hebben 'DE' gidsen van het eiland gevonden!

St. Maarten, Simpson Bay 4(Caraïben)

Vrijdag, 26 februari '16

Opruimen & chillen, af en toe een pauze nemen en doseren is belangrijk.
Dinghieën in de lagoon blijft indrukwekkend tussen de mega-jachten, boten op een botenlift zien hangen net boven het water en uitgestald voor leuke huisjes en de resorts. De vliegtuigen die steeds boven ons komen en net geen mast van vijf zalingen hoog raken!
Het weer is hier niet altijd even zonnig en droog voor de tijd van het jaar. We zien regelmatig dat wolkenformaties zich voren boven de groene bergtoppen, tegen de blauwe lucht en af en toe vallen er wat regendruppels uit...
Op vrijdag is het 'DE' avond in bar 'Lagoonies' met een life band en het weekend dat begint...we kennen ondertussen al wél wat mensen en ze zijn allemaal even leuk en hebben allen interessante verhalen en tips. Al snel hoor je bij de cruisersfamilie :-)
Alle mensen zijn vriendelijk, zwart, bruin, blank,...huidskleur is van geen tel.