woensdag 2 maart 2016

St. Maarten, Simpson Bay 7(Caraïben)

Maandag, 29 februari '16

Iedereen is reeds vroeg wakker en liggen al in het water te plonsen en te spartelen. Onze dame haar snorretje en baard zijn weer verwijdert, dus ze kan weer scheuren door het water. Na het ontbijt varen we de brug door en kan de de trainingsdag beginnen met een Tour rond het eiland.
De eerste etappe is 'aan de wind' en onder de helling van 30° neemt het maken van de wraps voor lunch, een eeuwigheid in beslag! Ik kan amper op mijn benen blijven staan, laat staan de ingrediënten op de wraps mikken en oprollen ;-)
Een lunchstop bij het prachtige eiland Tintamarre met haar witte strand en turquoise blauwe water om haar heen, is een hoogtepunt. De ene zeeschildpad na de andere komt, rond onze dame, even naar lucht happen. Iedereen springt het water in en we kunnen de schildpadden, m.b.v onze snorkels, ook rustig op de bodem zien liggen en vervolgens weer naar boven zien zwemmen...de MAX!!!
Het vervolg van de eilandtour is ook een oefening op spinakker. Hier en daar moet de crew nog wat wennen en bijschaven, maar we zijn tijdig voor de brugopening weer in de lagoon en kunnen ons daar nog even afkoelen in het warme water ;-) Het was een mooie geslaagde zeildag.
Ook Team Brunel heeft een trainingsdag erop zitten en vaart voor ons de brug binnen. Ik kan hen net fotograferen met een overkomend vliegtuig boven hun mast. Graaf!
In de vaargeul, naar de haven, lopen we vast...al snel komen twee dinghies ons ter hulp en zijn we weer los. Ook onze ligplaats is nogal nauw, alle krachten worden verzameld om de palen uit elkaar te duwen om onze dame haar brede heupen, van 4,48m, er tussen te duwen! Door het vastlopen en squizen, zijn we wat tijd verloren en is het stressen om nog voor het einde van 'Happy Hour' Lagoonies te bereiken. Met teamwork en taakverdeling lukt het dat de drankjes voor de achter komende crew reeds besteld en klaar staan bij aankomst. Tjing, tjing ;-)
Ook de crew van Twixx en True Blue treffen we er en het is alweer super gezellig met zen allen.