dinsdag 11 oktober 2016

Curacao, Spaanse Water 25(Caraïben)

Donderdag, 6 oktober '16

Ons huisje klaarmaken...wél weer raar om te weten dat ze hier drie weken alleen zal vertoeven. De wasjes worden gedraaid en gedroogd. Bagage klaargemaakt. Dinghie afgetuigd, vastgesnoerd en bimini toegeplooid. Hoezen en covers gaan over de bijboot, buitenboordmotor, stuurwielen, lieren, kuiptafel. Koelkasten en vriezer worden ontruimd en schoongemaakt. Verse bederfelijke voeding wordt uitgedeeld.
Je denkt dat het zo gebeurt is, toch duurt het langer dan gepland, maar hebben we toch nog tijd voor ons dagelijks zwemparijtje en -uitstap.
Voor we onze dame afsluiten wordt de insektenbus tegen kakkerlakken en andere ongedierte rijkelijk verstuifd!
Bye Zensation, tot binnen drie weken, mooie boot van ons...
Om 17u rijden we de auto voor 'De Pier'. Nog even een drankje tijdens de Happy Hour van de Captainsdineravond en dan is het 'tot ziens' lieve vrienden.
Herman van het verhuurbedrijf zet ons af in de luchthaven.
Vliegtickets worden geprint en alvorens onze bagage te droppen, trekken we wat warmers aan. Uitgezonderd wandel-, zeil- en loopschoenen, heb ik geen gesloten schoenen aan boord. Dus wordt het de sexy-combinatie: panty's in mijn sandalen. Met twee extra vestjes en een sjaal staan we te bibberen en klappertanden in de ijskoude hal. Acclimatiseren is er meteen bij! Klaar om de koude temperaturen in België en Nederland te trotseren.
Nog even vertoeven in de kleine tax-free zone aan de Gates en dan boarden.
We boffen want onze plaatsen bevinden zich op de eerste rij van de laatste blok in de boeing 787 Dreamliner. Zelfs met onze benen of armen gestrekt, kunnen we de wand of opbergvak voor ons niet aanraken. Wat een ruimte en comfort en dit alles zonder reservatie! De vlucht verloopt vlot en de wielen raken na een dikke 9u, 50' vroeger dan gepland, de landingsbaan van Schiphol.
Na een zoveelste controle worden onze bagage en wijzelf vrijgelaten en kunnen we mijn ouders knuffelen :-)
Onze vakantie kan beginnen. Even geen blog, maar qualitie-time met familie en vrienden en de nodige verplichtigte consultatie staan de komende drie weken op onze planning.
Tot ergens in België of Nederland misschien en anders tot de volgende blog x

Curacao, Spaanse Water 24(Caraïben)

Woensdag, 5 oktober '16

De uitgestelde verkiezingen hebben vandaag plaats en dat kan je niet ontlopen op de baan. Overal vertraagd verkeer/file gevuld met toeterende auto's versierd met vlaggen, ballonnen en motorkapdoeken, stemlokaties met idem versieringen. Wat een gekte! En de winkels sluiten vandaag vanaf 12u. Als we dat maar halen aan dit tempo.
Langzaam geraken we bij de stoffenwinkel 'Ackerman'. Maar daar begrijpen ze niet wat we willen of bedoelen...de verkeerde bediende? Nou, dan maar naar de Willemstad naar de andere winkel van 'Ackerman'. Hier vinden we meteen de stof die we willen om een schaduwdoek te maken voor achteraan in de kuip, om de ondergaande zon af te blokken. We worden goed geinformeerd en geholpen en kunnen het ook hier laten maken, d.w.z.: drie panden domme gewerkt worden met een canvasstof, voorzien van ritsen. Dit bespaart ons om het heen en weer te moeten meenemen naar België voor de stikwerken. Wij blij, voorlopig, want het prijsbestek volgt per mail.
Op het Wilhelminaplein lessen we de dorst en is het druk met de passagiers van het afgemeerde cruiseschip.
Morgen leveren we de wagen weer in en stoppen nog even bij het verhuurbedrijf om onze afspraak te bevestigen en de carwash reeds in te rijden. Het laatste hoeven we niet te doen, daar zorgen ze zelf voor. Makkelijk en zo kunnen we nog voor sluitingstijd de bus 'verkeerde' olie omruilen in de watersportwinkel.
Oef, we hebben de drukte van de verkiezingen doorstaan!
Met de dinghie tuft the Captain naar het anker'dorp' om ons voorzeil op te halen. Maar komt met een lege bijboot terug. De zeilmaker heeft vergist...het was het zeil van SY True Blue. Oeps als ie daar dan maar niet de verkeerde aanpassingen aan heeft gemaakt!
Al snel zitten we weer in de wagen richting de stad. Doel: dineren met de cruisersbende. We hebben allemaal deelgenomen aan de spaaractie van Albert Heijn: met een volle spaarkaart(vijf stempels) een drie gangenmenu gratis bij een betalende, met een keuze van vijf restaurants.
Eerst samen aperitieven aan de Pontjesbrug bij ondergaande zon. Wat is het toch een prachtige stad en wanneer de lichtjes aangaan van de gebouwen en brug, is het sfeervol.
In restaurant 'De Gouverneur' worden we overdonderd door de schoonheid en sereniteit van de binnentuin. Grote 'Big Green Eggs' worden tentoongesteld en gebruikt als 'showcooking' attractie tijdens het grillen van vis en vlees. Lokatie, bediening, eten en gezelschap is 'vijf' sterren! Toppie, Toppie, Toppie :-)) Fantastisch initiatief. Tnx AH.

Curacao, Spaanse Water 23(Caraïben)

Dinsdag, 4 oktober '16

Het klussen gaat verder op een rustig tempo en m.b.v. de duikfles probeert Geert in het onhelder water de schroef te vinden. Deze wordt ontdaan van pokken en ingepakt met twee plastic vuilniszakken met een vaatwastablet erin. Duimen dat dit helpt om de aangroei de komende weken, hier in de haven, tegen te gaan. Een stilliggend schip is de grootste lekkernij voor pokken!
Tijd en goede, snelle WiFi wordt besteed aan Facetimen en Skypen. Nog even en we kunnen dit weer zonder het schermpje er tussen ;-)
SY Lazuli organiseert een 'Tot Ziens'-party met een 'Potluck' (=ieder maakt en brengt een gerecht mee, waar een buffet wordt van gemaakt en ieder kan eten). In de microgolfoven is de spinazie tomaten quiche zo klaar.
Een catamaran met een hoop bijboten achteraan gebonden en een kuip en leefruimte gevuld met kwetterende drinkende en etende cruisers in opperbeste stemming. Gezelligheid allom en één grote cruisersfamilie. Ooit zien we elkaar misschien weer, hier of daar komen we elkaar wél weer tegen of niet...het is allemaal goed en we genieten van 'het moment', elkaars vriendschap, gezelschap, behulpzaamheid en lekkere gerechten...

Curacao, Spaanse Water 22(Caraïben)

Maandag, 3 oktober '16

Onze stemmetjes zijn nog moe en het geluid komt er piepend en op zachte toon uit.
Ondertussen liggen we bijna nog alleen in de stad. Nog meerdere bekenden kiezen hier voor de vrijheid. En de rest van de boten zijn onbemand.
SY Jonas ligt er nog, doordat de motor raar begint de schudden. Geert gaat even een kijkje nemen en proberen dit euvel te verhelpen.
De rest van de dag vullen we op met klusjes en een uitstap naar het hotel/strand voor een zwemmetje voor zonsondergang.

Curacao, Spaanse Water 21(Caraïben)

Zondag, 2 oktober '16

De uittocht is begonnen, het weer is rustig en de verschillende baaien van het Spaanse Water worden weer opgezocht en ankers gedropt. Het 'stad', de Marina druppelt leeg en de dorpen/wijken(ankerplekken) worden weer bevolkt.
The Captain vaart met Brigitte, met haar verzwikte enkel, mee om SY Blue Spirit weer te verankeren.
Na een beetje polieren, rijden de naar het Santa Barbara strand. De Seru Boca Marina behoort en ligt in het uitgebreide domein van het 'Santa Barbara Beach Hotel'. Waartoe ook villa's, golfcourts, fitness, zwembad, restaurants, enz... behoren. Als Marineguests hebben we toegang tot de faciliteiten hiervan. Een chuttlebus pendelt heen en weer op het domein. Met de huurwagen doorkruisen we het mega-domein en moeten we uitwijken voor tuffende golfcars en hier en daar een zonnende iguaan, die dan snel op zijn pootjes wegvlucht.
Oooo..heerlijk...om na enkele dagen het water weer in te kunnen duiken en voelen. In de haven is het niet zo uitnodigend en met de drukte en spanningen van Matthew ging ook niemand ver weg van zijn boot, laat staan naar het strand.
Nou, even geen vervelende inieminie kleine rossige gekleurde bijtende gevleugelde insecten, vliegende mieren die hun vleugels loslaten en de boot er mee versieren, muggen en andere lichaamslievende vervelende beestjes. Zweetdruppels verdwijnen vanaf de eerste aanraking met het water...onbetaalbaar! Wat missen we de vrijheid van op anker te liggen in zwembaar water.
Als 'nieuwe' mensen trekken we er met de cruisersbende op uit. Antoine, de drummer van 'Carribean Courage' (zie Bonaire) treedt vanavond met de band 'Sleeves' op bij 'KoKomo Beach'. Het uitzicht is hier anders dan enkele weken terug: hoge golven, troebel water en een beschadigde steiger ten gevolge van de naweeën van orkaan 'Matthew'. De sfeer daarentegen is, vanaf de eerste klanken die de band brengt, explosief! Iedereen beweegt op de goede nummers en teilen bier worden aangerukt. Wat een GEWELDIGE band en avond!!!


Hieronder vind je een link naar een dronevideo met zicht op de Marina en een stukje van het domein. Met dank aan Michael & Lucie van SY Pan Dai. Wie hierdoor plots is beginnen kwijlen en zin heeft om hier te vertoeven en van de luxefaciliteiten gebruik te maken... logie en bootsitting op Zensation kan hier nog steeds. Let us know ;-)
Filmpje:https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=sJNpcqzOooY