dinsdag 11 oktober 2016

Curacao, Spaanse Water 21(Caraïben)

Zondag, 2 oktober '16

De uittocht is begonnen, het weer is rustig en de verschillende baaien van het Spaanse Water worden weer opgezocht en ankers gedropt. Het 'stad', de Marina druppelt leeg en de dorpen/wijken(ankerplekken) worden weer bevolkt.
The Captain vaart met Brigitte, met haar verzwikte enkel, mee om SY Blue Spirit weer te verankeren.
Na een beetje polieren, rijden de naar het Santa Barbara strand. De Seru Boca Marina behoort en ligt in het uitgebreide domein van het 'Santa Barbara Beach Hotel'. Waartoe ook villa's, golfcourts, fitness, zwembad, restaurants, enz... behoren. Als Marineguests hebben we toegang tot de faciliteiten hiervan. Een chuttlebus pendelt heen en weer op het domein. Met de huurwagen doorkruisen we het mega-domein en moeten we uitwijken voor tuffende golfcars en hier en daar een zonnende iguaan, die dan snel op zijn pootjes wegvlucht.
Oooo..heerlijk...om na enkele dagen het water weer in te kunnen duiken en voelen. In de haven is het niet zo uitnodigend en met de drukte en spanningen van Matthew ging ook niemand ver weg van zijn boot, laat staan naar het strand.
Nou, even geen vervelende inieminie kleine rossige gekleurde bijtende gevleugelde insecten, vliegende mieren die hun vleugels loslaten en de boot er mee versieren, muggen en andere lichaamslievende vervelende beestjes. Zweetdruppels verdwijnen vanaf de eerste aanraking met het water...onbetaalbaar! Wat missen we de vrijheid van op anker te liggen in zwembaar water.
Als 'nieuwe' mensen trekken we er met de cruisersbende op uit. Antoine, de drummer van 'Carribean Courage' (zie Bonaire) treedt vanavond met de band 'Sleeves' op bij 'KoKomo Beach'. Het uitzicht is hier anders dan enkele weken terug: hoge golven, troebel water en een beschadigde steiger ten gevolge van de naweeën van orkaan 'Matthew'. De sfeer daarentegen is, vanaf de eerste klanken die de band brengt, explosief! Iedereen beweegt op de goede nummers en teilen bier worden aangerukt. Wat een GEWELDIGE band en avond!!!


Hieronder vind je een link naar een dronevideo met zicht op de Marina en een stukje van het domein. Met dank aan Michael & Lucie van SY Pan Dai. Wie hierdoor plots is beginnen kwijlen en zin heeft om hier te vertoeven en van de luxefaciliteiten gebruik te maken... logie en bootsitting op Zensation kan hier nog steeds. Let us know ;-)
Filmpje:https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=sJNpcqzOooY