dinsdag 11 oktober 2016

Curacao, Spaanse Water 24(Caraïben)

Woensdag, 5 oktober '16

De uitgestelde verkiezingen hebben vandaag plaats en dat kan je niet ontlopen op de baan. Overal vertraagd verkeer/file gevuld met toeterende auto's versierd met vlaggen, ballonnen en motorkapdoeken, stemlokaties met idem versieringen. Wat een gekte! En de winkels sluiten vandaag vanaf 12u. Als we dat maar halen aan dit tempo.
Langzaam geraken we bij de stoffenwinkel 'Ackerman'. Maar daar begrijpen ze niet wat we willen of bedoelen...de verkeerde bediende? Nou, dan maar naar de Willemstad naar de andere winkel van 'Ackerman'. Hier vinden we meteen de stof die we willen om een schaduwdoek te maken voor achteraan in de kuip, om de ondergaande zon af te blokken. We worden goed geinformeerd en geholpen en kunnen het ook hier laten maken, d.w.z.: drie panden domme gewerkt worden met een canvasstof, voorzien van ritsen. Dit bespaart ons om het heen en weer te moeten meenemen naar België voor de stikwerken. Wij blij, voorlopig, want het prijsbestek volgt per mail.
Op het Wilhelminaplein lessen we de dorst en is het druk met de passagiers van het afgemeerde cruiseschip.
Morgen leveren we de wagen weer in en stoppen nog even bij het verhuurbedrijf om onze afspraak te bevestigen en de carwash reeds in te rijden. Het laatste hoeven we niet te doen, daar zorgen ze zelf voor. Makkelijk en zo kunnen we nog voor sluitingstijd de bus 'verkeerde' olie omruilen in de watersportwinkel.
Oef, we hebben de drukte van de verkiezingen doorstaan!
Met de dinghie tuft the Captain naar het anker'dorp' om ons voorzeil op te halen. Maar komt met een lege bijboot terug. De zeilmaker heeft vergist...het was het zeil van SY True Blue. Oeps als ie daar dan maar niet de verkeerde aanpassingen aan heeft gemaakt!
Al snel zitten we weer in de wagen richting de stad. Doel: dineren met de cruisersbende. We hebben allemaal deelgenomen aan de spaaractie van Albert Heijn: met een volle spaarkaart(vijf stempels) een drie gangenmenu gratis bij een betalende, met een keuze van vijf restaurants.
Eerst samen aperitieven aan de Pontjesbrug bij ondergaande zon. Wat is het toch een prachtige stad en wanneer de lichtjes aangaan van de gebouwen en brug, is het sfeervol.
In restaurant 'De Gouverneur' worden we overdonderd door de schoonheid en sereniteit van de binnentuin. Grote 'Big Green Eggs' worden tentoongesteld en gebruikt als 'showcooking' attractie tijdens het grillen van vis en vlees. Lokatie, bediening, eten en gezelschap is 'vijf' sterren! Toppie, Toppie, Toppie :-)) Fantastisch initiatief. Tnx AH.